Jeonju Hanok Maeul

Jeonju Hanok Maeul is niet zomaar een stadje, maar is eigenlijk een stad in een stad. Zo ligt het kleine dorp middenin in de stad Jeonju in Zuid-Korea. Het dorp is in feite onderdeel van van deze stad. De stad is vooral populair vanwege de traditionele huisjes hier.

Traditioneel Zuid-Korea in Jeonju Hanok Maeul

Jeonju Hanok Maeul wordt ook wel Jeonju Hanok of Hanok Village genoemd. Het betreft een klein dorp dat in de stad Jeonju ligt en uit ongeveer 800 traditioneel Hanok huisjes bestaat. De traditie is dan ook meteen datgene wat het dorp zo bekend maakt.

De meeste toeristen gaan naar het dorp toe om te zien hoe de oude traditie van Zuid-Korea er nog altijd in stand wordt gehouden, zelfs met een moderne en industriële stad om het dorp heen.

TIP ♥ – veel oude hanok zijn nu ook guesthouses, waaronder die eentje die in handen is van de kleinzoon van de laatste koning van Korea. En je kunt hier slapen!

Het wordt ook wel ‘Slow City’ genoemd en dit komt omdat de leefstijl van de mensen in het dorp zo rustig en relaxed is. Stress kennen ze hier eigenlijk niet, zelfs niet met zo’n grote en drukke stad om het dorp heen. De natuur en de inwoners gaan bijna naadloos in elkaar over, wat een bezoek erg bijzonder maakt.

jeonju manok

Te doen in Jeonju Hanok Maeul

Naast de traditionele Hanok, zijn er diverse bezienswaardigheden die je kunt bewonderen als je Jeonju Hanok Maeul bezoekt. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad in Jeonju, worden in onderstaande alinea’s beschreven.

#1 Bezoek Gyeonggijeon

Gyeonggijeon is een gebouw waar een portret van Lee Seonggae te bewonderen is. Omdat het aan het begin van Jeonju Hanok Maeul ligt, kun je dit gebouw als eerste bezoeken. Overigens is niet alleen het portret van de oprichter van de Joseondynastie de moeite waard, maar ook de architectuur van het gebouw zelf.

#2 Ga naar Omokdae

De meeste mensen die Jeonju Hanok Maeul bezoeken, starten hun wandeling door de stad met een bezoek aan Omokdae. Dit is de plaats waar Lee Seonggae, de oprichter van de Joseondynastie, een groot feest gaf. Dit omdat hij de Japanse soldaten verslagen had in Hwangsan. 

TIP ♥ – vanaf hier heb je een mooi uitzicht over een groot deel van Jeonju Hanok Maeul.

#3 Verken de Jeondong kathedraal

De belangrijkste bezienswaardigheid van Jeonju Hanok Maeul, is de Jeondong kathedraal. Deze kathedraal werd opgeleverd in het jaar 1914 en is ontworpen door priester Poinel. Hij heeft ook de Myeongdong kathedraal in Seoul ontworpen. De kathedraal is een van de drie katholieke kerken in heel Zuid-Korea en wordt door velen een van de mooiste gebouwen van het land genoemd.

Jeonju Hanok Maeul

De geschiedenis van Jeonju Hanok Maeul

Het dorp is niet zo groot, maar heeft een grote rol gespeeld in de rijke geschiedenis van Zuid-Korea. Rond het jaar 900 was het stadje bijvoorbeeld de hoofdstad van het Hubaekje koninkrijk van Zuid-Korea.

Waarschijnlijk leven er hier al meer dan 10.000 jaar mensen. Door de jaren heen is er wel veel veranderd. Bijvoorbeeld door het binnendringen van Japanse soldaten rond het jaar 1905. Hierdoor werden veel inwoners verjaagd en deze mensen zijn nooit meer teruggekeerd. Toen de Japanse soldaten eenmaal verdwenen waren, zijn er weer mensen gaan wonen in het dorp. 

Wandeling door de stad

De beste manier om alle bijzondere huisjes in Jeonju Hanok Maeul te zien en bovendien echt de rustige en bijzondere sfeer in de stad te proeven, is door een lange wandeling door de stad te maken. Je komt hierbij niet alleen langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Jeonju Hanok Maeul, maar kunt ook prachtige foto’s maken van de traditionele huizen in de stad en echt de sfeer van de rustige stad proeven.

jeonju manok

Hoe kom je er?

Jeonju Hanok Maeul ligt op ongeveer 200 kilometer afstand van het internationale vliegveld van Seoul. De beste manier om vanuit Nederland naar Jeonju Hanok Maeul te reizen, is door naar dit vliegveld te vliegen en vanuit Seoul naar Jeonju Hanok Maeul te reizen. In dit geval kun je niet alleen Jeonju Hanok Maeul bezoeken, maar uiteraard ook Seoul.

Beste reistijd

Je kunt het beste naar Jeonju Hanok Maeul gaan in de maanden september en/of oktober. In deze maanden valt minder neerslag dan in de winter, maar is het ook niet zo warm als in de zomer. Zo heb je geen last van regen als je Jeonju Hanok Maeul in september of oktober bezoekt, maar ook niet van felle zon en hoge temperaturen.

Daarnaast is er in deze maanden minder kans op het ontstaan van tyfonen, waardoor je minder risico loopt tijdens je verblijf in Zuid-Korea.

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven