Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Hotel Filipijnen

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

De Filipijnen is gezegend met schitterende stranden, tropische eilanden, schilderachtige natuur, ‘s werelds beste locaties voor duiken, snorkelen en surfen. Het is een van de mooiste landen in Azië. Heb jij plannen om de Filipijnen te bezoeken en zoek je nog naar hotels in de Filipijnen? Wij hebben een selectie gemaakt van de mooiste accommodaties.

MANILLA
EL NIDO
PALAWAN
BORACAY
CORON ISLAND
CEBU
BANAUE
SIQUIJOR
BOHOL
SIARGAO

HOTELS MANILLA

De beste hotels in Manilla

Manilla is de grootste stad van het land en dat is te merken. Het is typisch Aziatische metropool met wolkenkrabbers, hippe bars, chique restaurants en moderne winkelcentra. Je vindt hier ook de meeste hotels in de Filipijnen. Hou er rekening mee dat Manilla een grote stad is en dat het uitzoeken van de juiste hotel best een klus is.

Er zijn twee wijken waar je het beste kunt overnachten. Intramuros (Fort Bonifacio) is het oude centrum van de stad en het mooiste deel als je van oude architectuur houdt. Makati is het hippere, nieuwe gedeelte. Het is het zakelijke deel met veel hippe bars en funky restaurants.

Onze favorieten:

➜ Budget – Lub d – vanaf €15
➜ Normaal – Z Hostel – vanaf 35
➜ Luxe –  Stay Amare Green La Salle Taft– vanaf €85

HOTELS EL NIDO

De beste hotels in El Nido

El Nido is een van de drukst bezochte plekken van de Filipijnen. Niet omdat de stad zo mooi is, maar omdat het de toegangspoort is tot e Bacuit Archipel. Dit is de thuishaven van onbewoonde tropische eilanden, hagelwitte zandstranden, helderblauw zeewater en heel veel toffe tours. Het is geen wonder dat er in en rondom El Nido een aantal van de beste hotels in de Filipijnen staan.

De meeste reizigers overnachten in het centrum van El Nido, maar overweg ook zeker om buiten het stadscentrum te overnachten. Hier staan vaak de mooiste accommodaties en ze zijn ook een stuk betaalbaarder. Voor een toffe ervaring boek je de The Island Experience.

Onze favorieten:

➜ Budget – Spin Designer– vanaf €25
➜ Normaal – SANSE Boutique Hotel – vanaf €75
➜ Luxe – The Island Experience– vanaf €120 (uniek!)

HOTELS PALAWAN

De beste hotels op Palawan

Palawan is de trekpleister van de Filipijnen. Het is het mooiste eiland van het land en meerdere keren uitgeroepen tot mooiste eiland ter wereld. Dit eiland staat bij bijna iedereen op de to-do list en ondanks dat iedereen hier komt, heeft het eiland weinig van de authenticiteit en schoonheid ingeleverd.

Er zijn duizenden accommodaties te vinden op het eiland en de juiste accommodatie kiezen is een hele opgave. Omdat het eiland zo groot is, hebben we niet de beste accommodatie beschreven, maar de beste plaatsen op Palawan om te overnachten.

De beste plekken om te overnachten:

El Nido
Sabang
Port Barton 

HOTELS BORACAY

De beste hotels op Boracay

Boracay is meerdere keren uitgeroepen tot mooiste eiland ter wereld. Met White Beach heeft het eiland bovendien een van de mooiste stranden ter wereld. Het is geen wonder dat Boracay enorm populair is en dat veel van de mooiste, hipste en leukste hotels in de Filipijnen op dit eiland staan. Helaas ging het eiland wel gebukt onder de vele toeristen.

In 2018 vond de overheid het genoeg. Het eiland werd een half jaar lang gesloten en er volgde een grote schoonmaak. Met succes, want Boracay is weer het tropische paradijs dat het ooit was. Er zijn een aantal plekken waar je het beste kunt overnachten: White Beach, Diniwid Beach en Bulabog Beach.

De beste plekken om te overnachten:

➜ Budget – Frendz Hostel Boracay – vanaf €16
➜ Normaal – Chill Out Hostel – vanaf €55
➜ Luxe – Boracay Pito Huts – vanaf €80

HOTELS CORON ISLAND

De beste hotels op Coron Island

Coron Island is het eiland boven Palawan en wordt gezien als de ongerepte versie van Palawan. Enigszins overdreven aangezien ook hier veel reizigers komen, maar we snappen de vergelijking zeker. Coron staat bekend om de meren en lagunes. Kayanga Lake is voor veel mensen de reden om hier te komen.

Qua accommodatie blijft het eiland nog een beetje achter bij Palawan. De meeste accommodatie vind je in Coron Town. Niet de mooiste stad van het eiland, maar wel de belangrijkste met goede accommodatie, bars, restaurants en de meeste touroperators. Je vindt hier ook de goedkoopste accommodatie.

Voor de meest unieke plekjes om te overnachten slaap je buiten Coron Town.

De beste plekken om te overnachten:

➜ Budget – Hop Hostel – vanaf €25
➜ Normaal – Sophia’s Garden Resort – vanaf €95
➜ Luxe – Club Paradise Resort Palawan – vanaf €205

HOTELS CEBU

De beste hotels op Cebu

Cebu is een van de bekendste eilanden van de Filipijnen. Eerlijk is eerlijk, het is niet het mooiste eiland. Als je de stranden en het binnenland vergelijkt met andere eilanden, zijn er betere opties. Dat betekent niet dat Cebu niet de moeite waard is. Cebu is de toegangspoort tot veel kleinere eilanden in de omgeving. Daarom vind je hier ook veel goede accommodatie.

Je kunt op veel plekken op het eiland overnachten. Er zijn echter een aantal plekken die niet voor niets populair zijn onder reizigers.

De beste plekken om te overnachten:

Cebu City
Moalboal
Oslob

HOTELS BANAUE

De beste hotels in Banaue

In Banaue vind je niet de mooiste hotels in de Filipijnen, maar de rijstvelden en terrassen behoren tot de mooiste van Azië. De stad ligt in het noorden van het eiland Luzon op een paar uur rijden van Manilla. Hierdoor is de kans groot dat je hier moet overnachten. Geen straf overigens, want slapen tussen de rijstvelden verveelt nooit. Je kunt ook overnachten in het nabijgelegen Batad.

Qua accommodatie heb je niet veel keus hier. De laatste jaren wordt er wel meer accommodatie bijgebouwd. Wat dat betreft, kun je het vergelijken met het Sapa van zo’n 25 jaar geleden.

De beste plekken om te overnachten:

Baleh Boble Guesthouse
Banae Homestay
Evergreen Hostel and Restaurant

HOTELS SIQUIJOR

De beste hotels op Siquijor

Siquijor is een van de eilanden in Filipijnen waar reizigers graag komen. Het is klein – en dus makkelijk bereisbaar – de stranden zijn mooi en het binnenland is verrassend. Het is het ideale eiland om even te ontspannen van je reis door het land. Qua accommodatie moet je geen wonderen verwachten, maar de laatste jaren is er veel ontwikkeling.

De beste plekken om te overnachten op Siquijor zijn de plaatsen Siquijor Town, San Juan, Lazi en Maria.

De beste plekken om te overnachten:

➜ Budget – Mandala Tribe Treehouses – vanaf €20
➜ Normaal – Infinity Heights Resort – vanaf €40
➜ Luxe – White Villas Resort – €75

HOTELS BOHOL

De beste hotels op Bohol

Bohol is een van de leukste eilanden in de Filipijnen. Het heeft een prachtig binnenland, met de bekende Chocolate Hills, hagelwitte zandstranden, leuke activiteiten en een aantal kleine eilandjes voor de kust. Het is een perfecte tussenstop op je route door het land en bovendien vind je hier een paar van de leukste hotels in de Filipijnen.

De beste plekken om te overnachten op Bohol zijn Tagbilaran, de hoofdstad van het eiland, Panglao Island, het schiereiland dat aan Bohol en het dorpje Loboc. Genoeg keuze dus!

Onze favorieten:

➜ Budget – Adriana’s Place Hostel Resort – vanaf €10
➜ Normaal – Fox & The Firefly Cottages – vanaf €35
➜ Luxe – Loboc River Resort – €90

HOTELS SIARGAO

De beste hotels op Siargao

Siargao is een klein eiland in het zuiden van het land. Het staat pas sinds enkele jaren op de radar bij reizigers en dat komt doordat het surfers hier de perfecte surflocatie vonden bij Tuason Point. Ze vonden het zo perfect dat ze het Cloud Nine noemden. De laatste jaren is de bekendheid van het eiland enorm gegroeid bij reizigers die op zoek zijn naar een alternatief voor de bekendere eilanden.

Qua accommodatie is het eiland nog behoorlijk ongerept, maar de laatste jaren komen er steeds meer opties bij. De beste plek om te overnachten is bij General Luna. Dat is geen hop(s)tel, maar het bekendste dorpje op het eiland.

Onze favorieten:

➜ Budget – Footprints Homestay – vanaf €10
➜ Normaal – Lubihan Siargao – vanaf €40
➜ Luxe – Soultribe Beach Retreat – €70

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU