Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Steden China

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Als er één land in Azië is waar je bijzondere steden en dorpen kan bezoeken is het wel China. China is geen land van palmbomen, hangmatjes aan het strand en feestjes tot in de late uurtjes aan de kust. Het zijn vooral de traditionele dorpen en 24/7 steden China die reizigers bezoeken. Je hebt hier hypermoderne miljoenensteden met neon verlichte reclameborden en gigantische wolkenkrabbers. Tot decennia oude lampionnen dorpjes, waar oude tradities nog hoog in het vaandel staan. Waar je ook bent, in alle dorpen en steden China vind je een unieke mix van mens en cultuur.

Hong Kong

Steden China

Van wereldsteden als Beijing en Shanghai tot kleine dorpjes als Lijiang. Alle steden in China bieden veel moois en hebben allen een eigen karakter. De unieke mix van modern en oud tussen de dorpen en steden in China maken het land uitermate geschikt voor een unieke stedentrip. Je moet hier wel wat reisuren voor over hebben aangezien de afstanden groot zijn. Wie de tijd, en energie heeft en geïnteresseerd is in cultuur en tradities die mag de steden in China niet missen. De eeuwen oude cultuur in dorpen wordt met snelheid van het licht ingehaald door moderne wolkenkrabbers en een 24/7 economie in de steden. De combinatie van oud en nieuw maakt China zo’n eindeloos fascinerende bestemming. Op deze pagina vind je alle mooiste en belangrijkste dorpen en steden in China.

Beijing

Beijing, of Peking, is de hoofdstad van China sinds de Mongoolse Yuan-dynastie en daarmee één van de oudste steden van China. Beijing telt bijna 20 miljoen inwoners en staat daarmee qua inwoners achter Shanghai als grootste stad van China.

Shanghai

Shanghai is de grootste stad van China, het is echter niet de hoofdstad. Die eer gaat naar Beijing. Er wonen in Shanghai zo’n ruim 23 miljoen mensen (2013), het hoort daarmee qua inwoners bij de grootste steden ter wereld! In de hoofdstad van China wonen dus meer mensen dan in heel Nederland.

Hong Kong

Hong Kong is misschien niet de eerste plek die in je op komt als je op vakantie gaat naar Azië. Toch is het een plek waar heel veel reizigers komen. Al is het alleen maar omdat het een populaire overstap plek is. En Hong Kong heeft best veel te bieden. Het is een fascinerende plek met neon verlichting, 24/7 muziek en een drukte die wij als Nederlanders maar moeilijk voor kunnen stellen.

Suzhou

Het Venetië van China, zo wordt Suzhou vaak omschreven. En wie in Suzhou komt begrijpt meteen waarom. De kanalen en grachten, de bootjes en zelfs gondels doen denken aan de wereldberoemde stad in Italië. Zelfs Marco Polo noemde de stad ooit één van de mooiste van China!

Lijiang

Lijiang is een doolhof van straatjes, gammele oude houten gebouwen, bruggetjes en stromende kanalen. Het maakt het één van de meest bezochte steden in het noorden van Yunnan. Lijiang is vergelijkbaar maar met Sūzhōu vanwege de kanalen. Beide steden worden ook wel het Venetië van Azië genoemd.

Meer lezen over China?

2 comments

  1. leo

    kan deze website me wat vertellen over de Chinese muur bijvoorbeeld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU