Highlights van Myanmar

Myanmar wordt steeds populairder onder toeristen. Geheel terecht want het land is anders dan elke andere plek die je ooit gezien hebt. Het land is uniek. Zodra je land kom je in een totaal andere wereld terecht; een land waar mannen rokken dragen (de longyi), waar vrouwen witte make-up dragen (thanakha) en oude tradities nog steeds stand houden. Dit is één van de meest authentieke landen in heel Azië en wij delen graag de mooiste highlights van Myanmar.

Highlights van Myanmar

Wat je reis door Myanmar zo fascinerend maakt is dat je in een land terecht komt waar je nog het échte Azië vindt. Globalisering of westerse aspecten zijn hier nog niet bekend! Daarnaast is Myanmar het land van de surrealistische landschappen. De tijd dat Myanmar een ‘onontdekt paradijs’ was is een beetje voorbij, maar alsnog is het één van de meest authentieke landen in Azië.

Wat is er te zien?

Genoeg! In Bagan vind je al meer dan 4.000 stoepa’s, bij de Gouden Rots vindt je pelgrims en mediterende monniken, bij het Inle Lake ervaar je hoe de mensen leven van en op het meer, op de Ayeyarwady rivier cruise je langs het dagelijkse leven en in de Shan Heuvels kan je heerlijk wandelen.

De highlights van Myanmar zijn allemaal uniek! Als je nog twijfelt of je wilt reizen in Myanmar kijk dan eens rond op deze pagina. Je vindt hier de mooiste en indrukwekkendste highlights van Myanmar. Aan de hand van deze highlights kan je jouw reis samenstellen.

Yangon

Yangon is de vroegere hoofdstad van Myanmar. En met ‘vroegere’ bedoelen we niet 500 jaar geleden. Yangon was namelijk tot 7 november 2005 de hoofdstad van Myanmar. Het is de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel Rangoon genoemd. Hoewel Yangon niet zo populair is als bijvoorbeeld het Inle Meer of Bagan heeft de stad meer dan genoeg te bieden!

Bagan

Een reis naar Myanmar en niet naar Bagan gaan is ondenkbaar! Wat Angkor Wat voor Cambodja is of Borobudur voor Indonesië is Bagan voor Myanmar. Het wordt niet voor niets op één lijn geplaatst met de bekende Angkor Tempels. Bagan is zonder enige twijfel het hoogtepunt van je reis.

Inle Lake

Het Inle Meer is één van de meest authentieke plekken die je kan vinden in Azië. Het meer staat bekend vanwege de op palen gebouwde dorpen en markten. Het Inle Meer wordt bewoond door de Intha-bevolking. Deze locals wonen in dopjes die op palen zij gebouwd. Intha betekent ‘Zonen van het meer’. Het hele leven van de Intha-bevolking is dan ook afgestemd op het Inle Meer

Ballonvlucht Bagan

Altijd al een ballonvlucht willen maken? Overweeg dan de ballonvlucht in Bagan in Myanmar. De ballonvlucht hier behoort tot de 3 beste locaties ter wereld. En daar is niks aan gelogen. Wij kunnen uit eigen ervaring zeggen dat die een unieke en onvergetelijke ervaring is!

Trekking van Kalaw naar Inle Lake

Een van de leukste dingen om te doen in Myanmar is de trekking van Kalaw naar Inle Lake. In deze 3-daagse tocht loop je door het ongerepte landschap van Myanmar om uiteindelijk bij het Inle lake uit te komen. Het was een van de hoogtepunten van onze reis door Myanmar en wij delen graag onze tips.

Kalaw

Kalaw is een mooie mix van Engelse en Birmese invloeden. Vandaag de dag wordt de stad bewoond door Birmezen waardoor de Engelse koloniale huizen afgewisseld worden door gouden stoepa’s. Naast de Birmezen wonen er ook andere kleurrijke bergstammen zoals de Palaung, Danu en Pa’O.

Shwedagon Pagode

De Shwedagon Pagode is de bekendste pagode van Myanmar. Het staat in Yangon en je komt het in alle reisgidsen over Myanmar tegen. Niet vreemd want het is werkelijk een prachtige pagode. Een must-see in Myanmar!

Ngapali Beach

In het land waar je mobiele telefoon het niet doet, internet langzamer is dan de bus en ATM’s ver te zoeken zijn moet je af en toe ontspannen. En er is bijna gen betere plek om dat te doen dan op Ngapali Beach! DE strandbestemming van Myanmar.

Hsipaw

De belangrijkste reden dat mensen naar Hsipaw gaan is vanwege de prachtige ‘hill-tribe’ wandelingen richting bergstammen, rijstvelden en boottochten die je kan maken in de omgeving. het is een mooie plek om te bezoeken.

Pyin Oo Lwin

Pyin Oo Lwin werd in 1896 gesticht door de Britten om te ontsnappen aan de hitte van Mandalay. De oorspronkelijke naam van het dorpje was ook Maymyo of May-town. Dit is afkomstig van Colonel May. Het staat bekend als ‘hill station’. Iets wat de Britten wel vaker bouwde in de tijd van het Britse Rijk.

Hpa-An

Hpa-an is een dorpje in het zuiden van Myanmar. Het stadje is niet meteen de reden dat je hier komt, de omgeving des te meer! Je vindt hier boeddhistische grotten, indrukwekkende bergen en mooie velden. Hpa-An is de beste plek om deze regio te verkennen.

Mandalay

Mandalay is de op één na grootste stad van Myanmar. Voordat de Britten Myanmar binnen vielen was Mandalay de hoofdstad van Myanmar. Hierdoor heeft Mandalay vele culturele bezienswaardigheden. Ooit bevatte de stad tempels, paleizen en koningen maar helaas is daar, op het gereconstrueerde Mandalay Palace na, niet veel meer van over.

Gouden Rots

Als je op zoek bent naar traditie, religie en cultuur in Myanmar is de Gouden Rots dé plek. Het is de uitgelezen mogelijkheid om in contact te komen met Birmese pelgrims. De Gouden Rots ligt magisch ‘zwevend’ boven de wolken en lijkt van de Kyaiktiyo berg af te vallen. Men zegt dat een haar van Boeddha de rots op zijn plaats houdt.

Mrauk U

Mrauk U kan gezien worden als het kleinere broertje van Bagan als het gaat om het aanzicht. Het is na Bagan de tweede bekendste archeologische plek van Myanmar, een eeuwenoude stad met honderden tempels. Maar waar Bagan verlaten werd uit angst voor de Mongolen die Myanmar binnen vielen is de bevolking altijd in Mrauk U blijven wonen.

Bago

Bago word ook wel Pegu genoemd. Het is de vroegere hoofdstad van Myanmar ten tijde van het machtige Mon-rijk. Vergeleken met andere steden van deze grote heeft Bago een grote hoeveelheid Boeddhabeelden en met goud gevulde tempels.

Ngwe Saung Beach

Ngwe Saung is een wit zandstrand op zo’n 6 uur rijden van Yangon. Het is misschien niet het mooiste strand van Azië, het is wel de meest ideale plek om je even terug te trekken vanuit het drukke Yangon.

Chaung Tha

Op zes uur rijden ten westen van Yangon vindt je Chaung Tha Beach. Dit strand in Myanmar komt het dichts in de buurt van een party-beach. Locals komen hier in het weekend om te relaxen. Het is niet te vergelijken met Ngapali Beach, maar als je wil ontsnappen aan de drukte is Chaung Tha zeker een beste optie.

Maungmagan Beach

Maungmagan Beach is zeker niet het bekendste strand in Myanmar. Het is wel één van de mooiste, en misschien nog wel belangrijker; het is één van de meest ongerepte stranden in Myanmar. Het wordt ook wel aangeduid als Maung Ma Kan en ligt op zo’n 12 kilometer van het bekendere Dawei.

Mount Popa

Eén van de meest heilige, maar minst bezochte plekken in Myanmar is de bekende Mount Popa. Het is de populairste dagtrip vanuit Bagan. De officiële naam van Mount Popa is Popa Taung Kalat, een vulkaan die 1.518 meter boven de zeespiegel uittorent.

Kanthaya Beach

Met meer dan 2.000 kilometer aan kust langs de Golf van Bengalen en Andaman Zee zijn er veel stranden te bezoeken. De stranden van Myanmar zijn nog grotendeels onontdekt en ongerept. Zo ook Kanthaya Beach. Dit strand wordt ook wel ‘Pleasant Beach’ genoemd is een strand dat uitblinkt in schoonheid.

[/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven