Goedkope vliegtickets Vietnam

Cruise door de azuurblauwe zeeën of verwonder je over de kalkstenen die bij Halong Bay uit de zee rijzen. Bezoek hill tribes in de buurt van Sapa, Mai Chau en Bac Ha waar ze nog leven volgens tradities en rituelen als dat nog niet genoeg is, heb je de machtige Mekong Delta waar locals op en van de rivier leven. Vietnam is een fascinerende bestemming!

De vliegtickets richting Vietnam zijn de laatste jaren sterk in prijs gedaald, maar het is nog steeds een flinke investering. Tegenwoordig kost een vliegticket Vietnam zo’n €500 (buiten het hoogseizoen). Op deze pagina geven we onze tips voor het boeken van goedkope vliegtickets Vietnam.

10x Tips voor Goedkope Vliegtickets Vietnam

Er zijn een hoop factoren van belang bij het boeken van je ticket. Zo is het verschil tussen hoog- en laagseizoen of weekend en door de weeks vliegen bijzonder groot. Of je het goedkoopste ticket vindt is niet te zeggen; er zijn zo veel aanbieders en zo veel tickets. De beste manier om goedkope tickets Vietnam te boeken is om de volgende 10 tips in overweging te nemen en wie weet wandel jij binnenkort door de rijstvelden van Sapa!

TIP ♥ – onze ervaring leert dat CheapTickets.nl en Skyscanner.nl vaak de goedkoopste aanbieders zijn.

 1. Gebruik de beste zoekmachine
 2. Boek op het juiste tijdstip
 3. Wees flexibel
 4. Vroeg boeken is niet altijd beter
 5. Vergeet last minutes
 6. Ho Chi Minh it is!
 7. Stel een prijsalarm in
 8. Zoek naar ‘error flights’
 9. Check je stop over
 10. Alternatieve luchthavens

TIP 1  Gebruik de beste zoekmachine

Dat is gelijk een aardige binnenkomer, want wat is de beste zoekmachine? Dat is ten eerste een persoonlijke kwestie. Waar de een de zoekmachine van CheapTickets goed vindt, vindt de ander de zoekmachine van WTC weer fijn werken. Toch zit er wel degelijk tussen de verschillende zoekmachines, ongeacht welke je fijn vindt of niet. Er zijn de laatste tijd een hoop vergelijkingssites bijgekomen.

Om gelijk een fabeltje de wereld uit te helpen; er is niet één vergelijkingssite veel goedkoper dan de ander. Als je lang en goed vergelijkt, zie je dat de prijzen voor de vliegtickets op dezelfde data bijna altijd hetzelfde is. Het verschil in prijs is vaak maar een paar tientjes.

En dat zijn vaak de administratiekosten die de één bij de zoekopdracht toont en de ander pas bij het betalen. Onze ervaring is dat CheapTickets en Skyscanner vaan goedkope vliegtickets Vietnam aanbieden. Daarnaast bieden ze de meeste tickets aan, van de meeste luchtvaartmaatschappijen.

Cat BaWie wil er nou niet naar Ca Ba?

TIP 2  Boek op het juiste tijdstip

Hier is nogal wat over te doen. Want wat is de beste tijd om goedkope vliegtickets Vietnam te boeken? Als we dat wisten hadden we gelijk de beste site en het beste tijdstip doorgestuurd. Helaas is niet één gouden regel om het goedkoopste vliegticket te boeken. De prijs is namelijk niet alleen afhankelijk van je bestemming, de website, de dag en de luchtvaartmaatschappij.

De prijzen van tickets worden elke minuut van de dag gemonitord en door ingewikkelde algoritmes aangepast. Gelukkig hebben een hoop vergelijkingssites en luchtvaartmaatschappijen wel tips gegeven. Dit zijn de beste;

  • Dinsdagmiddag it is!  dinsdag is aanbiedingen dag. Luchtvaartmaatschappijen maken hun beste deals bekend op deze dag! Statistieken laten ook zien dat prijzen dalen op dinsdagmiddag;
  • Boek niet in het weekend  vliegen en boeken in het weekend is altijd duurder;
  • Van tevoren of niet?  lastig antwoord op te geven. Wat we wel weten is dat vliegtickets Vietnam pas 10 tot 12 maanden van tevoren bekend zijn. Men zegt dat 2 tot 6 maanden van tevoren de beste tijd is;
  • Boek in januari waar juli de duurste maand is om te boeken is januari veruit de goedkoopste maand en je hebt vroegboekkortingen.
  • Boek tussen 18:00 uur en 24:00 uur we hebben zelfs geprobeerd ’s nachts te boeken, maar het schijnt dat tussen 18:00 en 24:00 uur de beste tijd is.

TIP 3  Wees flexibel in je data

Een van de beste tips voor goedkope vliegtickets Vietnam; wees flexibel. Als je niet vast zit aan een bepaalde datum of een seizoen (vakantie) waarin je moet vliegen is het verstandig om te zoeken naar vliegtickets met flexibele data.

Prijzen voor goedkope vliegtickets naar Vietnam veranderen namelijk per dag. Dat is ook waarom het zo lastig is om op het juiste moment de goedkoopste vliegtickets te boeken. Er zijn verschillende websites waar je met flexibele data kunt zoeken. Vaak zie je gelijk een verschil in prijs!

TIP ♥ – bij CheapTickets kun je na je zoekopdracht rechts bovenin op  ‘± 3 dagen’ klikken. Zodra je daar op klikt, laadt de pagina automatisch andere data en prijzen.Goedkope Vliegtickets Vietnam

TIP 4  Vroeg boeken is niet altijd beter

Het tijdstip van het boeken is belangrijk, maar ook de dag dat je boekt. Zo heeft het bijvoorbeeld geen zin om een maand van tevoren vliegtickets te boeken omdat de kans klein is dat de tickets dan goedkoper zijn. Uit onderzoek blijkt dat je het beste 23 weken vooraf een ticket naar Ho Chi Minh kunt boeken. Een jaar vooraf boeken is dus niet per se goedkoper.

Regelmatig prijzen controleren is belangrijker. Luchtvaartmaatschappijen kunnen tickets met korting op elk gewenst moment van de dag aanpassen. Daar zit geen systeem of regelmaat in. Het is daarom verstandiger om een paar weken de prijzen van vliegtickets Vietnam in de gaten te houden. Het lijkt een beetje op beleggen. Kopen op het moment dat jij denkt dat de prijs niet beter kan!

TIP ♥ – uit onderzoek blijkt dat juli de duurste maand is om te reizen. April en mei zijn de goedkoopste maanden

TIP 5  Vergeet de last minutes

Last minute tickets bestaan niet. Tenminste, ze bestaan wel, maar ze zijn niet goedkoop. Als jij goedkope vliegtickets Vietnam wil boeken moet je niet een dag vooraf boeken. Last minutes gelden meer voor vliegtickets van Ryan Air richting Milaan of Barcelona, niet voor vliegtickets naar Vietnam. Een week voordat je gaat boeken zijn de prijzen voor vliegtickets naar Vietnam niet goedkoper, sterker nog, de kans is vrij groot dat ze duurder zijn.

Op de bonnefooi naar Schiphol

Een romantisch idee, maar het werkt niet. Omdat een luchtvaartmaatschappij een lege stoel heft betekent niet dat ze die voor de laagste prijs verkopen aan iemand die toevallig opduikt op Schiphol. Dus, als je van plan bent om op het allerlaatste moment naar Schiphol te reizen, verwacht niet dat je een ticket voor bijna niets krijgt.

Phu QuocGenieten van het strand van Phu Quoc

TIP 6 Ho Chi Minh it is

Als je goedkoop naar Vietnam wil vliegen vergeet dan Hanoi en vlieg op Ho Chi Minh. Qua reizen maakt het niet zo veel uit aangezien je makkelijk van noord naar zuid reist en andersom. Het gekke is dat vliegtickets naar Ho Chi Minh veel goedkoper zijn. Bij zowel CheapTickets, Vliegtickets.nl, WTC.nl en Skyscanner zijn tickets naar Ho Chi Minh goedkoper dan die naar Hanoi. Het prijsverschil loopt op tot wel €60 per ticket.

Mocht je dus op zoek zijn naar goedkope vliegtickets Vietnam, begin je reis dan in Ho Chi Minh. Scheelt je zomaar €60 per ticket!

TIP 7  Stel een prijsalarm in

Die kennen jullie vast wel. We hebben het een aantal keren getest en kunnen niet helemaal vertellen of het nou werkt of niet. De prijs voor een vliegticket ging namelijk zelden naar beneden. Maar we hebben van genoeg mensen gehoord dat het werkt, dus is het een vermelding waard.

Deze feature van Skyscanner is best handig. Stel je wil naar Hanoi vliegen, maar je hebt geen zin en tijd om weken lang prijzen in de gaten te houden. Kies van voor de optie ‘Stel prijsalarm in’. Vul je e-mailadres in en je wordt automatisch op de hoogte gehouden van prijsveranderingen van het ticket.

Goedkope vliegtickets Vietnam

TIP 8 Zoek naar ‘errors’

Luchtvaartmaatschappijen maken soms fouten bij het plaatsen van hun tarieven, wat leidt tot hele goedkope vliegtickets Vietnam. Dit kan verschillende oorzaken hebben: foutjes met valuta-omzettingen, technische storingen of menselijke fouten. Als je op de hoogte bent van waar deze foute tarieven staan, kun je flink wat geld besparen op een ticket.

Er zijn verschillende websites die de hele dag internet afspeuren naar zogeheten ‘error flights’. Vaak zit je met dit soort tickets wel aan vaste data vast, maar het is zeker het overwegen waard!

TIP ♥ –  check de site van Secret Flying. Zij zoeken naar error vluchten

TIP 9  Overweeg lange stop-overs

Het is niet altijd fijn, maar 9/10 keer geldt; hoe langer je stop-over, hoe goedkoper je vliegticket. Het is niet altijd zo. Niemand wil graag een lange tussenstop, zeker niet als je maar beperkt de tijd hebt. Als je nou lang op vakantie gaat naar Vietnam, of gaat rondreizen in Vietnam, is een lange stop-over minder erg omdat je langer de tijd hebt.

Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om een dag in je stop-over plaats te blijven. Zo kun je nog snel een stad van je bucketlist afstrepen!

TIP 10  Kijk naar andere luchthavens!

Wij hebben het geluk dat we in een klein landje wonen. Als de tickets vanaf Schiphol te duur blijken te zijn kunnen we makkelijk uitwijken naar het buitenland. Binnen een paar uur zit je in België of Duitsland, ongeacht waar je woont. Het gekke is dat er soms een behoorlijk prijsverschil zit tussen verschillende luchthavens.

Uiteraard heeft het weinig zin om voor €50 goedkoper naar Dusseldorf te rijden. Maar wij boekten vorig jaar een ticket naar Indonesië vanaf Brussel dat €175 goedkoper was dan vanuit Schiphol.

Alternatieve luchthavens voor goedkope vliegtickets Vietnam zijn:

 • Dusseldorf
 • Frankfurt
 • Brussel

TIP ♥ – soms is het zelfs goedkoper om vanaf Oslo of Kopenhagen te vliegen! Daar heb je vaak enkeltjes richting Azië voor €150!

0 gedachten over “Goedkope vliegtickets Vietnam”

 1. Hey hallo,

  Ik ben samen met mijn vriendin aan het zoeken naar goedkope vliegtickets/deals voor 3 weken Vietnam. We zijn dan van plan om van Zuid naar Noord te reizen. Maar ik vraag mij af wat nou goedkoper en/of handiger is. Een retour boeken op Ho Chi Minh en dan een enkeltje van Hanoi naar Ho Chi Minh. Of 2 losse enkeltjes, dus heen naar HCM en terug vanaf Hanoi. We weten dat vliegen op/vanaf Hanoi duurder is. Maar in hoeverre scheelt dat in moeite en tijd. Want we zijn best bereid om iets meer te betalen als het heel veel tijd en moeite scheelt. Wat is jullie advies hierin? Ik hoor het graag.

  Groeten Babette & Tycho

  1. Hoi Tycho,

   dat is afhankelijk van vele factoren. Wanneer vliegen jullie, wanneer vlieg je eventueel weer terug van HCMC naar Hanoi, enz. Het enige wat je ook zou kunnen overwegen is vliegen op Bangkok.
   Stuk goedkoper en je zit voor een paar tientjes in Vietnam.

   Groeten,
   Sjoerd

 2. Weten jullie of ik een rechtstreekse vlucht naar Vietnam kan boeken? Misschien vanaf Brussel?

  Groeten,
  Chantal

  1. Hoi Chantal,

   VOor zover ik weet is het zowel vanuit Nederland als vanuit Brussel niet mogelijk om rechtstreeks te vliegen naar Vietnam.
   Je zou ook kunnen kijken voor een rechtstreekse vlucht naar Bangkok en dan daar vandaan doorvliegen naar Vietnam. Dit kan vrij goedkoop met lokale airlines.

   Met vriendelijke groet,
   Sjoerd

 3. Hoi,

  Wij willen deze zomer naar Vietnam. Is het goedkoper om op Ho Chi Minh te vliegen of toch Hanoi?
  Horen het graag van jullie.

  Groeten,
  Dirk

  1. Hoi Dirk,

   Over het algemeen is het goedkoper om op Ho Chi Minh City te vliegen. Moet ik wel bij opmerken dat het best vaak afwisselt afhankelijk van de aanbieders en of ze hun vliegtuigen al vol hebben. Ik zou daarom zeker op beide zoeken. Voor het reizen maakt het eigenlijk niet uit. Of je nu van Noord naar Zuid of van Zuid naar Noord reist maakt geen verschil.

   Groeten,
   Sjoerd

 4. Hoi Jonas,

  Rechtstreekse vluchten naar Vietnam zijn er niet. Ze hebben minimaal 1 tussenstop.
  Heb je al geboekt?

  Groetjes Koef

 5. Beste Azie Experts,

  Wij willen volgend jaar naar Vietnam vliegen maar kunnen tot op heden helaas geen rechtstreeks ticket vinden vanaf amsterdam naar Hanoi.
  Weten jullie waar we die kunnen vinden?

  Groeten,
  Jonas

  1. Goedemorgen Jonas,

   We hebben je bericht gemist vrees ik. Er gaan inderdaad geen rechtstreekse vluchten zoals Koef aangeeft. Je zal altijd een tussenstop moeten maken.
   Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld op Bangkok te vliegen en daar vandaan een aparte vlucht te boeken naar Hanoi of Ho Chi Minh City.

   Groeten,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven