Highlights Zuid-Korea

Er zullen weinig mensen zijn die Zuid-Korea op hun to-do lijstje hebben staan. Het land is ook niet echt het ideale vakantieland als je dat vergelijkt met Thailand of Indonesië. En zeker niet als je op zoek bent naar zon, zee en strand. Best zonde, want de highlights Zuid-Korea zorgen voor een onvergetelijke ervaring!

Highlights Zuid-Korea

Zuid-Korea is een stukje paradijs in Oost-Azië. Het heeft niet de stranden zoals de Filipijnen of de tempels zoals die in Bagan, maar het biedt de reiziger wel een breed scala aan highlights die het bezoeken waard zijn. De highlights van Zuid-Korea bestaan uit een prachtig landschap met groene rijstvelden, bergen, valleien, energieke steden en een indrukwekkende cultuur die ondanks de toenemende modernisering intact blijft. 

Naast de bekende highlights zoals Busan, het Bukhansan National Park of Jeonju biedt Zuid-Korea nog veel meer. Slaap in traditioneel Hanok dorpen, eet het lokale eten op de street markets of bezoek de demilitarized zone (DMZ). Kortom, er is genoeg te doen! Hieronder een overzicht van alle highlights in Zuid-Korea.

Wij werken hard om alle highlights af te krijgen!

Seoul

Seoul is de hoofdstad van Zuid-Korea en een geweldige stad. Het is een aanval op je zintuigen. Overal waar je komt ruik je eten, zie je wonderbaarlijke gebouwen, worden er uitzinnige activiteiten gedaan, worden de trommelvliezen uit je oren geramd door een van de van duizenden karaoke-bars.

Hahoe Folk Village

Zuid-Korea kan aanvoelen als een hypermoderne buitenaardse planeet. En als je die planeet even wilt ontsnappen dan is Hahoe Folk Village een aanrader. Dit oude, traditionele dorpje staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een populaire attractie rondom Andong.

Changdeokgung

Changdeokgung is een paleizencomplex dat in een groot park in het district Jongno-gu in Seoul ligt. Het paleizencomplex werd vroeger bewoond door de plaatselijke adel. Het wordt nog altijd veel bezocht door toeristen, niet alleen door de bijzondere gebouwen van het complex. Zo is de prachtige tuin van het complex ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Zeker als je van mooie bloemen, planten en de natuur houdt.

Jeju-Do

Jeju-do is de naam van de kleinste provincie van Zuid-Korea. De provincie ligt helemaal in het zuiden van het land, ten zuidwesten van de provincie Jeollanam-do. Jeju-do omvat het eiland Jeju, maar ook enkele omliggende eilandjes. Het eiland Jeju is het grootste eiland van Zuid-Korea. Meer weten over deze vakantiebestemming? Lees dan verder op deze pagina.

Pyeongchang County

Pyeongchang County wordt vaak verward met Pyongyang, maar het gaat om twee verschillende gebieden in Zuid-Korea. Pyeongchang County of Pyeongchang is namelijk een district in de provincie Gangwon-do in Zuid-Korea, terwijl Pyongyang de hoofdstad van Noord-Korea betreft. Meer over het district Pyeongchang County, lees je op deze pagina.

Suwon Hwaseong Fortress

Zuid-Korea kent vele bijzondere gebouwen, waaronder de Suwon Hwaseong Fortress in Suwon. Ben je in de buurt van deze stad tijdens een vakantie of rondreis door Zuid-Korea, dan kun je deze bijzondere vesting bezoeken voor een rondleiding. Omdat de vesting vele jaren geleden gebouwd werd, leert het gebouw je ook veel over de rijke geschiedenis van Zuid-Korea. Dit maakt het gebouw zeker de moeite waard voor liefhebbers van historie.

Busan

Busan is een stad in het zuidoosten van Zuid-Korea. De stad wordt ook wel Poesan of Pusan genoemd en ligt in de provincie Zuid-Gyeongsang. Het is geen op en top toeristische stad met een groot aantal bezienswaardigheden of een spannende geschiedenis, maar dit maakt de stad niet totaal oninteressant. Zo kun je in Busan heerlijk ontspannen op het nabijgelegen strand, maar zijn er ook andere leuke activiteiten om te ondernemen. Meer over deze vakantiebestemming in Zuid-Korea, lees je op deze pagina.

Jeonju Hanok Maeul

Jeonju Hanok Maeul is niet zomaar een stadje, maar is eigenlijk een stad in een stad. Zo ligt het kleine dorp middenin in de stad Jeonju in Zuid-Korea, waar het dorp in feite onderdeel van uit maakt. Wat het dorp zo bijzonder maakt en waarom hier ieder jaar weer vele toeristen naartoe gaan, lees je op deze pagina.

Bulguksa

Bulguksa is de naam van een tempelcomplex dat in Gyeongju te vinden is. Het tempelcomplex wordt ook wel het meesterwerk van de gouden eeuw van de boeddhistische kunst genoemd en dit is niet voor niets, want het complex is simpelweg prachtig. Er zijn vele mooie tempels te vinden in Zuid-Korea, maar velen vinden dat de Bulguksa tempel hier echt met kop en schouders bovenuit steekt.

5 gedachten over “Highlights Zuid-Korea”

  1. 3 weken Zuid-Korea gedaan mooi veel te zien goed gegeten alle paleizen geweest in Seoul JeJu geweest 3 dagen in een Hostel veel nieuwe Koreanse mensen leren kennen mooi eiland boven op de vulkaan geweest en mensen vergeet niet een opa te kopen dat is een beeltje van vulkaansteen

  2. Wij zijn nu op het eiland Jeju,waar momenteel een downhill kartbaan gerealiseerd wordt!! Een geweldig high tech project dat zeker aandacht verdient!!
    Verder genieten we van het prachtige landschap,de gastvrijheid en het heerlijke eten!

  3. C.J.korthouwer

    Het maakt niet uit. Ik en mijn vrouw gaan vanaf 1 april 2019, 7 dagen naar Zuid Korea met 3 dagen al geboekte excursie’s, en hopen een leuke vakantie te hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven