Peru is het land van exotische jungles, een indrukwekkende kustlijn en de adembenemende toppen van de Andes. Het is een duizelingwekkend land waarin van alles te zien en te doen is. Of je nu de Inca Trail trektocht doet, slaapt in slaperige koloniale stadjes, zwemt met dolfijnen of door de Amazone peddelt in een kano, hier is het allemaal mogelijk.

Wat je ook doet, de vele bezienswaardigheden, activiteiten en ervaringen zorgen ervoor dat het een reis wordt om nooit meer te vergeten. De rijke ergernissen van de Inca’s, de fantastische archeologische kunststukjes en de indrukwekkende tempels. De Machu Picchu mag dan de blikvanger, het land heel veel meer interessante bezienswaardigheden.


De nieuwste Peru blogs

Peru Hop bussen

Peru Hop bussen zijn een nieuwe manier van reizen in Peru . Deze bussen rijden vaste routes langs de mooiste bezienswaardigheden van Peru. Je kiest een route die het beste bij je past. Vervolgens kun je de Peru Hop bussen gebruiken hoe en wanneer het jouw uitkomt! Je bepaalt dus zelf hoelang je in een stad blijft en waar je slaapt en eet! Zo houd je zelf de regie van je reis in handen, maar kan je op elk gewenst moment de bus pakken naar je volgende bestemming.

5x onbekende bezienswaardigheden in Peru

Iedereen die naar Zuid-Amerika reist, heeft Peru waarschijnlijk op het lijstje staan. Dat is niet heel gek. Het land is immers makkelijk te bereizen, het is niet heel duur en er is veel te zien. Toch gaat iedereen vaak naar dezelfde bezienswaardigheden. Daarom delen wij de mooiste, ‘onbekende’ bezienswaardigheden in Peru.

7x tips voor de Colca Canyon

Iedereen die naar Peru is geweest, of zich aan het oriënteren is voor een reis naar Peru heeft de Machu Picchu waarschijnlijk bovenaan het to-do lijstje staan. Begrijpelijk, want het is een van de meest indrukwekkende plekken op onze planeet. Maar een plek die zeker niet onder doet voor de Machu Picchu is de Colca Canyon, een van de mooiste plekken in Zuid-Amerika.

Waarom Peru

Omdat het een van de mooiste landen in Zuid-Amerika is! Het land biedt toegang tot een van de hoogste bergketens ter wereld, heeft een van de best bewaarde gebieden van het Amazone regenwoud, herbergt wilde dieren je je normaal alleen in dierentuinen ziet en heeft met de Inca ruïnes schitterende bouwwerken.

En de adrenaline junkies kunnen zich uitleven met een breed scala aan outdoor activiteiten waaronder wandelen, raften, paragliden, trektochten en door de woestijn scheuren in een buggy.

Wat is er te zien

Bijna iedereen kent de Machu Pichu. Maar wat is er te zien buiten deze wereldbekende highlights?! Genoeg! Wat dacht je van de ruïnes van Chan Chan, de grootste pre-Columbiaanse ruïnes in Amerika. Of vlieg over de mysterieuze geogliefen in de dorre aarde Nazca. Bezoek een van de musea in Lima of bezoek afgelegen dorpen om te zien hoe de oude tradities voortleven.

Top Tips Peru

Dit is een van de bekendste landen in Zuid Amerika. Daardoor is het reizen best makkelijk. Op bijna elke hoek van de straat een bus of trein kunt boeken. Dat maakt het reizen een stuk makkelijker en zeker niet minder spannend. We hebben een aantal tips voor je.

  • Reken minimaal een paar dagen extra voor vervoer. Zeker tijdens het regenseizoen kunnen vluchten of busreizen sneller geannuleerd worden.
  • ATM’s werken soms niet of zijn er simpelweg niet. Neem dus genoeg cash mee (Amerikaanse dollars)
  • Ze spreken hier bijna geen Engels. Leer een woordje Spaans of neem een ‘point-it‘ boekje mee.
  • Houd verder de website van rijksoverheid altijd in de gaten als je verre reizen gaat maken.

3 gedachten over “Peru”

    1. reinier_beek@yahoo.com

      Voor langer dan 90 dagen moet je even over de grens met Equador Bolivia of Chili gaan afhankelijk waar je je bevindt 1 bus retourtje vanuit Piura (noord Peru) naar Equador is heel goed te doen in een dag is niet duur en bij terugkomst is je visum opnieuw 90 dagen geldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven