Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Eilanden Maleisië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Als je ergens in Azië kan genieten van de mooiste tropische eilanden dan is het wel in Maleisië. Het land telt honderden eilanden die je zowel rondom het schiereiland vindt als rondom Borneo. De eilanden Maleisië kenmerken zich door witte stranden, helder blauw water, verborgen baaien, een heerlijke sfeer en een prachtige natuur. Sommige eilanden Maleisië zijn bewoond, andere verlaten. De één biedt schitterende duiklocaties terwijl de ander weer de mooiste witte stranden heeft. Net als het land zelf zijn de eilanden Maleisië veelzijdig.

Eilanden Maleisië

De eilanden aan de westkust van het schiereiland zijn de meet bekende en bezochte eilanden. Eilanden als Langkawi, Penang en Pangkor trekken jaarlijks grote aantallen toeristen. De eilanden aan de westkust van het schiereiland hebben prachtige stranden maar de zee is wat minder geschikt voor het duiken of snorkelen. Deze eilanden van Maleisië zijn wel het hele jaar te bezoeken (in tegenstelling tot de eilanden Maleisië oostkust).
De eilanden aan de oostkust van het schiereiland zijn de typische ‘tropische paradijsjes’. Deze eilanden van Maleisië zijn perfecte eilanden voor een mooi strandvakantie in Maleisië.

Watersporten

Je kan hier uitstekend snorkelen en duiken maar ook watersporten, zonnen of gewoon chillen aan één van de oogverblindend mooie stranden. Aan de oostkust vindt je eilanden als Perhentian, Tioman en Redang. Naast deze bekende eilanden Maleisië heb je er ook nog diverse kleine eilandjes waar je maar een enkel resort vindt. De eilanden aan de oostkust zijn een aantal maanden ‘gesloten’. Je kan ze het beste bezoeken tussen april en september. De andere maanden zijn de eilanden dicht vanwege de heftige moesson. Hotels en hostels sluiten dan hun deuren.

Borneo

Naast de eilanden rondom het schiereiland zijn er ook nog eilanden rondom Borneo. Deze zijn eigenlijk het hele jaar te bezoeken. Rond Borneo vindt je de mooiste eilanden van Maleisië en misschien wel van heel Azië. Het duiken behoort hier tot de beste ter wereld. Voorbeelden van schitterende eilanden hier zijn Sipadan en Mabul. Lees hier onder meer over de schitterende, en meest toegankelijke eilanden Maleisië.

Perhentian Islands

De Perhentians zijn misschien wel de mooiste eilanden rondom Maleisië. Het is een tropisch paradijs waar bij een bezoek het woord bounty-eiland zeker in de gedachten op komt. Kristalhelder water, dichte en vruchtbare jungles en witte stranden zijn hier standaard. ’s Avonds wordt het strand verlicht met kampvuurtjes en lampionnen, terwijl er boven je een adembenemende sterrenhemel tevoorschijn komt.

Mabul eiland

In het uiterste oosten van Borneo in Maleisië ligt Mabul eiland. Dit is met recht een mini eiland te noemen. Het is wereldwijd, en lokaal, bekend doordat het een geweldige duiklocatie is. Daarnaast zijn ook het binnenland en de oude dorpjes op het eiland erg bijzonder. Het ligt in de buurt van Pulau Sipadan.

Langkawi

Wie een tropisch paradijs zoekt, is op Langkawi op het goede adres. Omringd door kristalhelder water, ongerepte stranden en de jungle is dit een waar paradijs op aarde. In totaal kent het 478 vierkante kilometer grote Pulau Langkawi 99 eilanden. Ondanks de populariteit van deze regio zijn het eilanden met charme waar de lokale bevolking al generaties lang hun eigen ding doen en waar veel te beleven valt.

Tioman Eiland

Tioman eiland is misschien wel één van de mooiste eilanden in Maleisië. Het eiland ligt in het Mersing Marine Park, een eilandengroep met in totaal 64 eilanden waarvan Tioman de grootste is. Hoewel het eiland door dik 190.000 mensen per jaar bezocht wordt behoudt het een uniek karakter. Je hebt hier ongerepte wildernis, vriendelijke locals, authentieke dorpjes en schitterend kraakhelder water.

Pulau Rawa

Ongeveer zestien kilometer uit de oostkust van Maleisië ligt het prachtige eilandje Pulau Rawa. Pulau Rawa is een schitterend eiland omgeven door koraal en een straalblauwe zee. Daarnaast is het strand van Rawa een van de mooiste van het land.

Pangkor Laut

In het uiterste westen van Maleisië ligt het prachtige eilandje Pangkor Laut. Pangkor Laut is een geweldige bestemming wanneer je op zoek bent naar totale rust en ontspanning.

Pulau Tiga

Aan de westkust van het eiland Borneo ligt het tropische eiland Pulau Tiga. Het eiland is één van de mooiste eilanden van de regio. Je kunt op Pulau Tiga vooral goed terecht voor mooie wandelingen of juist complete ontspanning. Ook voor duikers en snorkelaars is er op Pulau Tiga genoeg te zien.

Sipadan

Sipadan is the ‘place to be’ voor al je duik- en snorkeldromen! Het staat bekend als één van de beste duiklocaties ter wereld. Schitterende koraalriffen, tropische vissen, hagelwitte stranden en kristalhelder water vormen de perfecte locatie voor een onvergetelijke trip! Plan je trip wel want er mogen maar 120 duikers per dag het water in.

Meer lezen over Maleisië?

0 comments

 1. Annette Endruschat

  Kunt u ons misschien helpen een last minute reis naar Maleisië en/of Indonesië te realiseren? Wij kunnen pas in augustus vertrekken en hebben maar ca. 2 weken voor de reis. Wij hebben gehoord over prachtige natuurreservaten en orang utans. Borneo zou heel bijzonder zijn. We zoeken liever niet de échte drukte op. Het is erg laat en erg kort…. maar wie weet.

  1. Sjoerd

   Beste Anette,

   Als het goed is heeft onze partner een voorstel per email naar u toegestuurd.

   Reisgroet,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU