De 10 beste eilanden van Fiji

Ben je op zoek naar een paradijselijke vakantiebestemming met kristalheldere wateren, witte bounty zandstranden en die heerlijke eilandvibe? Dan is Fiji zeker een plek die je kunt overwegen. Fiji bestaat uit meer dan 300 verschillende eilanden en ieder eiland heeft z’n eigen charme en karakter. Het is dan ook heel lastig om te kiezen welke eilanden je moet bezoeken tijdens je vakantie. Daarom zetten we graag de 10 beste eilanden van Fiji op een rij, zodat je het maximale uit je reis naar deze tropische bestemming kan halen.

Naar Fiji? Check dan zeker een van deze 10 eilanden van Fiji!

Of je nou op zoek bent naar een romantische vakantie met je partner, een avontuurlijke reis met vrienden of een gezinsvakantie vol leuke activiteiten, Fiji heeft het allemaal. Elk eiland heeft z’n eigen authentieke kenmerken en beschikt over zowel afgelegen resorts als bruisende steden en levendige dorpen. Van rustige stranden tot vette surfspots en adembenemende snorkelplekken, op Fiji vind je het allemaal.

#1 Viti Levu

Als je aan Fiji denkt, denk je waarschijnlijk aan witte zandstranden, palmbomen en helderblauwe zee. Dat is precies wat je op Viti Levu vindt, het grootste eiland van Fiji. Maar Viti Levu biedt veel meer dan alleen strand. Het eiland is de thuisbasis van prachtige regenwouden, indrukwekkende bergen en schitterende watervallen.

Op Viti Levu vind je ook de bruisende stad Suva, die bekend staat om de authentieke lokale markten, fijne restaurants en het bruisende nachtleven. Wat Viti Levu echt uniek maakt, is de combinatie van rust, ontspanning en authentieke cultuur die je hier ervaart. Je kunt hier namelijk de lokale dorpen bezoeken (Navala) en de echte cultuur van Fiji van dichtbij meemaken. Denk daarbij aan traditionele ceremonies en volksdansen.

Het is een van de meest veelzijdige eilanden in Oceanië.

Navala village
Navala village

#2 Yasawa Islands

Op ongeveer 30 kilometer ten noordwesten van Viti Levu vind je de Yasawa Islands. Dit is een paradijs voor iedereen die op zoek is naar een rustige en ontspannen vakantie. Je hebt hier vrijwel altijd en overal een schitterend uitzicht over het kristalheldere water dat rijk is aan indrukwekkende koraalriffen.

Op Yasawa Island kun je genieten van verschillende activiteiten en vooral watersporten zijn hier populair. Als snorkelen, duiken of kajakken iets is wat je graag doet, kun je hier je hart ophalen. Op de Yasawa Islands zijn ook een aantal traditionele dorpjes die ieder weer een uniek inzicht bieden in de lokale cultuur van Fiji.

Een van de meest bezochte bezienswaardigheid van Yasawa Islands zijn de Blue Lagoon Caves, een natuurlijk grottenstelsel dat zich onder de zee bevindt. Het water in de grotten is helderblauw en biedt een onvergetelijke zwemervaring.

Yasawa eilanden
Huur een kajak en verken de tropen!

#3 Vanua Levu

Vanua Levu is het op een na grootste eiland van Fiji en wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen. Daarom is het een perfect eiland om te kiezen als je echt op zoek bent naar rust en wil ontsnappen aan het massatoerisme. Dit eiland heeft een aantal ongerepte stranden en indrukwekkende watervallen, maar ook tal van culturele activiteiten om te ondernemen.

Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het traditionele dorpje van Navala, waar de inwoners nog steeds in authentieke huisjes van riet en klein wonen. Ook voor natuurliefhebbers heeft Vanua Levu veel te bieden. Van uitgestrekte regenwouden tot aan metershoge watervallen omringd door unieke flora en fauna.

Duikers weten Vanua Levu ook vaak te vinden voor de indrukwekkende onderwaterwereld.

Vanua Levu
Zie jij jezelf al zitten?

#4 Taveuni

Het eiland Taveuni staat ook wel bekend als de Tuin van Fiji. Een adembenemend eiland vol ongerepte natuur en prachtige landschappen. Het eiland is bedekt met regenwouden, watervallen en heldere riviertjes die uitmonden in de oceaan. Taveuni is de thuisbasis van de beroemde Bouma-watervallen.

Als je besluit Taveuni te kiezen voor je (rond)reis naar Fiji kun je maar beter goede wandelschoenen meenemen. Een van de beste manieren om het eiland te verkennen is namelijk met de benenwagen. Verder staat het eiland bekend om de duiklocaties Rainbow Reef en de Great White Wall.

Taveuni Island
Strand in de buurt van Lavena op Taveuni Island

#5 Kadavu

Kadavu is hét eiland van Fiji dat bekendstaat om zijn natuurlijke schoonheid. Ook hier kun je op de perfecte manier ontsnappen aan het massatoerisme van sommige van de andere eilanden van Fiji. Je vindt hier rust en stilte, adembenemende vergezichten en indrukwekkende bergen.

Ook Kadavu heeft een groot aantal mooie duikplekken en je kunt hier vooral haaien en schildpadden spotten. Daarnaast is Kadavu de thuisbasis voor enkele van de meest ongerepte stranden van Fiji. Het tropische regenwoud van Kadavu biedt de perfecte plek voor hikes door de natuur, waar je onderweg prachtige watervallen tegenkomt.

Kadavu
Hello paradise!

#6 Beqa Islands

Staat duiken met haaien op jouw bucketlist? Boek dan maar een reisje naar Beqa Islands. Het is een klein maar adembenemend eiland van Fiji dat naast duiken met haaien bekend is vanwege de prachtige stranden. Ook hier kun je prima terecht voor een rustige en ontspannen vakantie. Ben jij een echte avonturier? Dan is Beqa Islands ook een plek waar jij je thuis gaat voelen.

Het eiland is omgeven door helderblauw water en heeft een rijk koraalrif dat ideaal is om te snorkelen en om te duiken. Beqa Island staat vooral bekend om de haaien die je tijdens je duiken zeer waarschijnlijk tegenkomt. Ook is het de thuisbasis van de beroemde vuurdans, een eeuwenoude traditie die door de lokale bevolking wordt opgevoerd.

Eilanden van Fiji
Het water is kristalhelder

#7 Mamanuca Islands

Ook de Mamanuca Islands zijn een prachtige plek als je toe bent aan ontspanning. De eilanden beschikken over prachtige bounty stranden, kristalheldere blauwe wateren en indrukwekkende groene heuvels. Alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie vind je hier.

Of je nou graag wil snorkelen tussen de kleurrijke koralen, wil ontspannen in een hangmat onder de palmbomen of een wandeling wil maken door de groene heuvels, het kan allemaal op de Mamanuca Islands. Wat de Mamanuca Islands uniekt maakt is het eilandje Malolo, waar je kunt kennismaken met de lokale bevolking. Zij staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid.

Mamanuca
De stranden zijn hagelwit

#8 Ovalau

Ovalau is een klein maar fascinerend eiland dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis en ongerepte natuur. Het ligt in de Lomaiviti-archipel van Fiji en is een van de meest pittoreske eilanden van het land. Toeristen kunnen op Ovalau kunnen genieten van de prachtige stranden en ontelbare watervallen.

De grootste stad op het eiland is Levuka, en die staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een van de best bewaarde voorbeelden van een koloniale havenstad in de Stille Oceaan en heeft veel historische gebouwen en monumenten die teruggaan naar de 19e eeuw. Het eiland is ook de thuisbasis van een aantal hele mooie duiklocaties waar je onder andere ook kunt duiken met haaien.

Eilanden van Fiji
Het prachtig groen en weelderige Ovalau

#9 Malolo Island

Deze ben je eerder in het lijstje tegengekomen omdat Malolo Island een van de bijzondere eilanden is van de Mamanuca Islands. Het is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de adembenemende stranden, het kristalheldere water (zoals overal op Fiji) en de bijzondere activiteiten die je hier kunt ondernemen.

Malolo Island biedt vooral de kans om de Fiji-cultuur te ervaren, met de traditionele dorpen die verspreid liggen over het eiland. Je kunt hier deelnemen aan dans- en zangceremonies of een van de lokale markten afstruinen op zoek naar de leukste souvenirs.

Op Malolo Island heb je daarnaast de opties om verschillende watersporten uit te proberen. Je kunt hier snorkelen, duiken, surfen en paddleboarden. Natuurlijk kun je ook een jetski huren om lekker over het water te scheuren.

Eilanden van Fiji#10 Qamea Island

Fiji bestaat uit zoveel eilanden die veel bezocht worden, maar het heeft nog steeds onontdekte parels die je eigenlijk niet mag missen. Quamea Island is daar één van. Het is een rustig eiland om lekker te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Het eiland is omgeving door de prachtige stranden en wederom kristalhelder water waarin je kunt zwemmen, snorkelen en duiken.

Wat Qamea Island echt bijzonder maakt, is de tropische flora en fauna die het eiland bedekt. Het eiland is de thuisbasis van talloze exotische platen en dieren. Je kunt het eiland prima te voet verkennen door de wandelpaden die midden door de jungle lopen. Vanaf verschillende wandelroutes heb je prachtig uitzicht over de omliggende eilanden. Je moet hier wel een beetje avontuurlijk voor zijn ingesteld en van je strandbed af willen komen.

Qamea Island
De stranden van Qamea

Alle eilanden van Fiji hebben veel overeenkomsten en de toeristen die het land bezoeken komen eigenlijk ook met hetzelfde doel. Ontspannen en genieten van de rust en de ruimte. Fiji bestaat uit ruim 300 eilanden en wij begrijpen als geen ander dat het lastig is om daarin een keuze te maken. Zeker als je maar beperkt de tijd hebt. We hopen met deze top 10 te helpen bij het maken van deze keuze zodat je zelf optimaal kunt gaan genieten van deze prachtige droomreis!

    Meer lezen over De 10 beste eilanden van Fiji?

1 gedachte over “De 10 beste eilanden van Fiji”

  1. Fiji is echt super mooi! Ik heb het hoofdeiland bijna 18 jaar geleden bezocht (zo lang geleden alweer omg) en toen eigenlijk helemaal niet veel gezien. Goede reden om snel een keer terug te gaan en het beter te doen, want deze eilanden zien er echt onwijs tof uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven