Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Highlights Nepal

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 22 maart, 2023

Nepal staat vol met schitterende highlights. Het landschap rondom de Himalaya met rondtrekkende sherpa’s, de bijzondere cultuur met tempels, kloosters en stoepa’s. Nepal biedt genoeg vermaak voor een indrukwekkende reis. Als je op zoek bent naar stranden of feesten tot in de late uurtjes is Nepal niet jouw ding. Het land is pas sinds de jaren ’50 open voor toerisme en sindsdien heeft Nepal een enorme aantrekkingskracht op mensen die op zoek zijn naar cultuur en avontuur.

Highlights Nepal

Nepal ligt ingeklemd tussen India en Tibet waardoor het een uniek landschap heeft. Van subtropische bossen tot de grauwe landschappen op de Himalaya en van gebieden waar tijgers rondlopen tot gebieden waar de zeldzame sneeuwluipaard jaagt.

Nepal heeft genoeg te bieden en zelfs een aantal highlights die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Wij hebben een overzicht gemaakt van de mooiste, indrukwekkendste en meest bijzondere highlights Nepal.

Wat is er te zien?

Het lijkt misschien niet zo, maar Nepal is een van meest veelzijdige landen in Azië. Het ligt ingeklemd tussen India en Tibet. Werkelijk alles vind je hier; van subtropische bossen naar de besneeuwde toppen van de Himalaya en van de jungle met tijgers naar het jachtgebied van de sneeuwluipaard.

Op een dag kun je in de ochtend in de schaduw van een bananenpalm weg zweten en in de middag in een sneeuwstorm schuilen.

Maar dat is lang niet alles. Want de cultuur is minstens zo indrukwekkend als de natuur. Met oude koningssteden als Kathmandu en Bhaktapur is er genoeg te zien. En wat te denken van Lumbini; de geboorteplaats van Boeddha. En dan heb je nog het pittoresk gelegen Pokhara. Kortom, de highlights Nepal zorgen voor een onvergetelijke ervaring!

We raden zeker aan om Nepal te bezoeken want het blijft een indrukwekkend land.

Pokhara

Pokhara is misschien wel de mooist gelegen stad in Nepal. Het ligt namelijk aan de voet van het Annapurna gebied in de Himalaya. Je kunt hier goed hiken en andere outdoor activiteiten doen. Daarnaast is het Phewa Lake een van de meest pittoreske plekken in Nepal.

Kathmandu

Kathmandu, you hate it or you love it. Het is geen stad die gelijk een verpletterende indruk achter laat. Tenzij je van chaotisch verkeer, zwervers en vervuiling houdt. Maar ls je iets verder kijkt merk je dat Kathmandu wel degelijk een indrukwekkende stad is.

Chitwan Nationaal Park

Chitwan Nationaal Park is een van de bekendste en meest bezochte highlights van Nepal. En dat is niet voor niets. Als je wilde dieren wil spotten in een schitterende omgeving is dit THE place to be!

Bhaktapur

Bhaktapur is de best bewaarde stad van Nepal. Van alle drie de koningssteden is dit de mooiste. Het ligt net buiten de Kathmanduvallei op 20 kilometer van de hoofdstad en is een must voor iedereen die naar Nepal reist.

Annapurna

Het Annapurna Circuit is, in tegenstelling tot ed Mount Everest, wel door onervaren klimmers te doen. Veel reizigers kiezen er ook voor om deze hike te doen. En dat is niet voor niets want je loopt in een adembenemende omgeving.

Mount Everest

De Mount Everest is niet alleen de hoogste berg ter wereld, het is ook de bekendste. Bij een reis door Nepal is deze reus niet te missen. Weinig zullen de berg beklimmen, maar alleen het uitzicht is al spectaculair.

Kathmandu Vallei

Het hart van Nepal. De Kathmandu Vallei kun je het culturele centrum van het land noemen met honderden tempels, kloosters, oude koningssteden en pleinen. Er is zo veel te zien en te doen dat je hier weken kunt blijven.

Durbar Square

Het Durbar Square is het belangrijke plein in Kathmandu. Het is na de aardbeving in 2015 behoorlijk beschadigd, maar nog steeds de belangrijke plek in Kathmandu. Zeker een bezoek waard.

Bandipur

Bandipur is een geweldig historisch dorpje tussen Kathmandu en Pokhara in. Helaas wordt het door gebrek aan tijd of interesse door veel toeristen overgeslagen. Nepal daarentegen wordt als land zeer interessant gevonden, en wat ons betreft kan Bandipur zeker een grote toegevoegde waarde zijn voor jouw rondreis door dit prachtige land.

Lumbini

Lumbini is DE plek voor boeddhisten. Het is namelijk de geboorteplaats van boeddha. In deze stad draait dan ook alles om het boeddhisme. Zo vind je er veel kloosters, tempels pelgrims en mediterende monniken. Het is een schitterende plek.

Sagarmatha Nationaal Park

Het Sagarmatha National Park is eigenlijk direct verbonden aan de hoogste berg ter wereld; de Mount Everest. Het park ligt in het oosten van Nepal in het Himalayagebergte. De Mount Everest wordt in Nepal ook wel Mount Sagarmatha genoemd.

Meer lezen over Nepal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU