Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Eilanden Cambodja

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

In de Golf van Thailand liggen zo’n 60 Cambodjaanse eilanden, makkelijk bereikbaar vanaf Sihanoukville, Kep en Koh Kong. Een trip naar één van deze oogverblindend mooie tropische eilandjes is een lust voor het oog en biedt je ontspanning en rust. De meeste van de eilanden Cambodja hebben wegen, ATM’s of 24 uur elektriciteit maar de schoonheid van deze eilandjes met witte stranden, heldere zeeën, palmbomen en een easy-going vibe maken dat meer dan goed.

Eilanden Cambodja

Wees er echter snel bij want ontwikkelaars en investeerders hebben de meeste van deze eilandjes in hun vizier. Dit resulteerd in een groeiend aantal super-de-luxe resorts en bungalow parken. De vraag is hoe lang de easy-going vibe nog aanwezig is. Jammer, want de eilanden Cambodja zijn misschien wel de relaxte en meest authentieke in heel Zuid-Oost Azië. De prachtige Koh Rong eilanden zijn een heerlijk rustige escape vanuit Sihanoukville. Helaas worden ook daar steeds vaker feestjes georganiseerd en neemt het soms Thaise feest praktijken over. Maar als je goed om je heen kijkt zijn er nog zeker eilanden of plekken op eilanden te vinden waar je heerlijk tot rust kan komen. Wij hebben de beste eilanden Cambodja op een rijtje gezet.

Koh Rong

De meeste mensen denken bij Cambodja niet meteen aan tropische eilandjes totdat ze op Koh Rong zijn geweest. De paradijselijke hagelwitte stranden, turquoise water, palmbomen en bamboe hutjes op dit eiland in de Golf van Thailand maken het eiland tot een favoriet van iedereen!

Koh Rong Samloem

Koh Rong Samloem begint uit de schaduw te treden van het grotere Koh Rong. Lange tijd is is Koh Rong Samloem het rustige, laid back chill eiland geweest met een schitterende natuur. En hoewel dat zeker nog zo is zetten de opkomende Full Moon party’s dit mini-eilandje op de radar van menig backpacker.

Koh Sdach

Net buiten Botum Sakor National Park vind je 12 kleine eilandjes die deel uitmaken van de Koh sDach archipel die allen in de Golf van Thailand liggen. De meeste van deze eilanden zijn onbewoond en slechts twee eilanden hebben accommodatie; Koh sDach en Koh Totang. Reizigers komen hier vooral voor het eiland hoppen tussen de vele kleine, maar prachtige eilandjes.

Koh Ta Kiev

Als je perfecte strandlocatie zoekt in Cambodja zit je in Koh ta Kiev aardig in de buurt. Dit kleine eiland in de buurt van Ream National Park wordt verhuurd aan Franse en Chinese eigendomsmaatschappijen, maar is (nog) redelijk onontdekt. Naast het feit dat Koh Ta Kiev een mooi tropisch eiland is, is het ook één van de leukste.

Koh Thmei

Koh Thmei is een eiland gelegen in het Ream National Park. Als je op zoek bent tot vette party’s tot in de late uurtjes of uren struinen langs boulevard is dit eiland niet de bestemming. Er is hier maar één ‘resort’’. Het Koh Thmei Resort noemt zichzelf resort maar het is erg basic.

Meer lezen over Cambodja?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU