Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Filipijnen

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 24

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

‘It’s more fun in the Philippines’ is een veel gehoord slogan over de Filipijnen. En ze hebben gelijk! De Filipijnen is niet alleen een ontzettend mooi land maar het is er ook leuk reizen met de vriendelijke bevolking en de makkelijke manier van reizen. Je kan rondlopen bij de wereldberoemde rijstvelden van Ifugao die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, met een kano over de riviertje cruisen, de chaos van Manilla opzoeken of jezelf verbazen over het natuurlijk schoon bij de Chocolate Hills in Bohol.

Reisgids Filipijnen

Weet je al dat je naar de Filipijnen wil, maar weet je nog niet welke route je wil volgen? Check dan onze reisgids voor de Filipijnen vol met super handige tips en routes.

Waarom naar de Filipijnen

Hou je meer van water dan kan je hier rustig een maand verblijven en met je snorkel, flippers en duikbril de mooie wereld van de walvishaai ontdekken. Met de ruim 7.000 eilanden komt de strandganger aardig aan zijn trekken.

De kust heeft ontelbare witte stranden met palmbomen en tropische eilandjes en zandstranden. De Filipijnen is dan ook één van de meest geschikte landen ter wereld voor een duiksessie waar de mooiste koraalriffen en vissen voorbij komen en de Tweede Wereldoorlog nog steeds zichtbaar is in de scheepswrakken.

Highlights Filipijnen

Vliegtickets Filipijnen

Beste reistijd Filipijnen

Reizen in de Filipijnen

Wat is er te zien?

De Filipijnen heeft enorm veel diversiteit als het aankomt op natuur en tradities. Manilla is een bruisende stad met wolkenkrabbers en een 24/7 life, maar je kunt ontsnappen aan de drukte in één van de dorpjes waar tradities nog steeds standhouden. Doordat het land ruim drie eeuwen een Spaanse kolonie is geweest vind je niet alleen de traditionele Filipijnse gewoontes maar ook veel invloeden vanuit Spanje.

Dit merk je bijvoorbeeld aan de grote groep christenen maar ook aan het feit dat men met peso’s betaald en veel Spaanse gerechten eet. De invloeden uit West Europa zijn duidelijk zichtbaar en maken dit land tot een interessante mix tussen Aziatische en Westerse culturen en tradities.

Top Tips Filipijnen

De Filipijnen is nog relatief rustig als je dat vergelijkt met landen als Thailand of Indonesië. Daardoor is het wel wat anders reizen. Waar je in Thailand op elke hoek van de straat een bus of trein kunt boeken is dat in de Filipijnen wat anders. Dat maakt het reizen wel uitdagend (vinden wij). We hebben een aantal tips voor je.

  • Reken minimaal een paar dagen extra voor vervoer. Bussen doen er nog wel eens langer over dan aangegeven en vluchten worden zonder reden gecanceld (wij kunnen het weten 🙂 )
  • Huur een brommer op kleinere eilanden. Het is de makkelijkste en leukste manier om grote delen te verkennen en geeft je veel vrijheid.
  • ATM’s werken vaker niet dan wel. Op Palawan is zelfs alleen in Puerto Princesa een ATM, die in El Nido werkt niet. Neem dus genoeg cash mee (Amerikaanse dollars)
  • Spreek je geen Filipijns? Geen nood, ze spreken hier allemaal Engels.

Houd verder de website van rijksoverheid altijd in de gaten als je verre reizen gaat maken.

Budget Filipijnen

Visum Filipijnen

Backpacken Filipijnen

Reisinfo Filipijnen

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!