Een wereld van verschil met de rest van China. Yunnan is een paradijs waar je het meest magische landschap van heel China vindt! Wandeltochten door de indrukwekkende rijstvelden of het beklimmen van met sneeuw bedekte bergtoppen in het noorden, afgewisseld met afgelegen bergdorpjes en kleine tempeltjes waar zelden toeristen komen. Yunnan is een schitterende regio waar de natuur je betoverd!

Het unieke landschap van Yunnan 

Naast de ongekend mooie regio herbergt Yunnan tevens de meeste etnische minderheden in China. Zo’n 50% van alle niet Han Chinezen wonen in deze provincie. Ze hebben zich jarenlang, met succes, verzet tegen de invloeden van de overheid resulterend in andere culturen en tradities.

Dit maakt Yunnan nóg anders dan de rest van China met andere culturen en een ander landschap. Zelfs Kūnmíng, de hoofdstad van de regio, en een redelijk drukke stad is niet te vergelijken met drukke steden als Beijing of Shanghai. Kūnmíng is één van de meest relaxte steden in het zuidwesten. In de regio van Yunnan vindt je rijstvelden (de mooiste van China) en een prachtig berglandschap. Naast dit landschap vind er hier ook nog eens 2.500 soorten bloemen en planten.

Yunnan

5x doen in Yunnan

Yunnan is een prachtige regio en weet steeds meer reizigers naar zich toe te trekken. Samen met Li River National Park vind je hier, naar onze mening, de mooiste natuur in China. er is ook genoeg te doen. Hiken, of wandelen, is hier de belangrijkste activiteit, maar je kunt ook rijstvelden of oude dorpjes bezoeken. Hieronder een aantal leuke dingen om te doen in Yunnan.

1. Hike een van de vele Trails

zoals gezegd is hiken, of wandelen, dé reden om hier naar toe te komen. De provincie Yunnan biedt enorm veel paden en trails varierend van een dag tot meerdere dagen. Het is zeker de moeite waard om hier minimaal een dag door de natuur te trekken om al het moois te ontdekken. We hebben de belangrijkste trails op een rij gezet.

Tiger Leaping Gorge

De Tiger Leaping Gorge is misschien wel de bekendste hike in heel China. Deze spectaculaire twee- of driedaagse wandeling is een van de mooiste in heel China. De paden zijn goed onderhouden, maar het is ook de thuisbasis van enkele van de meest natuurlijk adembenemende en gevarieerde landschappen in de regio.

Het pad voert je hoog door de bergen langs dorpen, bossen, rijstterrassen, watervallen en rotsachtige kiffen. Hierboven bevinden zich de met sneeuw bedekte Jade Dragon en Haba Mountains, en ver beneden de Yangtze-rivier. Het pad is open van 8:00 tot 17:00 en entree is 50 yuan.

TIP ♥ – bij China Online kun je een 2-daagse tour/bouwsteen boeken voor €151 p.p.

Meili Snow Mountain Trails

Deze bergketen op de grens van Yunnan en Tibet laat hikers de sfeer van Tibet proeven zonder er eigenlijk te komen. Onderweg zie je Tibetaanse dorpen, versierd met gebedsvlaggen ingeklemd tussen gletsjermeren en de bergen bedekt met sneeuw. Hoewel er verschillende paden zijn, is een de populairste de Upper Yubeng, een steile berg op weg naar het gletsjermeer.

Yunnan
Yunnan
De 99 Dragon Pool

Vlak bij  de stad Lijiang vind je de Jade Dragon Snow Mountains, met veel meren. De azuurblauwe meren zijn volgens de bevolking buitenaards (buitenaards mooi zijn ze zeker). Het pad van Qunlong Shanzhuang biedt je uitzicht op schitterende natuur (heel veel bloemen) en als je geluk hebt, zie je de Yunnan Golden Monkey.

TIP ♥ – de stad Lijiang is de uitvalsbasis voor deze regio

Stone Treasure Mountain (Shibaoshan)

Dit 2.000 hectare grote gebied ligt in de buurt van Shaxi. Je vindt hier verschillende bergen zoals Baoding, Shisan Shizhong, maar samen vier tempels waar 1.300 jaar oude boeddhistische rotstekeningen te vinden zijn. Verder zie je een klooster en andere heiligdommen verspreid langs de bospaden.

Hiken in het CangShan gebergte

Deze bergen, gelegen bij de stad Dali is vooral populair bij locals. Je kunt met de cable car naar de top, maar het is leuker om buiten de gebaande paden via een van de vele paden naar de top te lopen. De paden beginnen bij de Zhonghe-tempel. Onderweg zie je meren, bergtoppen, tempels en natuurlijke pools.

Yunnan

2. Bezoek oude dorpen en locals

Yunnan is de thuisbasis van 25 etnische minderheden, waaronder de Bai, Yi, Dai, Naxi, Hani, Miao, Tibetaans, Hui en Yao. Al deze minderheden wonen in kleine dorpjes en leven nog altijd met hun eigen tradities, vooral de Naxi-minderheid. Er worden het hele jaar door meer dan 400 festivals gevierd, waar de volkstradities en gewoonten worden behouden.

TIP ♥ – in Yunnan Ethnic Village kun je niet alleen genieten van een verscheidenheid aan architectuur, kleding en opmerkelijke gebruiken, maar liederen en dans.

3. Bezoek Lijiang

Een van de mooiste dorpen in heel China is Lijiang. Het is de meest populaire oude stad onder binnenlandse en buitenlandse reizigers. Het wordt gekenmerkt door de oude architectuur van Naxi en een ingenieus oud netwerk van waterwegen. Het wordt ook wel eens het Venetië van China genoemd.

De geplaveide straatjes, oude bruggen en traditionele huizen dragen bij aan de charmante foto van deze oude stad. Het is voor velen ook een hoogtepunt van hun reis door China. Je kunt in Lijiang makkelijk een aantal dagen rondlopen zonder je te vervelen.

TIP ♥ – meer over deze stad lees je op de pagina Lijiang

Lijiang

4. Bezoek de vele tempels

Yunnan was vroeger een apart koninkrijk in een van de vele dynastieën van China, dus de cultuur in de provincie is hier anders dan in de rest van China. De historische cultuur heeft de provincie tal van historische bezienswaardigheden gegeven. Het is interessant en mooi om te zien wat voor bijzondere bouwwerken hier allemaal staan. Een paar van die tempels zijn;

  • The Three Pagodas in Dali ➜ deze pagoda’s zij meer dan 1000 jaar geleden gebouwd en beroemd vanwege hun grootte, oudheid en het feit dat ze intact zijn;
  • Qiongzhu Tempel in Kunming ➜ een boeddhistische tempel, die beroemd is vanwege geschilderde beeldhouwwerken van klei;
  • De Muurschildering in Baisha Village in Lijiang ➜ de muurschildering toont verhalen over taoïsme, boeddhisme en Tibetaans boeddhisme.

5. Bezoek de rijstterrassen van Yuanyang

Het landschap van Duoyishu mag je niet missen tijdens je bezoek aan Yunnan. De Yuanyang rijstterrassen zijn 1000 jaar geleden gemaakt door de Hani-bevolking. De plek is sindsdien uitgebreid met meer dan 10.000 hectare aan rijstterrassen!

Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, net als bijvoorbeeld de rijstterrassen van Banaue in de Filipijnen. Het is ook een World Cultural and Natural Heritage Site. De enorme rijen op rijen rijstterrassen trekken elk jaar talloze fotografen en toeristen aan. Dongchuan Red Land is DE plek om foto’s te maken.

TIP ♥ – ga ook naar het Hani dorp, een ander hoogtepunt tijdens een bezoek aan Yuanyang.

Yunnan

Waar kun je het beste overnachten?

Yunnan is een provincie in het zuiden van China tegen de grens van Vietnam, Laos en Myanmar.  Het is geen regio die die even bezoekt, de oppervlakte is enorm. Het is daarom bijna geen doen om alle bezienswaardigheden van de regio te ontdekken. De meeste reizigers verblijven is de twee belangrijkste steden van de provincie; Kunming en Lijiang.

Overnachten in Kunming

Kunming is de hoofstad van de provincie. Kunming is de laatste jaren steeds populairder geworden, maar nog steeds niet te vergelijken met andere grote steden als Beijing of Shanghai. Vanuit Kunming kun je verschillende tours boeken in Yunnan, hoewel het afhankelijk is wat je wil zien. Zo duurt de reis van Kunming naar de rijstterrassen van Yuanyang al bijna 5 uur.

TIP ♥ – op Booking.com vind je de beste accommodatie in Kunming

Overnachten in Lijiang

Lijiang is de meest populaire plek in Yunnan. Het eeuwenoude stadje trekt jaarlijkst duizenden buitenlandse en binnenlandse toeristen die allemaal door de oude straatjes dwalen. Het is een prachtige oude stad en we raden aan om hier te verblijven tijdens je reis door Yunnan.

TIP ♥ – bekijk op Booking.com de accommodatie in Lijiang

Hoe kom je er?

De makkelijkste manier om de regio van Yunnan te bereiken is via de hoofdstad Kunming. Deze stad is perfect bereikbaar met de bus, trein of het vliegtuig. Vanaf hier kun je makkelijk naar de rest van de regio reizen door middel van tours op het openbaar vervoer.

Met het vliegtuig

Vanuit alle grote steden in China kun je naar Kunming vliegen. Enkele steden die verbonden zijn met Kunming via vluchten zijn Beijing, Chengdu, Guilin, Lhasa, Shanghai, Sanya, Xian, Hong Kong, Kuala Lumpur, Singapore en Bangkok. 

TIP ♥ – binnenlandse vluchten boek je via Skyscanner

Met de trein

De stad heeft vier treinstations, waarvan er eigenlijk maar twee worden gebruikt; het Kunming Railway Station en Kunming South Railway Station.

  • Kunming Railway Station (Nanyao Station) – dit station ligt ongeveer vier kilometer van het centrum van de stad. Met de taxi ben je binnen 15 minuten in de stad (10 yuan). Vanaf hier rijden treinen van en naar  Dali, Lijiang, Yuxi etc.
  • Kunming South Railway Station – ligt op 28 kilometer van de stad in het Chenggong District. Via dit station tijden bullet treinen van / naar grote steden in China, zoals Shanghai, Nanning, Hangzhou, Beijing, Yiwu enz.
Met de bus

Met de bus kun je ook naar Kunming reizen, maar de afstanden zijn in China gigantisch. Dat betekent dat je heel veel uren in de bus door brengt. Het is wel de goedkoopste optie. Er zijn verschillende busstations waarvan het West Bus Station en South Bus Station de belangrijkste zijn. Enkele bestemmingen;

  • Lijiang ➜ elk uur tussen 8:00 en 21:00 uur | 9 uur | 190 tot 250 yuan ➜ West Bus Station
  • Shangri-La ➜ 8:30 en 9:30 uur en tussen 18:30 en 20:30 uur (nachtbussen) | 12 uur | 200 tot 300 yuan ➜ West Bus Station
  • Yuanyang ➜ 10:20, 12:30, 13:30 | 5 uur | 140 yuan ➜ South Bus Station
Internationale bussen
  • Vientiane ➜ 18:00 uur | 20+ uur | 600 yuan ➜ South Bus Station
  • Luang Prabang ➜ 18:30 uur | 20+ uur | 400 yuan ➜ South Bus Station

Locatie Yunnan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven