Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Curacao

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 18 maart, 2020

Als er een land populair is onder Nederlanders dan is het wel Curacao. Het is een van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Dat is ook niet zo gek, want de combinatie van koloniale Nederlandse architectuur, Caribische sfeer, het heerlijke weer en de hagelwitte stranden maken het een perfecte get-away voor onze koude winters.

TIP ♥ – een retourtje Curacao ➜ nu voor €449

Waarom naar Curacao?

Als je aan komt in Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, vind je een levensgrote bord met ‘dushi‘, wat zoiets als  ‘zoet’ of ‘aardig’ betekent. Het is de afgelopen jaren de onofficiële slogan van het eiland geworden en daarmee is niks te veel gezegd. De typische Caribische sfeer is hier overal proefbaar.

De relaxte manier van leven, het zonnetje, de prachtige stranden, nationale parken en indrukwekkende geschiedenis laten vakantiegangers genieten van het dushi-leven van zon, zee en strand. Tel daar bij op dat ze hier Nederlands (en Papiaments) spreken, aantrekkelijke prijzen hanteren en je rechtstreeks kan vliegen en je hebt alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakanite.

Highlights

Vliegtickets

Beste reistijd

Wat is er te zien?

Voor zo’n klein eiland is er veel meer te zien dan mensen denken. Hoewel de meeste hier komen om even bij te komen van ons gestresste leven in Nederland is er meer te doen dan aan het strand liggen. Zo kun je bijvoorbeeld het gezellige (en kleurrijke) Willemstad verkennen of de natuur verkennen in het Christoffel National Park.

Stranden Curacao

Als je dan toch wil chillen aan het strand zijn er met ruim 30 stranden voldoende opties. Playa Knip, of Knip Beach is het bekendste strand van het eiland. Eigenlijk zijn het er twee; Grote Knip en Kleine Knip. Je vindt er kristalhelder water en witte zandstranden, terwijl Playa Lagun een iets rustigere plek is.

Dan heb je natuurlijk ook nog Porto Mari en Mambo Beach. Kortom, genoeg te keuze om aan het strand te liggen. En mocht je het strand even zat zijn kun je altijd een van de indrukwekkende musea’s bezoeken of de ‘kunstcultuur’ van het eiland ontdekken.

TIP ♥ – bekijk hier de mooiste stranden van Curacao

Vakantie Curacao

Reisinformatie

Auto huren

Wat wij vinden:
  • 8.7/10
    Reis-Expert - 8.7/10
8.7/10

Samenvatting

Als er een land populair is onder Nederlanders dan is het wel Curacao. De ‘C’ van de ABC in de vroegere Nederlandse Antillen is een van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Dat is ook niet zo gek, want combinatie van koloniale Nederlandse architectuur, Caribische sfeer, het heerlijke weer en de hagelwitte stranden maken het een perfecte get-away voor onze koude winters.

Meer lezen over Curacao?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU