Curaçao

Als er een land populair is onder Nederlanders dan is het wel Curaçao. Het is een van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Dat is ook niet zo gek, want de combinatie van koloniale Nederlandse architectuur, Caribische sfeer, het heerlijke weer en de hagelwitte stranden maken het een perfecte get-away voor onze koude winters.

TIP ♥ – een retourtje Curacao ➜ nu voor €449

Waarom naar Curaçao?

Als je aan komt in Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, vind je een levensgroot bord met ‘dushi‘, wat zoiets als  ‘zoet’ of ‘aardig’ betekent. Het is de afgelopen jaren de onofficiële slogan van het eiland geworden en daarmee is niets te veel gezegd. De typische Caribische sfeer is hier overal proefbaar.

De relaxte manier van leven, het zonnetje, de prachtige stranden, nationale parken en indrukwekkende geschiedenis laten vakantiegangers genieten van het dushi-leven van zon, zee en strand. Tel daar bij op dat ze hier Nederlands (en Papiaments) spreken, aantrekkelijke prijzen hanteren en je rechtstreeks kan vliegen en je hebt alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie.

Highlights

Vliegtickets

Beste reistijd

Wat is er te zien?

Voor zo’n klein eiland is er veel meer te zien dan mensen denken. Hoewel de meeste hier komen om even bij te komen van ons gestreste leven in Nederland is er meer te doen dan aan het strand liggen. Zo kun je bijvoorbeeld het gezellige (en kleurrijke) Willemstad verkennen of de natuur verkennen in het Christoffel National Park.

Stranden Curaçao

Als je dan toch wil chillen aan het strand zijn er met ruim 30 stranden voldoende opties. Playa Knip, of Knip Beach is het bekendste strand van het eiland. Eigenlijk zijn het er twee; Grote Knip en Kleine Knip. Je vindt er kristalhelder water en witte zandstranden, terwijl Playa Lagun een iets rustigere plek is.

Dan heb je natuurlijk ook nog Porto Mari en Mambo Beach. Kortom, genoeg keuze om aan het strand te liggen. En mocht je het strand even zat zijn kun je altijd een van de indrukwekkende musea bezoeken of de ‘kunstcultuur’ van het eiland ontdekken.

TIP ♥ – bekijk hier de mooiste stranden van Curacao

Budget

Vakantie Curacao

Reisinformatie

Auto huren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven