Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Kaapverdie

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Als je aan Afrika denkt, denk je niet gelijk aan Kaapverdië. De meeste mensen denken eerder aan Tanzania of Zuid-Afrika. Maar ook deze kleine eilandengroep voor de kust van Senegal hoort bij Afrika. Wat veel mensen niet weten is dat dit een van mooiste en makkelijkst te bezoeken bestemmingen van Afrika is.

TIP ♥ – vliegtickets naar Kaapverdië zijn bizar goedkoop (vanaf €265) ➜ boek ze hier!

Het land biedt fascinerende mix van bergen, stranden en pittoreske dorpjes aan de kust. Elk eiland heeft iets unieks. Of je hier nu komt voor de zon (het is hier altijd 25°C tot 30°C) of om rond te reizen. Je zult je geen dag vervelen. Daarnaast is het ook nog eens een goedkope bestemming!

Waarom naar Kaapverdië

Omdat het een bijzondere bestemming is. Je zit er al binnen 6 uur, vliegtickets zijn zelden duurder dan €350 en het heeft een van de beste klimaten in Afrika. Je kunt hier van alles doen. Wandelen door de prachtige natuur, bergen beklimmen, vulkanen bezoeken, boottochten maken, pittoreske dorpjes bezoeken of aan het strand chillen.

Het is een sfeervol land met een mix van culturen, prachtige stranden, ongerepte eilanden en vriendelijke bewoners. Kortom; een bestemming die ook jij zou moeten bezoeken!

Wat is er te zien

Het mooie aan Kaapverdië is dat ieder eiland een eigen identiteit heeft. Je kunt dus heel veel zien en doen. Santo Antão herbergt bijvoorbeeld prachtige groene valleien terwijl São Vicente de thuisbasis is van de mooiste cultuur. Op Sal en Maio vind je de blauwe zeeën en ongerepte terwijl je op Fogo en Brava de indrukwekkende vulkanische landschappen vindt.

De meeste reizigers komen hier voor een week of 10 dagen zon, zee en strand, maar dit land biedt zo veel meer dat we aanraden om hier rond te reizen en niet alleen maar aan het strand te relaxen!

Meer lezen over Kaapverdie?

2 comments

  1. Rob

    Vraag: wij willen op 4 februari voor een week naar Praia maar die vlucht komt om 3 uur ‘s nachts aan. Zijn er op dat tijdstip taxi’s die je naar de stad kunnen brengen? Zo niet, is lopen dan een optie (qua veiligheid)?

  2. Joriet

    Vraag : wij willen graag gaan snorkelen op Kaapverdië, vanaf 18 mrt voor 1 wk. welk eiland is daar voor het meest geschikt? En zijn er rond die tijd ook schildpadden te zien??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU