Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Nieuw-Zeeland

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Besneeuwde bergtoppen, tropische stranden, gletsjers, pittoreske meren, eeuwenoude regenwouden, gigantische bergpassen en oogstrelende fjorden. Welkom in Nieuw-Zeeland, het land dat jaar in, jaar uit in de top 10 van mooiste landen ter wereld staat. Ze noemen het land niet voor niets ‘Godzone’, en eerlijk toegegeven. Het land heeft wel iets hemels.

Nieuw-Zeeland behoort tot de mooiste landen ter wereld. Als je in je camper of huurauto door het land reist zie je de mooiste landschappen voorbij komen. Je kunt overnachten op verlaten plekken waar ’s avonds de meest spectaculaire sterrenhemel te zien is en je kunt een biertje drinken in swingende steden als Auckland of Wellington.

Waarom naar Nieuw-Zeeland

Jaren geleden reisde we na Azië naar Nieuw-Zeeland. Sindsdien heeft het land ons hart gestolen. De natuur behoort tot de mooiste ter wereld, misschien is het wel de mooiste.

De inwoners zijn ontzettend vriendelijk, er is weinig criminaliteit en het reizen is bijzonder gemakkelijk. Nieuw-Zeeland is geen goedkope bestemming maar wel een van de meest fascinerende die je kunt bezoeken.

Highlights

Vliegtickets

Rondreis

Wat is er te zien

Gezien de prachtige natuur is het niet verwonderlijk dat er zo veel mensen komen op zoek naar rust, natuur en activiteiten. Je kunt hier van alles, variërend van wandelingen langs winderige stranden tot meerdaagse trekkingen door een sprookjesachtig berglandschap. Nieuw-Zeeland is een paradijs voor adrenaline-junkies met activiteiten als bungy jumpen, skiën, kajakken op zee, skydiven en raften. Nieuw-Zeelans is een grote speeltuin, maar dan wel de mooiste ter wereld.

Beste reistijd

Budget

Backpacken

Top Tips Nieuw-Zeeland

Nieuw Zeeland is een westers land. Daardoor is het reizen best makkelijk. Mensen helpen je graag en een bus of trein boeken is, zeker online, erg makkelijk. Dat maakt het reizen een stuk makkelijker maar zeker niet minder spannend. We hebben een aantal tips voor je.

  • Reken minimaal een paar dagen extra voor vervoer. De wegen in Nieuw Zeeland zijn goed maar door de oogverblindende natuur wil je nog wel eens langer blijven dan geplant 😉
  • ATM’s werken soms niet of zijn er simpelweg niet. Neem dus genoeg cash mee (NZD dollars)
  • Koop een camper of auto ipv er één te huren. Als je langer dan 4 weken weg gaat is dit vaak goedkoper
  • Houd verder de website van rijksoverheid altijd in de gaten als je verre reizen gaat maken.

Reisinformatie

Auto kopen/huren

Meer lezen over Nieuw-Zeeland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Sinds Corona is er wereldwijd een veel veranderd. Ondanks dat we ons uiterste best doen, is onze informatie niet overal up-to-date.

Zie jij een foutje, of heb je recente informatie voor ons? Dan zouden we het supertof vinden als je ons een berichtje stuurt.

Dan zorgen wij dat het z.s.m. online komt.

CONTACT!