Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Hahoe Folk Village

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 21 juli, 2020

Zuid-Korea kan aanvoelen als een hypermoderne buitenaardse planeet. En als je die planeet even wilt ontsnappen dan is Hahoe Folk Village een aanrader. Dit oude, traditionele dorpje staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een populaire attractie rondom Andong.

Hahoe Folk Village

Hahoe Folk Village is een bijzonder dorp waar je oude traditionele huisjes kunt bezoeken en waar de locals nog steeds wonen. Je loopt over onverharde wegen, loopt langs kleine tuinen waar ze maïs, groente en pepers verbouwen. Op de achtergrond rijzen groene heuvels uit de grond en je waant je echt even terug in de tijd.

TIP ♥ – je betaald ₩3.000 (€2,40) voor een toegangsticket

Er liggen akkers die zicht uitstrekken zo ver je kunt kijken en de architectuur van de eeuwenoude huizen geven je een aardig beeld van hoe het hier geweest moet zijn tijdens de Joseon-dynastie. Als je vroeg in de ochtend komt is de mystieke schoonheid van dit dorpje nog unieker met de opkomende zon.

Hahoe Folk Village

Traditionele huisjes in Hahoe

Hahoe Folk Village bezoeken

Dit dorp is niet het enige traditionele dorp in Zuid-Korea maar wel de enige van dit formaat en die onderhouden wordt door de overheid. Het kan er behoorlijk druk worden in het hoogseizoen (juni tot en met september) maar aangezien er 230 huisjes staan heb je altijd wel een plekje voor jezelf. 

Er is een informatie centrum bij Hahoe Folk Village waar je een audiogids kunt huren. Je betaald ₩3.000 (€2,25) om binnen te komen.

TIP ♥ – vergeet niet dat hier nog steeds mensen wonen dus toon een beetje respect.

Overnachten

Ben je op zoek naar een unieke ervaring? Blijf dan slapen in Hahoe Folk Village. Sommige huisjes (minbak( zijn namelijk te huur voor zo’n ₩50.000 (€38). Dit zijn wel standaard huisjes met weinig luxe maar de ervaring is heel erg bijzonder.

Je kunt ook slapen in een luxe Rak Ko Jae Hahoe, een vier-kamer guesthouse met uitzicht op de rivier. Je hebt zelfs kabel-tv en een koelkast plus een jjimjil-bang (sauna).

Hahoe Folk Village

Bloementuin

Om er te komen neem je vanuit Andong bus 46 naar Hahoe. Het kost ₩1.800 (€1,35) en de busrit duurt 50 minuten. Er gaan acht bussen per dag.

Locatie Hahoe Folk Villa

Meer lezen over Zuid-Korea?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU