Natuur Cambodja

Hoewel de meeste reizigers Cambodja bezoeken vanwege de indrukwekkende tempels is de natuur in Cambodja minstens net zo mooi! De kust in het zuiden herbergt tropische eilandjes terwijl de Cardamom Mountains het hoogste gedeelte van Cambodja vormt. Het noorden van Cambodja wordt gekenmerkt door de bergen. Deze bergen zijn uitlopers van de Himalaya en geven de natuur Cambodja een bijzondere look.

Natuur Cambodja

Bijzonder is dat de natuur Cambodja maar voor 5% uit rivieren of meren bestaat  terwijl dit vroeger een belangrijk deel was van het Khmer-rijk. De grootste rivier is uiteraard de Mekong. Rondom het grootste meer van Cambodja, het Tonlé Sap meer werden in de tijd van het Khmer-rijk vele huizen en tempels gebouwd.

Helaas is ook in Cambodja het probleem van illegale boskap en milieuvervuiling aan de orde van de dag. Gelukkig ziet de overheid het nut van de natuur en zijn en er meer nationale parken en mooie natuur in Cambodja. Het heeft niet zoveel nationale parken als buurlanden Vietnam en Thailand maar Cambodja bestaat nog steeds voor 70% uit bossen en jungle. Hier vind je een overzicht van de mooiste en meest indrukwekkende natuur Cambodja.

Mondulkiri

Een wereld van verschil met de rest van Cambodja. Mondulkiri is een provincie in het oosten van Cambodja en kenmerkt zich door een prachtig, rustig landschap. Mondulkiri betekent ‘Meeting of the Hills’ en als je hier bent zal je zien waarom. Mondulkiri is een heuvellandschap waar de Bunong mensen samen met hun olifanten al eeuwen leven.

Koh Rong Samloem

Koh Rong Samloem begint uit de schaduw te treden van het grotere Koh Rong. Lange tijd is is Koh Rong Samloem het rustige, laid back chill eiland geweest met een schitterende natuur. En hoewel dat zeker nog zo is zetten de opkomende Full Moon party’s dit mini-eilandje op de radar van menig backpacker.

Koh Sdach

Net buiten Botum Sakor National Park vind je 12 kleine eilandjes die deel uitmaken van de Koh sDach archipel die allen in de Golf van Thailand liggen. De meeste van deze eilanden zijn onbewoond en slechts twee eilanden hebben accommodatie; Koh sDach en Koh Totang. Reizigers komen hier vooral voor het eiland hoppen tussen de vele kleine, maar prachtige eilandjes.

Kirirom National Park

Als je de drukte en hitte van Phnom Penh zat bent is het 350 vierkante kilometer grote Kirirom National Park een mooie get-away. Het park ligt op zo’n twee tot drie uur rijden van Phnom Penh. Het park ligt aan de voet van de Olifantenbergen. Je kan er prachtig wandelen op de kronkelachtige paden door de naaldbossen richting watervallen.

Cardamom gebergte

Naast de bekende steden als Phnom Penh en Siem Reap heeft Cambodja nog veel meer te bieden, ook voor natuurliefhebbers. Het ongerepte Cambodja ontdek je in het Cardamom gebergte, in het zuidwesten van Cambodja. Een prachtig natuur gebied wat nog niet is ontdekt door de meeste reizigers. Het Cardamom gebergte heeft veel te bieden voor iedereen die natuur zoekt en wil ontsnappen aan de drukte in de steden.

Kep

Ver voordat Sihanoukville veranderde in een van Cambodja’s toeristenmagneten was Kep al een bekende badplaats. Dit stadje is vandaag de dag minder populair, maar het begint een aardige comeback te maken. Eerlijk is eerlijk, voor het strand komen de meeste niet, maar de relaxte sfeer en de vele dagtrips naar eilanden en het omliggende platteland maken dat meer dan goed!

Scroll naar boven