Reisverzekering

Ga jij of wil jij binnenkort op reis? Dan doe je er goed aan om een reisverzekering af te sluiten. Het is een van de dingen waar de (budget) reizigers op bespaard, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. En een bezoek aan het ziekenhuis zonder goede verzekering kan flink in de kosten lopen. Dat terwijl een reisverzekering maar een paar euro per maand hoeft te kosten.

Een camera kan gestolen worden, je laptop kan kapot gaan, je telefoon in het water vallen etc. Een nieuwe laptop of telefoon is een flinke hap uit je budget. Allemaal zaken die je liever niet wil meemaken. Sluit daarom een goede (backpack) reisverzekering af voordat je op reis gaat.

Reisverzekering voor op reis

Er zijn ontzettend veel verzekeringen af te sluiten bij veel verzekeraars. De ene verzekeraar heeft weer andere pakketen dan de andere. In negen van de tien gevallen komt het op hetzelfde neer. De belangrijkste punten zoals ziektekosten, diefstal en vervoer naar huis (indien nodig) worden vaak gedekt. Hieronder hebben we de verschillende verzekeringen voor je op een rijtje gezet.

Kortlopende reisverzekering

Dit wordt ook wel een aflopende reisverzekering of een tijdelijke reisverzekering genoemd. Een kortlopende reisverzekering sluit je specifiek af voor jouw reis of vakantie. Je kunt instellen dat de verzekering in gaat op het moment dat je reis begint en eindigt op het moment dat je weer in Nederland of België terugkeert. Een kortlopende reisverzekering is makkelijk af te sluiten. Vaak nog tot een dag voor vertrek. Het is maar een paar minuten werk.

reisverzekeringDoorlopende reisverzekering

Deze verzekering is handig voor reizigers die een langere tijd weggaan, vaker op vakantie gaan of veel weekendreisjes maken. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd in het buitenland.

Als je dus veel reist, is dit de voordeligste en makkelijkste optie. Hou er wel rekening mee dat je met een doorlopende reisverzekering niet langer dan 45 of 60 dagen achtereenvolgens weg mag zijn.

Dit is echter weer verschillend per verzekeraar dus vraag dit na voordat je een verzekering af sluit.

Globetrotter reisverzekering

Ga je langere tijd op reis, studeren of stage lopen in het buitenland? Dan is een globetrotter reisverzekering wel wat voor jou. Een globetrotter reisverzekering is al rendabel als je jaarlijks meer dan drie maanden in het buitenland verkeert. Een globetrotter reisverzekering kun je afsluiten met een looptijd van maximaal twee jaar.

TIP ♥ bij veel globetrotter kun je kortingen afdingen als je een offerte aan vraagt. Vraag dus meerdere offertes aan.

Verschillende reisverzekeraars

Er zijn verschillende verzekeringen af te sluiten op internet bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Er zijn er zo dat je bijna niet weet waar je moet beginnen. Het is handig om te checken bij je ‘normale’ verzekering of die ook reisverzekeringen hebben. Dan heb je alles bij een verzekeraar. Maar het is goed mogelijk dat andere verzekeringsmaatschappijen goedkopere verzekeringen aanbieden. Kijk en vergelijk!

Doorlopende verzekering

Ga je langer op reis is het dus beter om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Deze is, normaal gesproken, onafhankelijk van je vakantie of reis en wordt per maand of (vaak) per jaar betaald. Een groot nadeel van de doorlopende reisverzekering is dat je maar voor een beperkt aantal dagen achterelkaar mag reizen. Ga je dus een lange backpack reis maken van meerdere maanden heb je hier niet voldoende aan.

Backpacken Zuid Amerika

Kortlopende verzekering

Ga je toch liever voor een andere verzekeraar dan moet je op een paar dingen letten. Ten eerste zijn er kortlopende- en doorlopende  reisverzekeringen. De kortlopende lijkt een goedkope optie, maar dit is niet altijd het geval. Kortlopende sluit je af specifiek af voor jouw reis of vakantie. Bekijk per verzekeraar goed of dit voordeliger is dan het afsluiten van een backpack reisverzekering of een doorlopende reisverzekering.

    Meer lezen over Reisverzekering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven