Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Steden Japan

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 12 april, 2022

Japan is een veelzijdig land. Het heeft niet alleen ruim 6.000 eilanden, een prachtige natuur en een indrukwekkende cultuur. Het heeft ook mooie en boeiende steden waar traditie en moderne technologie hand in hand gaan. De steden Japan hebben allemaal hun eigen unieke karakter met mooie bezienswaardigheden. De drukke wereldstad Tokyo, de stad die bruist van de energie en waar het leven 24/7 door gaat wordt afgewisseld met steden als Kyoto waar de cultuur en eeuwenoude tempels centraal staan.

Steden in Japan

Op het platteland is het leven echter totaal anders. Alle steden in Japan zijn makkelijk te bereiken door de zeer efficiënte vervoersmiddelen in Japan. Met de trein reis je eenvoudig tussen de verschillende steden. Je kunt bij een bezoek aan Japan dan ook het beste een Japan Rail pass aanschaffen. Het vervoer in Japan is uitstekend geregeld en de bussen en treinen rijden dan ook vaak stipt op tijd. Een stedentrip door Japan is dan ook geen gek idee. Hier zijn nog veel authentieke dorpjes te vinden. Wij hebben een overzicht gemaakt van de mooiste en indrukwekkendste steden Japan.

Magome

Magome s een eeuwenoude poststad in de Kiso Valley. Tijdens de Edo-priode was het een belangrijke route die Tokyo met Kyoto verbond. De stad is prachtig gerestaureerd met een brede straat en aan beide kanten oude houten huizen en pittoreske waterraderen. Het nabij gelegen Tsumago is net zo’n authentiek stadje. De twee steden zijn verbonden door de Magome-Tsumago Trail, een van de bekendste wandelroutes in Japan.

Kyoto

Als je de traditie en cultuur van Japan zoekt is Kyoto de stad waar je moet zijn. Kyoto heeft een rijke geschiedenis en is één van ’s werelds meest cultuurrijke steden. Het telt niet voor niets 17 (!) bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, 1.600 boeddhistische tempels en meer dan 400 Shinto heiligdommen.

Nikko

Als je een dagtrip maakt vanuit Tokyo dan moet dat de pelgrimsstad Nikko zijn. Je vindt hier het bekende Tōshō-gū heiligdom wat tussen de bergen ligt. Deze stad en met name de Tōshō-gū, is een van de populairste bezienswaardigheden van het land. Het trekt jaarlijks duizenden Japanners die allemaal het heiligdom en andere heilige gebouwen in Nikko willen zien.

Tokyo

Een bezoek aan Tokyo is als het drinken van drie Redbulls. Tokyo bruist van de energie! Het leven gaat hier 24/7 door en alles waarvan jij denkt dat het nieuw is, is in Tokyo achterhaald. Maar het heeft ook een traditionele en culturele waarde die niet meteen opvalt.

Nara

Nara was één van de allereerste hoofdsteden van Japan. Net als Kyoto zullen je eerste gedachte bij het zien van deze stad niet meteen gaan naar de hoogtijdagen in het keizerrijk. Toch is de stad één van de leukste bezienswaardigheden van Japan.

Hiroshima

Van alle steden in Japan zijn Nagasaki en Hiroshima misschien wel de bekendste. Beide zijn in de Tweede Wereldoorlog zwaar getroffen door een atoombom van de Amerikanen. De Amerikanen voerde deze historische bombardementen uit als reactie op de aanval van de Japanners op Pearl Harbour.

Meer lezen over Japan?

0 comments

  1. Anoniem

    Visitor Rating: 5 Stars

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU