Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Dhoni boottochten

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Een cruise langs ‘s wereld mooiste eilanden, onontdekte strandjes waar je kleine vissersdorpjes kan bezoeken en waar je kan zwemmen, duiken en snorkelen tussen de mooiste koraalriffen van de Indische Oceaan. Een bootcruise met de Dhoni vissersbootjes is een absolute must tijdens je bezoek aan de Malediven.

Dhoni boottocht

Tijdens je cruise in een traditionele Dhoni vaar je langs witte zandstranden, kristal helder water en dat alles met een helder blauwe lucht boven je en de tropische eilandjes met de palmbomen altijd in het zicht.

De turquoise lagoons en de perfecte stranden maken de Malediven wereldwijd bekend en met een boot langs deze eilandjes is dan een indrukwekkende manier om alles te verkennen. Je kan met vissers mee om tussen het koraal te duiken op zoek naar vis. Tijdens de tour heb je verschillende mogelijkheden om te zwemmen en foto’s te maken van de sprookjesachtige omgeving.

Malediven

Verschillende tours

Er zijn verschillende tour operators die een Dhoni boottocht aanbieden. Je hebt bij het boeken ook de keuze tussen meerdere tochten. Zo zijn er boottochten van één dag tot tochten van een week. Als je de tijd hebt voor een aantal dagen raden we dit zeker aan.

De omgeving is zo ongelooflijk mooi dat een meerdaagse cruise zeker aan te raden is. Je ziet dan niet alleen de bekendere of ‘grotere’ eilandjes en het leven daar maar ook de kleinere eilandjes waar weinig mensen wonen. Je komt zelfs tropische paradijsjes tegen waar helemaal geen mensen wonen!

Eén van de mooiste dingen is het rondvaren tussen de verschillende atollen. Atollen zijn bergen onder water waar af en toe een stukje boven water steekt. Een bijzonder schouwspel van Moeder Natuur.

Per dag vaar je ongeveer drie tot vier uur. Aan boord van de bootjes zijn vaak snorkelspullen aanwezig om onderweg te kunnen snorkelen. Een boottocht kan je vrij eenvoudig boeken op Malé, het grootste eiland van de Malediven. Uiteraard bieden de resorts ook bootcruises aan.

Meer lezen over Malediven?

0 comments

 1. Koelfat

  Kan je met een dhoni naar gulhi (male naar Gulhi)

  1. Ties Post author

   Hoi Herman,

   alles kan, maar het zal zeker niet goedkoper zijn. Een dhoni is een lokale vissersboot, de ferries en speedboten varen tussen bepaal de eilanden. Je kunt beter een ferry nemen. Bekijk onze pagina vervoer Malediven voor meer info.

   Groeten,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU