Beste reistijd Taiwan

De beste reistijd Taiwan verschilt in het noorden en zuiden. Het noorden is enkele graden kouder, en veel natter dan het tropische zuiden. Taiwan heeft een subtropisch moesson klimaat. Je hebt natte, vochtige zomers en korte, relatief milde winters (hoewel het vaak sneeuwt op de hoogste toppen).

Beste reistijd Taiwan

Taiwan trekt nog niet zo veel toeristen als Thailand of Indonesië. Wellicht omdat mensen niet het idee hebben dat je hier ook aan het strand kunt relaxen.

Toch is het hier nooit echt koud. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 20°C, terwijl de in de zomer temperaturen van 30°C vaak voorkomen. De beste reistijd Taiwan is dan ook begin van de zomer en de herfst.

De beste reistijd voor Taiwan zijn de herfst en winter, hoewel de zomer (juli en augustus) ook prima vertoeven is qua temperatuur.

Als je alles wil weten over de beste reistijd Taiwan lees dan verder op deze pagina. Wij vertellen je hier alles over de volgende onderwerpen;

Beste Reistijd taiwan

De seizoenen van Taiwan

De beste reistijd van Taiwan heeft grotendeels te maken met het hoogseizoen, laagseizoen en tussenseizoen. Niet zozeer verschillen deze seizoenen qua weer maar ook qua drukte en prijzen van bijvoorbeeld accommodatie of highlights. Bedenk daarom goed van te voren in welk seizoen je wilt reizen.

Hoogseizoen

Sun Moon Lake
Juli en augustus

De maanden juli en augustus vormen het hoogseizoen. Temperaturen komen boven de 30 graden en de regen begint langzaam af te nemen. Prijzen voor accommodatie stijgen met 30% to 50% in toeristische gebieden. LET OP. Het tyfoon seizoen, vanaf juni, kan problemen veroorzaken. Het kan tijdens een tyfoon hard regenen wat problemen geeft in het verkeer en afgelegen gebieden.

Tussenseizoen

Bloesem Zuid Korea BST
Sep, okt & apr t/m juni

De maanden oktober/novemeber en april/mei zijn de meest ideale maanden om te reizen. Temperaturen zijn iets lager dan in het hoogseizoen en het tyfoon seizoen is (grotendeels) voorbij. Daarnaast zakken de prijzen. In het weekend is het nog steeds druk. Het is tevens de beste tijd om de eilanden te bezoeken. Chinese tour groepen overspelen het land van maart tot en met mei.

Laagseizoen

November tot en met maart

Tijdens november tot en met maart is het een stuk minder druk. Temperaturen zijn op z’n laagst. Tijdens Chinees Nieuw jaar (januari) wordt het wel weer wat drukker. Je kunt tijdens deze periode wel flinke kortingen krijgen. Houd er tevens rekening mee dat het in februari en maart veel kan regenen.

Beste tijd om te gaan

De beste reistijd voor Taiwan is een beetje afhankelijk van wat je zelf zoekt. De één is op zoek naar warm weer en vindt een regenbui niet erg. Terwijl iemand anders op zoek is naar bloeiende bloesems en geen regen wil.

Juli en augustus en het voorjaar

Als je op zoek bent naar warm weer zijn de maanden juli en augustus het beste. Als je juist op zoek bent naar droog weer is het voorjaar (de maanden april en mei) de beste reistijd Taiwan. De regen valt dan mee en de temperatuur is aangenaam.

Oktober tot februari

Een andere periode die gezien wordt als de beste reistijd Taiwan zijn de herfst en winter van de maanden oktober tot februari. De gemiddelde regen tijdens deze maanden is laag. Nadeel is ook dat de temperatuur ook lager is.

Als je de kou (vooral ’s avonds) kan weerstaan, zijn dat de beste maanden. Daarnaast zijn deze maanden ook het laagseizoen voor toeristen. Minder druk en goedkoper dus.

Taroko National Park

In de zomermaanden heb je schitterend weer

Regenseizoen

De moesson in het noorden duurt ongeveer zes maanden, van oktober tot eind maart. Het zorgt voor nat weer in Keelung en de noordoostelijke kant van het eiland. In het  centrale en zuidelijke deel blijft het relatief droog.

De moesson in het zuiden begint in mei en eindigt eind september. In de laatste maanden van dit moessonseizoen komen er tyfoons 2 tot 3 tyfoons voor die de oostkust en de centrale bergketens teisteren.

0 gedachten over “Beste reistijd Taiwan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven