Laos

Relax. Dat is het beste woord om Laos te omschrijven. Het is een oase van rust vergeleken met landen als Thailand of Vietnam. Laos is jarenlang afgesloten geweest door oorlogen en ongeregeldheden. Die tijd is achter de rug en Laos laat zich gelden met de meest ongerepte landschappen in Zuid-Oost Azië, een cultuur die nog grotendeels intact is en de meest relaxte mensen op deze aardbol. Laos is populair en dat is logisch want het is een magisch mooi land. Het land ontwikkeld zich snel maar behoudt gelukkig zijn unieke karakter, mede door de vriendelijke mensen. Het leven op het platteland is chill en zelfs de hoofdstad, Vientiane voelt als een dorp.

Waarom naar Laos?

Degene die het echte Azië willen ervaren en in een relatief rustig land tijd willen doorbrengen mag Laos absoluut niet overslaan. Het heeft niet de ruïnes zoals Cambodja of stranden zoals in Vietnam maar wel een ongekende mystiek en rust die je verstelt doet staan.

TIP ♥ – een ticket naar Bangkok boeken en vanaf daar naar Laos reizen is goedkoper dan rechtstreeks naar Laos vliegen.

Daarnaast is Laos een paradijs voor natuurliefhebbers. De combinatie van rust, authenticiteit, de natuur en de vriendelijke mensen maken Laos tot een absoluut paradijs! En laten we niet vergeten dat het land ook op de route ligt die veel mensen bereizen. Thailand, Cambodja, Laos en Vietnam worden vaak in één reis meegenomen.

Chill

Aziaten staan al bekend om het feit dat ze bijzondere relaxed zijn, maar in Laos doen ze daar nog een tandje bovenop. Mensen zijn hier uitermate relaxed en lijken zich nergens druk om te maken!
Het duurt niet lang voordat je zelf ook in die chill-stand reist.

Highlights

Vliegtickets

Beste reistijd

Backpacken

Wat is er te zien?

Voor zo’n klein land is er verrassend veel te zien. Wat ons betreft is de natuur in Laos het absolute hoogtepunt van je reis door Laos maar er is nog veel meer te zien. Of je nu in een bootje over de Mekong vaart, in een gammele bus door de bergen rijdt of op de brommer onbekende gebieden verkent. In Laos kan het.

Het is bijzonder lastig om niet geboeid te worden door dit fascinerende land waar de gevolgen van de oorlog nog altijd zichtbaar zijn. Met plekken als Vang ViengLuang PrabangSi Phan Don (4.000 Islands) of de indrukwekkende Nam Ou river is er genoeg te zien.

Budget Laos

Visum Laos

Reizen Laos

Vervoer Laos

Top Tips Laos

Ga je binnenkort naar Laos? Dan hebben we wat leuke tips voor je. Het reizen in Laos is anders dan in Thailand of Vietnam, maar daarom niet minder leuk of uitdagend. Laos is juist een van de leukste landen in Zuidoost-Azië om in te reizen.

  • Bezoek een van de marten, een van de steunpilaren in het dagelijkse leven in het land. Zeker die in het noorden zijn vrij bijzonder
  • Huur een brommer of een fiets. Het is de makkelijkste en leukste manier om grote delen te verkennen en geeft je veel vrijheid.
  • Het aantal ATM’s groeit gestaag maar ze zijn niet overal aanwezig. Zorg dus dat je altijd een beetje cash bij je hebt. Ook Amerikaanse Dollars zijn erg handig.
  • Speciaal voor de vrouwen; tampons zijn lastig te verkrijgen. Neem er dus een aantal mee.
  • Reken op een budget minimaal $20 per dag per persoon. Dat is wel low-budget. Iets realistischer is een budget van zo’n $30 tot$ 40 per dag.

Houd verder de website van rijksoverheid altijd in de gaten als je verre reizen gaat maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven