Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Natuur Japan

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

De natuur Japan is misschien wel één van de best bewaarde geheimen in Azië. Japan staat namelijk vooral bekend vanwege de indrukwekkende cultuur en booming wereldsteden waar technologie altijd binnen handbereik is. En dat terwijl de natuur in Japan onwerkelijk mooi is waar veel mensen niet van af weten. Je kunt tropische stranden bezoeken, berglandschappen beklimmen en schitterende rijstvelden bekijken. En dat allemaal op meer dan 6.852 eilanden.

Actief in de natuur van Japan

Je kan wandelen in het Hidagebergte, ook wel de Japanse Alpen genoemd, en een dag later in het zuiden duiken in het water rondom Okinawa waarbij je je afvraagt of je niet in Indonesië zwemt in plaats van Japan. Het voordeel voor natuurliefhebbers in Japan is dat je nooit ver hoeft te reizen. In grote steden neem je simpelweg de bus of trein en binnen no time verander je het stadsleven voor beboste bergen. Wij hebben een overzicht gemaakt met de mooiste en indrukwekkendste stukjes natuur Japan. Kijk hier snel verder!

Kamikochi

Kamikochi is zonder twijfel de mooiste regio die wij hebben gezien in Japan. De met sneeuw bedekte bergen, het kristalheldere smeltwater en de prachtige bossen maken dit tot een waar paradijs. Een must-see voor iedereen die naar Japan reist.

Okinawa

Ben je de drukte in de hypermoderne steden zat? Dan is Okinawa dé plek om tot rust te komen. Japan staat niet zozeer bekend om zijn tropische eilanden. Voor een strandvakantie gaan mensen eerder richting Indonesië, Thailand of Maleisië. Toch hoef je Japan niet te verlaten als je wil genieten van een heerlijk weekje aan het strand en snorkelen in turquoise water.

Mount Fuji

Mount Fuji is de meest gefotografeerde highlight van Japan. Deze vulkaan ligt op het eiland Hoshnu en is met 3.776 meter het hoogst gelegen punt van Japan. Mount Fuji is gelukkig een slapende vulkaan. Kans op uitbarsting is daarom erg gering tijdens je bezoek!

Amami Ōshima

Amami-Ōshima is het op twee na grootste eiland voor de kust van Japan op Okinawa na. Het heeft een subtropisch klimaat en het eiland heeft een bijzondere flora en fauna. De kustlijn van Amami-Ōshima is misschien wel het mooiste. Niet alleen door de schitterende stranden maar ook door de opeenvolging van baaien en inhammen.

Ogasawara eilanden

Zo’n 1.000 kilometer van Japan maar nog steeds binnen de landsgrenzen liggen de Ogasawara eilanden, ook wel de Bonin eilanden genoemd. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers met ongerepte stranden omgeven door tropische wateren en koraal. Snorkelen, walvis spotten, zwemmen met dolfijnen en wandelen kan hier allemaal.

Shiretoko National Park

Op het schiereiland Shiretoko-hantō ligt het Shiretoko Nationaal Park. Het is een schitterend stuk land waar bijna geen mensen komen. Het is het laatste stukje échte wildernis in Japan. Het Shiretoko Nationaal Park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en ideaal voor wandelaars.

Iya Vallei

De Iya Vallei is een bijzondere plek in Japan. Met zijn diepe kloven, bergbossen, het ijzige blauwe water van de Iya River en eeuwenoude touwbruggen is het de ideale plek voor wandelaars en natuurliefhebbers. De actieve reizigers kunnen zich uitleven op Japans mooiste wandelpaden rond Tsurugi-san of raften op één van de beste locaties locaties ter wereld; de Ōboke en de Koboke Gorges.

Kirishima Nationaal Park

Kirishima Nationaal Park is een nationaal park in het zuiden van het eiland Kyushu. Het staat bekend om zijn 23 vulkanen in dit gebied waarvan sommige nog steeds actief zijn! Het Kirishima park strekt zich uit tussen twee vulkanen; de Karakunidake (1.700 meter) en de vulkaan Takachiho-nomine (1.574 meter) . Tussen deze twee vulkanen liggen nog eens 21 andere vulkanen waarvan er 15 prachtige kraters hebben.

Meer lezen over Japan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU