Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Hotel Taiwan

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Overnachten Taiwan kan in alle soorten in maten. Het land biedt een breed scala aan kamers, van basic hostels tot wereldklasse resorts. Het zijn de midrange accommodaties, met name de homestays, waar je het beste waar voor je geld krijgt. Het is in de zomer verstandig om van tevoren te boeken, met name tijdens Chinees Nieuwjaar en andere nationale feestdagen. Het is dan drukker dan normaal.

Als je binnenkort naar Taiwan gaat en overnachtingen nog niet hebt vastgelegd lees dan deze pagina eens door. Hier vertellen we je onder andere over:

Overnachten Taiwan

De kwaliteit van accommodatie in Taiwan is altijd voldoende. Meestal heb je airco op de kamers. Wat wel opvalt is dat de kwaliteit/prijsverhouding heel erg kan verschillen per regio. In de bekendere en toeristische plekken betaal je altijd meer voor een kamer.

De prijzen worden vaak per kamer aangegeven en niet per persoon. Normaal boek je een ‘singe room’ (één persoonskamer), is in een Taiwanees hotel of hostel een kamer met een tweepersoonsbed bedoeld voor één stelletje. Maar dus wel twee personen. Let hier dus goed op tijdens het boeken van je kamer.

Taipei

Hotel Taiwan

Een hotel in Taiwan kun je al boeken voor NT$600, dat is zo’n €17 per nacht. Dan hebben we het wel over een budget hotel met een eigen badkamer, TV en WiFi. Als je het iets luxer zoekt, in een hotel waar het personeel Engels spreekt, je net iets betere bedden hebt en je WIFi wel werkt, reken dan op zo’n NT$1.000 tot NT$1.600. Dat is zo’n €28 tot €45 per nacht.

Je kunt ook in tempels en kerken slapen. Hou er rekening mee dat een woordje Chinees is wel handig als je dit wil doen.

Voor die prijs krijg je uiteraard je eigen badkamer (in hostels is dat wat anders), goed internet, TV, was-service en in de meeste gevallen ook ontbijt. Hotels in deze prijsklasse hebben vaak iemand in dienst die wel Engels spreekt. Zeker in grote steden als Taipei.

De meeste reizigers nemen genoegen met hotels in deze prijsklasse. Als je echt heel luxe wil reizen kun je ook in duurdere hotels en resorts slapen. Deze hebben vaan een spa in het hotel.

Verwacht echter geen fancy resorts aan het strand. Die heb je hier niet zo veel als bijvoorbeeld Indonesië.

Hostel Taiwan

Een hostel is de iets goedkopere variant van het hotel, hoewel dit niet altijd zo hoeft te zijn. Het hostel is vaak de favoriete optie bij de jongere reizigers en de backpackers. Dat merk je ook aan de prijzen voor een hostel. Voor NT$400 tot NT$500 per nacht (€14 tot €17) boek je al een kamer. Dat maakt het overnachten Taiwan een stuk goedkoper.

Ook hier hebben we het dan over een budget hostel. De betere hostels zitten qua prijsniveau niet ver onder de hotels. De hostels in Taiwan hebben vaak een was-service, WiFi in de gemeenschappelijke ruimtes en, mocht je dat willen, ontbijt in de ochtend.

TIP ♥ – een hostel is een leuke plek om andere reizigers te ontmoeten

Korting

Een kamer in een hostel in Taiwan kun je vaak voor een week of zelfs een maand boeken. Je kunt daarmee flinke kortingen bedingen. Een goede website om te kijken is Youth Travel Card Met een Youth Travel Card kun je kortingen krijgen.

overnachten taiwan

Een prima uitzicht vanuit je hotel in Taiwan

Homestay Taiwan

Een homestay wordt in Taiwan aangeduid als minsu. Een van de grootste voordelen van een homestay is dat je andere reizigers en locals ontmoet. De homestays zijn enorm in opkomt en zeer populair bij het overnachten Taiwan. De prijzen voor een overnachting in een homestay liggen vaak veel lager dan die in een hotel of hostel terwijl de kwaliteit soms nog beter is.

Homestays vind je aan de boorden die buiten aan de gevel hangen. Je kunt vaak gewoon naar binnen lopen zonder reservering en vragen of er plek is.

Meer lezen over Taiwan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU