Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Pokhara

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Pokhara is met ongeveer 255.000 inwoners de tweede stad in Nepal, achter Kathmandu. Het ligt centraal in Nepal op zo’n 800 meter en ligt daarmee lager dan Kathmandu. Pokhara ligt aan de voet van het bekende Annapurna gebied. Het is door de prachtige ligging één van de populairste trekpleisters van Nepal.

Het pittoreske Pokhara

‘Vroeger’ was de stad bijna niet te bereiken door de slechte wegen. In 1970 is er echter een verharde weg aangelegd waardoor het een stuk makkelijker te bezoeken is. Hierdoor is het toerisme in de stad ook sterk toegenomen.

De stad is zo bekend vanwege twee dingen, het Annapurna circuit gebied en het Phewameer.

Het ligt aan de voet ligt van het prachtige Annapurna gebied. Het is de begin- en eindpunt van de vele trekkings die je hier kunt maken. Met het schitterende uitzicht over dit natuurspektakel kan je heerlijk bijkomen van de wandelingen in het gebied.

Met helder weer in Pokhara heb je een prachtig uitzicht op de bergen van Annapurna. De bekendste en meest opvallende is de Machhapuchhre. In het Nepalees betekend dit ‘Vissenstaart’ omdat de berg een dubbele piek heeft en dus op een vissenstaart lijkt.

Pokhara

Uitzicht op de bergen

6x doen in Pokhara

Dit is een van de bekendste en meest bezochte steden van Nepal. En dat is niet alleen omdat er veel te zien is. Er is in deze regio namelijk ook een hoop te doen, naast het beklimmen van bergen. De belangrijkste activiteiten en bezienswaardigheden zetten we op een rijtje.

#1 Barahi Tempel

Dit is het belangrijkste religieuze monument in Pokhara. Het is gebouwd in het midden van Phewa Lake. De pagode telt twee verdiepingen en is gewijd aan Ajima, die de vrouwelijke kracht van Shakti vertegenwoordigt.

Er zijn lopen hier veel volgelingen rond, vooral op zaterdagen. Zij offeren hier dieren bij het meer.

#2 Phewa Lake

Naast deze prachtige bergen vindt je bij Pokhara ook het Phewameer, een druk bezochte plek. Aan het Phewameer vind je veel hotels, hostels, restaurantjes en barretjes. In het meer ligt tevens een eilandje met een tempel van de godin Varahi.

Hier kan je naartoe in een roeibootje welke je overal kunt huren. In het meer vindt je ook het koninklijk paleis van Pokhara.

Het is het tweede grootste meer in land. De oostelijke kust, bekend als Lakeside of Baidam, is de favoriete plek voor reizigers en de plek met de meeste hotels, restaurants en ambachtswinkels.

TIP ♥ – je kunt hier ook one-day hikes maken. Kijk daarvoor eens bij High Himalayan

Pokhara

Het Phewe Lake

#3 Devis Fall

De Devis Falls staan ook wel bekend als Patale Chhango (Hells Fall). Het is een geweldige waterval op ongeveer twee kilometer ten zuidwesten van het vliegveld van Pokhara.

Het is niet alleen een bekende plek voor toeristen, ook locals komen hier.

TIP ♥ – vanuit de stad kun je een taxi of motortaxi nemen naar de waterval.

#4 Sarangkot

Dit dorp ligt op een berghelling op een hoogte van 1.600 meter. Je hebt hier een schitterend panoramisch uitzicht op de Himalaya. Het is een mooie plek om de zonsopgang en zonsondergang te zien.

Het dorpje staat ook is bekend vanwege het paragliden (Paragliding Company). Een indrukwekkende ervaring als je richting het prachtige Pokhara zweeft en de immense bergen ziet. glorieuze bergen te bekijken.

#5 Paragliding

Als je van avontuurlijke dingen houd en je bent in de buurt van Pokhara, boek dan je vlucht in voor tandemparagliding. Het uitzocht wat je hier hebt is fenomenaal met het prachtige uitzicht op de Annapurna bergen voor je. Beelden zeggen meer dan woorden. Zie hieronder ons Paragliding kunsten ;).

#6 Hiken

Pokhara is een van de belangrijkste plekken in Nepal waar je kunt hiken in de Annapurna regio van de Himalaya. Veel touroperators werken vanuit de stad. De kosten variëren heel erg per operator en hoeveel dagen je gaat.

Het loont om veel rond te vragen naar prijzen en hikes omdat je vaak kunt afdingen op prijzen. Populaire trektochten zijn;

 • Het Annapurna Base Camp (ABC)
 • Het Annapurna Circuit
 • Poon Hill
 • Royal trek
 • Tatopani
Annapurna circuit

Het Annapurna gebied

Hoe kom je er?

De bus is veruit de makkelijkste manier om hier te komen. De bus vanuit Kathmandu vertrekt net buiten Thamel langs Kantipath Road. Er vertrekker hier verschillende bussen, waaronder die naar Pokhara.

De meeste vertrekken om 7:00 uur. De bussen doen er ongeveer 6 tot 8 uur over, afhankelijk van het verkeer. Er is één halte om te lunchen. De prijs ligt ronde de 600 Rs.

De busmaatschappij Greenline biedt airco bussen met een gratis lunch. De reisduur is hetzelfde, maar het is een ruimere bus. Een kaartje kost dan wel $20.

Beste reistijd

De beste tijd om de stad te bezoeken is van september tot en met november en begin mei. In december en januari wordt het erg koud. Dat is overdag niet zo erg, maar ‘s nachts kan het heel koud worden in de bergen.

Van mei tot en met augustus regent het veel vaker waardoor hikes veel lastiger worden en het zicht veel minder is. Deze maanden zijn zeker niet aan te raden voor een bezoek aan Pokhara.

Kosten

Het leven is hier niet gratis. Gelukkig is het ook niet heel duur. De grootste kostenpost zal een hike of een tour over het meer zijn, maar je hebt ook andere kosten. Wij hebben een aantal van onze kosten op een rijtje gezet.

 • Taxirit in Pokhara – €1,50
 • Bus van Kathmandu naar Pokhara – €5
 • Fiets huren (1 dag) – €3
 • Ontbijt (budget) – €1,75
 • Lunch (budget) – €2,25
 • Diner (budget) – €5,50
Pokhara

Locatie Pokhara

Meer lezen over Nepal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU