Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

River Kwai

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 14 december, 2022

River Kwai is misschien wel één van de bekendste gebieden van Thailand. Het ligt ten westen van Bangkok en is de plek waar tijdens de Tweede Wereldoorlog duizenden krijgsgevangenen werkten aan de Japanse ‘dodenspoorlijn’ om de invasie van Thailand naar Myanmar voort te zetten. Velen stierven tijdens de aanleg van deze spoorlijn aan ondervoeding, tropische ziektes of mishandeling. Het is een indrukwekkende regio om te bezoeken en wij delen graag onze tips.

Het bijzondere River Kwai

River Kwai is een stad in de bekende regio Kanchanaburi. De stad dankt de naam aan de twee rivieren die hier stromen; de Kwai Noi en de Kwai Yai. Omdat het zo dicht bij Bangkok ligt (zo’n 2 uur rijden) is het een ideale trip.

Met de rijke geschiedenis, een overvloed aan accommodatie en geweldige tours in de omgeving is het zo’n typische plek waar je langer blijft dan je eigenlijk had geplant. Het hoogtepunt van je bezoek is een wandeling over de Bridge over the River Kwai en een overnachting in één van de drijvende bungalows op de rivier.

Na een lange dag verkennen, met een Chang biertje op de veranda van je drijvende bungalow terwijl de zonder onder gaat… het zijn ervaringen die je niet snel vergeet!


NIEUW!

Check onze 3-daagse tour langs de naar River Kwai en overnacht in een drijvende bungalow 🛖


Bridge over River Kwai

De Bridge over River Kwai

6x leuke dingen om te doen in River Kwai

De River Kwai ligt bij de bekende plek Kanchanaburi waar veel te doen is. Er is naast de brug natuurlijk nog veel meer te doen. Je kunt hier makkelijk een aantal dagen blijven. Wij hebben de leukste dingen om te doen op een rij gezet.

#1 Bridge on the River Kwai

De bekende River Kwai Bridge is voor veel mensen dé reden om hier heen te komen. Het is een van de bekendste plekken van Thailand en is al in menig film en boek tevoorschijn gekomen. Het is met name de laatste jaren erg populair geworden.

Ze noemen het ook wel de Death Railway Bridge. De brug is gebouwd. Het werd opgericht door dwangarbeiders tijdens de Tweede Wereldoorlog. De naam, ‘Death Railway‘, komt doordat er door de bouw van de brug duizenden mannen stierven.

De brug werd gebouwd in opdracht van de Japanners omdat de brug de bevoorrading van hun troepen bevorderden, wat weer belangrijk was omdat ze in Myanmar tegen de Britten vochten.

TIP ♥ – je kunt over de brug lopen en zelfs nog met de trein kun je er over rijden.

River Kwai

River Kwai

Monniken op de brug

#2 Bezoek de Hellfire pass

De Hellfire Pass wordt ook wel aangeduid als Konyu Cutting. Het is een 600 meter lange pass die is uitgehakt uit rotsen. Dit werd gedaan door geallieerde krijgsgevangen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De naam ‘hellfire pass’ komt voort uit het feit dat deze hele pas met een paar kleine bijtjes is uitgehakt onder extreme omstandigheden van hitte en fysiek zwaar werk. Gevangenen werkte 16 tot 18 uur per dag en iedereen moest werken.

De gloed van brandende fakkels zorgde voor een onheilspellend aanzicht waar de naam Hellfire Pass van is afgeleid. De volledige wandelroute is 4 kilometer en je kunt een audiogids huren.

TIP ♥ – de wandelroute eindigt bij een museum (#3) dat zeker een bezoek waard is.

hellfire pass

De hellfire pass

#3 War Cemetery

De War Cemetery mag niet ontbreken. Het is de plek waar je meer leert over de gruwelijke omstandigheden waaronder de krijgsgevangen de brug moeste bouwen. Je vindt er ontroerende, persoonlijke verhalen, foto’s en video’s van dit donkere stukje geschiedenis in Thailand.

Naast een museum is het ook daadwerkelijk een oorlogsgraf. Het staat ook bekend als de Don-Rak War Cemetery, waar bijna 7.000 Britse, Nederlandse en Australische gevangenen stierven tijdens de bouw van de Death Railway.

Bizar om te zien, maar wel heel leerzaam.

#4 Prasat Muang Singh

Het is de moeite waard om te stoppen bij dit historische park. Het ligt op ongeveer een half uur rijden van de River Kwai Bruid. Je vindt er oude ruïnes, want het was ooit een buitenpost van de Khmers uit Cambodja.

Het is een van de best bewaard gebleven heiligdommen in Thailand en bovendien eentje die nog niet wordt overlopen door toeristen. Men denkt dat het een van de voorsteden was van het veel bekendere Angkor, de hoofdstad van het Khmer-rijk.

TIP ♥ – je kunt vanuit River Kwai verschillende tours boeken naar deze oude stad

Prasat Muang Singh

Prasat Muang Singh

#5 Erawan Waterfalls

Het Erawan National Park in Thailand ligt dicht bij de Bridge over River Kwai is vooral bekend vanwege de spectaculaire watervallen. De watervallen die hier trapsgewijs naar beneden komen bieden een uniek stukje natuur.

De naam Erawan heeft het park te danken aan de waterval die op Erawan lijkt, de driekoppige olifant van de Hindoe mythologie. Het is een flinke wandeling omhoog maar het is absoluut de moeite waard! Je kan zwemmen in de poel die op 2 kilometer lopen ligt dus neem je zwembroek.

#6 Overnacht in een van de Floating bungalows

Iets wat veel reizigers doen is overnachten in Kanchanaburi. Dit omdat veel accommodatie aan de rivier(en) liggen met indrukwekkende uitzichten. Je kijkt uit over de rivier en de kalkstenen rotsen die in de omgeving liggen.

Er zijn weinig plekken in Thailand waar je zo sfeervol kan overnachten als in Kanchanaburi.

Reserveren is normaal gesproken niet nodig in Thailand, maar deze floating bungslows zijn snel volgeboekt. Het kan daarom geen kwaad (zeker in het hoogseizoen) om van tevoren te reserveren als je hier wil slapen.

TIP ♥ – bij onze 3-daagse River Kwai tour overnacht je in een drijvende bungalow

Kanchanaburi

Een unieke ervaring

Tours in River Kwai

Er zijn in River Kwai een aantal mooie tours te boeken. De bekendste is natuurlijk de brug die iedereen wil zien. Je kunt echter in de omgeving ook genoeg doen.

Zo kun je watervallen bezoeken, met een traditionele boot over de rivier varen, met de trein een deel van de Death Railway rijden, overnachten in een van de drijvende hotels en nog veel meer.

Je kunt de tours ter plekke boeken, maar de regio is de laatste tijd behoorlijk populair. Daarom is het, zeker voor accommodatie. Handig om van tevoren te boeken.

Boek via Reis-Expert

Wij zijn hier ook geweest en waren zo enthousiast over de omgeving dat we gelijk contact hebben gezocht met een operator om te kijken wat de mogelijk is om deze tour aan te bieden. Wij vinden namelijk dat reisgeluk gedeeld moet worden.

Daarom kun je sinds kort bij ons een River Kwai Tour boeken!

Boek de River Kwai via Reis-Expert

River Kwai is een regio die je eigenlijk niet mag missen. Er is zoveel te zien en te doen en het overnachten in een drijvend hotel is een hele ervaring op zich.

 • Boek een van de meest bijzondere plekken in Thailand
 • Maak kennis met de rijke natuur en historie van Kanchanaburi
 • Bezoek de beroemde drijvende markt en Bridge over the River Kwai
 • Deze tour is 3 dagen, 2 nachten (3D/2N) inclusief overnachting, vervoer en maaltijden
 • Boek lokaal maar veilig en snel via Reis-Expert.nl


MEER INFORMATIE

Hoe kom je er

Wil je geen tour boeken? Geen paniek! Je kunt River Kwai ook op eigen gelegenheid bezoeken. De makkelijkste manier om hier te komen is vanaf Bangkok. Vanaf hier is het vrij makkelijk om hier te komen.

Met de trein

De makkelijkste manier is de trein. Het is tevens de leukste manier om hier te komen. Tickets van Bangkok naar Kanchanaburi. Er zijn 3 manieren om treinkaartjes te boeken:

 • Boek via een agent in Bangkok (duurder)
 • Ga zelf naar het treinstation
 • Gebruik BookaWay om online te boeken

Je kunt je reis naar River Kwai (Kanchanaburi) ook online plannen via ons boekingssysteem. Een handige tool waar je alle prijzen en mogelijke routes makkelijk online kunt checken.

Wij boeken hier ook vaan onze tickets.

Locatie

Meer lezen over Thailand?

0 comments

 1. Dick

  “De naam ‘Death Railway‘, komt doordat er door de bouw van de brug tientallen mannen stierven.”

  Sorrie, dit is een beetje weinig eer voor degenen die er omkwamen.
  Er werkten 62.000 krijgsgevangenen en 200.000 dwangarbeiders.
  Er stierven 16.000 krijgsgevangenen en 100.000 dwangarbeiders.

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hi Dick,

   dank voor je tip. We hebben het gelijk aangepast. Tientallen is inderdaad niet de juiste omschrijving voor wat hier gebeurd is.

   Happy Travels,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU