Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Stranden India

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Vergeet de stranden van Ibiza, Rio de Janeiro of Australië. Voor een mooie en sfeervolle stranden is India ‘the place to be’. Het land staat bij veel mensen bekend vanwege de Taj Mahal, de gigantische steden en de mannen met tulbanden, maar India biedt veel meer dan dat! De stranden zijn schitterend mooi. De mooiste stranden liggen in het zuiden van India waar je genoeg kan doen zoals duiken, snorkelen of surfen. Wij delen hier de 10 mooiste stranden van India!

10x de mooiste stranden van India

De stranden van India zijn net zo divers als het land zelf. Je hebt de hippie-feestoorden zoals Anjuna en ook laid-back stranden waar je komt voor de rust zoals Varkala. India heeft één van de langste kustlijnen ter wereld dus waar in India je ook bent, er is altijd een strand in de buurt. En er is niks lekkerder dan na en lange rondreis uit te rusten op één van de mooie stranden van India. Hier vind je een overzicht van de mooiste en indrukwekkendste stranden.

#1 Radhanagar Beach – Havelock

We beginnen gelijk met een van de onbekendste stranden van India. Radhanagar ligt namelijk op Havelock, een van de Andaman eilanden. Het is een van de mooiste stranden van het land en je waant je eerder in de Malediven dan in India.

Havelock ligt dichter bij Myanmar dan bij India dus het is een flinke reis om er te komen, maar het is de moeite meer dan waard. De meeste van de 572 eilanden in de Andaman archipel zijn verboden terrein en worden bewoond door inheemse Andamese stammen. Op Havelock kun je wel komen. En we raden aan dat zeker te doen!

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina over de Andaman eilanden

Andaman eilanden

#2 Goa

Van een van de meest onbekende stranden naar misschien wel de bekendste strandlocatie van India; Goa. Goa is een dorp in het zuiden van het land en staat bekend om de vele stranden in de regio. Je vindt er hier echt tientallen en je kunt er makkelijk een week verblijven en zo elke dag een ander strand te bezoeken.

De belangrijkste reden dat mensen hier komen is het strand. De standen hier zijn veelzijdig en wat je ook zoekt, zal je hier vinden. Waar je uiteindelijk je handdoek neerlegt, is afhankelijk van wat je zoekt. De mooiste stranden vindt je in het noorden. Hagelwitte zandstranden en hoge palmbomen maken het de perfecte plek voor een paar dagen zonnen.

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina over Goa

Goa

#3 Cherai Beach – Kerala

Kerala is met de backwaters, dichte jungle, rijstvelden en lagunes sowieso een van de mooiste regio’s van het land, maar het biedt ook een van de mooiste stranden van India. Cherai Beach is een 3 kilometer lang gouden zandstrand ingeklemd op een smalle strook land tussen de zee en indrukwekkende lagunes.

Je vindt er nog vissersdorpjes langs de kust en het is hier een stuk rustiger dan andere, bekendere stranden. Cherai Beach wordt elk jaar populairder, en een rij van kleine resorts en guesthouses biedt de voornamelijk buitenlandse reizigers onderdak.

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina over Kerala

Stranden India

#4 Palolem Beach – Goa

Palolem is een van de bekendste stranden van India, compleet met wuivende palmbomen, een perfecte baai, gouden zandstrand en een schitterend uitzicht op de Sahyadri Hills. Dit is de ideale plek voor een paar dagen chillen aan het strand.

Palolem is de populairste badplaats in Goa onder buitenlandse toeristen. Het heeft echter niet meer de status zoals het die vroeger had. Vanaf november stroomt het hier vol met toeristen en in het hoogseizoen is het hier bijzonder druk.

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina over Palolem

Palolem

Het bekende Palolem Beach

#3 Kudle Beach – Gokarna

Deze prachtige 1 kilometer lange witte zandstrand ligt bij de kustplaats Gokarna. Het is een van de rustigste stranden van India en dat is wel zo lekker als je het vergelijkt met andere, drukkere, stranden in het land. Dit is de langste en breedste strand van Gokarna, en met behoorlijke branding.

Het ligt op ongeveer 150 kilometer van Goa, dus als je de drukte en het toerisme rondom Goa even zat bent kun je makkelijk in een dag hier heen om lekker te ontspannen en te genieten van een dagje zee.

TIP ♥ – meer info? Check Gokarna

Stranden van India

Het strand van Gokarna

#6 Kovalam Beach – Kerala

Eigenlijk vind je hier drie stranden: Lighthouse, Hawah en Samudra (de stilste). Alle bieden uitstekende watersporten. Het gebied was ooit het epicentrum voor mensen op de Hippie Trail naar Sri Lanka in de jaren 1970 (Hawah was India’s eerste topless plekje), maar de zaken hebben tegenwoordig een iets ingetogener houding aangenomen en het gebied staat bekend om het aanbieden van een waaier aan Ayurveda behandelingen

Het strand van Kovalam, de derde van de baaien, wordt gedomineerd door de hoekige chalets van de vijfsterren resort Leela Kempinski. Coach-ladingen opgewonden Keralaanse dagjesmensen komen hier in de weekenden naar beneden, maar op andere tijden biedt het een vredig alternatief voor het strand verder naar het zuiden.

Stranden van India

Kovalam Beach

#7 Anjuna Beach – Goa

Good old Anjuna. Bekend sinds de tijd van de hippies en hierdoorn één van India’s bekendste badplaatsen, en niet alleen om het strand. De rommelmarkt die hier elke woensdag wordt gehouden is beroemd. Anjuna trekt nog steeds backpackers en andere toeristen die op zoek zijn naar een dosis ‘hippie-scene‘.

Dit strand ligt in de regio van Goa, waar je nog vele andere stranden vindt. Hoewel Anjuna niet het mooiste strand heeft komen mensen hier vooral vanwege de sfeer. Dit strand ligt langs de kust van Baga. Het heeft altijd bekend gestaan vanwege de Full Moon party’s die hier werden gehouden. Locals en toeristen kwamen hier om voor maanden een huisje te huren, palmbomen te verven en te feesten aan het strand in hippie kleding.

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina over Anjuna

Anjuna

Zonsondergang bij Anjuna

#8 Vagator Beach – Goa

We blijven nog even in de buurt van Anjuna. Vagator Beach ligt hier namelijk om de hoek. Dit is een van de bekendste stranden van India. Veel backpackers komen hier voor de outdoor feesten die Goa beroemd hebben gemaakt. Backpackers, en andere reizigers, blijven hier meestal langer dan gepland, soms wel maanden achter elkaar.

Het is ondanks de populariteit onder backpackers nog niet zo ontwikkeld als andere bekende stranden. Vagator heeft niet het witte zandstrand dat andere stranden wel hebben, maar het heeft wel brede zandstranden waardoor het ook wel bekend staat als Big Vagator.

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina over Vagator

Vagator

De schitterende stranden van Vagator

#9 Morjim Beach – Goa

Morjim is een strand te noorden van Goa. Hoewel Morjim in dé strandregio van India ligt behoort het tot de minst bekende stranden van India. En dat is best vreemd. Het strand van Morjim is prachtig en zeker een wandeling waard, vooral in de vroege ochtend, wanneer je veel lokale vissers ziet.

Het ligt dicht bij een rivierbedding en er is in de regio heel veel te doen met verschillende tempels en oude forten. Daarnaast vind je hier ook andere mooie stranden. Het stadje is rustig. Het is ook leuk om een dagtrip te doen naar Anjuna vanaf hier dat op maar 12 kilometer ligt.

Morjim Beach

Het strand van Morjim

#10 Varkala Beach – Goa

Varkala kan met recht één de mooiste stranden van India worden genoemd. Het ligt dan ook in één van India’s mooiste regio’s; Kerala. Dit schitterende strand, met groene bossen, rotsen, gouden zandstranden, restaurants en accommodatie aan het strand en palmbomen die wuiven in de wind is magisch mooi bij zonsondergang wanneer de kleine vissersboten hun lantaarns oplichten.

Het strand ligt in een prachtige baai omringd met duizelingwekkende kliffen. De sprookjesachtige ligging maakt het een populaire bestemming onder backpackers. Op het strand vind je restaurants en bars waar muziek gedraaid wordt en waar kleine kraampjes T-shirts, de bekende baggy broeken en sieraden verkopen.

TIP ♥ – meer weten? Bekijk onze pagina over Varkala

Varkala

Varkala

Meer lezen over India?

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU