Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Hotel Filipijnen

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 21 juli, 2020

De Filipijnen is gezegend met schitterende stranden, het hele jaar zon en ‘s werelds beste locaties voor duiken, snorkelen, eiland hoppen en surfen. Het heeft zo veel te bieden dat je niet weet waar je moet beginnen. Denk echter niet dat het in de Filipijnen alleen eilanden en strand is.

Als je verder het land in trekt kom je bij mystieke traditionele dorpen, de groenste rijstterrassen, dichte jungle, magisch mooie bergen, rivieren en watervallen en afbrokkelende Spaanse kerken. De Filipijnen wordt helaas nog (te) vaak overgeslagen door de internationale reiswereld. Open je ogen en laat je verrassen want de Filippijnen is veel complexer – en cultureel rijker – dan vele suggereren.

Kosten overnachten Filipijnen

De Filipijnen wordt steeds populairder onder reizigers. Steeds meer mensen steken de oceaan over om dit prachtige land te bezoeken. Dit resulteert is steeds meer accommodatie in de vorm van hotels, hostels en guesthouses.

De kosten voor een overnachting zijn uiteraard afhankelijk van jouw eigen wensen. Je hebt exclusieve hotels voor meer dan €200 per nacht of lowbudget hostels voor niet meer dan €7,50 per nacht. De prijzen liggen wel iets hoger dan andere landen in Zuid-Oost Azië. Een hostel in Manilla in het hoogseizoen boek je voor zo’n €15 per nacht (privé kamer). Een hotel in dezelfde tijd kost al snel €50.

TIP ♥ – voor het online boeken van zowel hostels als hotels kan je kijken bij Booking.com.

Sagada

Hotel Filipijnen

Een hotel is natuurlijk de meest bekende optie qua overnachten. Een hotel biedt je de meeste faciliteiten en (meestal) de beste comfort. Hier is de prijs dan ook naar. Voor een gemiddeld hotel betaal je namelijk al snel €50 per nacht op de bekendere plekken.

Uiteraard kan je het ook duurder maken als je graag in luxe hotelkamers verblijft. Hou er rekening mee dat het in het hoogseizoen op bekende plekken druk is en hotels soms volgeboekt zijn. Van te voren boeken is een optie maar neemt wel een deel van je vrijheid weg. E

r is genoeg andere accommodatie waar je kan slapen. Je kan er wel voor kiezen om de eerste nacht na aankomst van te voren te boeken. Dit scheelt een hoop zoeken en sjouwen na een lange vlucht.

TIP – de beste website om hotels online te boeken is Booking.com.

Hostel Filipijnen

Het hostel is de populairste optie onder backpackers. En hoewel de Filipijnen niet bij iedere backpacker op het to-do lijstje staat (zonde) zijn er genoeg hostels te boeken. Persoonlijk vinden wij het hostel het leuks.

Je ontmoet er veel andere reizigers, de sfeer is (bijna) altijd goed en de prijzen zijn gunstig. De kwaliteit is daarnaast vaak niet minder dan die van een hotel. De kosten van een hostel kunnen variëren.

Op onbekende gebieden kan je makkelijk voor €7,50 slapen terwijl je bij bekende highlights ook €15 kan betalen voor een privé kamer. Slapen op een dorm (gedeelde slaapkamer) is wel voordeliger. Zeker als je alleen reist is dit een goede optie.

Meer lezen over Filipijnen?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU