Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Stranden China

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Als je op vakantie gaat naar China denk je niet meteen aan een strandvakantie. De stranden van China zijn nu eenmaal niet zo bekend als die van de rest in (Zuid-Oost) Azië. Toch heeft China een kustlijn van bijna 18.000(!) kilometer en zijn er dus genoeg mooie stranden China te vinden. Eerlijk toegegeven, China heeft niet de oneindige kustlijn met onbewoonde eilandjes en hagelwitte stranden zoals Indonesië dat heeft. Maar het land is meer dan een land met alleen cultureel erfgoed of gigantische metropolen. De stranden China zijn bijzonder populair.

Stranden China

China wordt omringd door de wateren van de Bohai, de Huanghai, de Oost-Chinese en de Zuid-Chinese zee. Langs de gehele kust vind je daarom mooie stranden. De mooiste en bekendste stranden China vindt je ongetwijfeld bij het tropische eilandje Hainan. Maar ook ten oosten van Beijing vind je mooie stranden als Beidaihe. Een ander goed strand is Silver Beach. Omdat de gemiddelde watertemperatuur hier zo’n 23 graden is komen er veel gasten! Nadeel is wel dat je hier nooit alleen bent, net als alle andere highlights in China. Elk strand in China heeft zijn eigen uiterlijk en karakter. Op deze pagina vind je een overzicht van de mooiste en indrukwekkendste stranden China.

Hainan

Hainan is het bekendste eiland van China met de mooiste stranden. Het is tevens het grootste tropische eiland. Waar je in China niet meteen denkt aan tropische eilandjes heft Hainan alle kenmerken met het heerlijke klimaat, kokospalmen, gouden zandstranden en helder water.

Wuzhizhou Island

Wuzhizhou Island wordt ook wel de ‘Malediven van China’ genoemd. Het is dé plek in China om te duiken. Wuzhizhou is een klein eiland met een vakantiedorp net voor de kust van Hainan. De kristalheldere zee, prachtige stranden, zeldzame wilde dieren en koraalriffen zijn de voornaamste bezienswaardigheden.

Beihai

Genoemd als één van de vijf mooiste vakantieoorden in China. En terecht want met zijn uitgestrekte zee, lange zandstranden, eilanden, meren en beboste bergen is Beihai een unieke plek in China. Silver Beach in Beihai is waar de menens voor komen, één van de beste en mooiste stranden in China.

Meer lezen over China?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU