Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Hotel Nepal

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Tijdens het reizen door Nepal zal je ook moeten nadenken over het overnachten. Op bekendere plekken is er genoeg accommodatie maar bij de onbekendere regio’s  is goede accommodatie niet vanzelfsprekend. Of je nu in Kathmandu bent, Lumbini bewonderd of trektochten doet in de bergen.

Het is allemaal indrukwekkend. En na een drukke dag is er niks lekkerder dan om een lekker bed in te duiken. Je kan je accommodatie van te voren regelen door het online te boeken. Het leukste van reizen is echter de vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Je zal toch een keuze moeten maken. Bekijk hieronder onze tips over het boeken van goede accommodatie.

Overnachten Nepal

In de grotere steden is het vinden van accommodatie niet zo lastig. Er is altijd wel een hotel, guesthouse of hostel te vinden. Als je reist door Nepal is goede nachtrust van belang. Goede accommodatie is daarom belangrijk tijdens je reis.

Je hebt qua overnachten Nepal gelukkig veel mogelijkheden. Er zijn prachtige (dure) resorts waar je voor €250 per nacht slaapt maar ook lowbudget opties waar je voor minder dan €5 slaapt. Je kan het zo gek maken als je zelf wil.

De kosten zijn dan ook afhankelijk van jouw eigen wensen. Het voordeel van Nepal is dat de steden niet heel groot zijn waardoor het zoeken naar accommodatie niet lastig is.

TIP ♥ – als je van te voren wil boeken kan je kijken bij Booking.com. Hier vind je, wat ons betreft de beste deals.

Overnachten Nepal

Hotel Nepal

Hoe klein je budget ook is, iedereen verblijft wel eens in een hotel. Het biedt namelijk net dat beetje extra wat je soms hard nodig hebt tijdens een reis. Het rondreizen of backpacken is niet alleen maar chillen en mooie dingen zien.

Vaak zit je uren in een bus of trein en maak je lange dagen om ergens te komen. De betere faciliteiten in een hotel Nepal kunnen daarom goed van pas komen. Ook bij hotels heb je variatie in prijs. Je hebt dure resorts waar je voor minder dan €250 niet kan slapen maar ook hotels waar je voor €15 per nacht kan slapen. J

Je kan er van uit gaan dat hotels vaak iets duurder zijn dan hostels.

Hostel Nepal

Onder reizigers, en met name backpackers, is het hostel waarschijnlijk de bekendste optie. Het hostel is een goedkopere versie van een hotel maar dat is niet de eerste reden om in een hostel te slapen. Het hostel is namelijk de ideale ontmoetingsplek voor reizigers.

Veel (solo) reizigers overnachten in een hostel waardoor je hier makkelijk andere mensen ontmoet. Daarnaast zijn de faciliteiten niet altijd slechter dan die van een hotel. Veel hostels hebben een prima prijs/kwaliteitverhouding.

Daarnaast hoef je bijna nooit van te voren te boeken omdat er veel hostels zijn. Hou er wel rekening mee dat het in het hoogseizoen wel druk kan zijn en je dus van te voren moet boeken. Je kan er ook voor kiezen om alleen de eerste nacht na aankomst in Nepal te boeken. Zo hoe je niet op zoek naar accommodatie na een lange reis.

Overnachten Nepal

Guesthouse Nepal

Een guesthouse is minder bekend dan een hotel of hostel. Het lijkt in grote lijnen op een hostel. Er is veel accommodatie die de naam guesthouse hanteren maar de kenmerken hebben van een hostel. Een écht guesthouse is een unieke ervaring!

Je slaapt namelijk bij locals thuis (dit is niet altijd zo overigens). Hierdoor kom je makkelijk in contact met de lokale bevolking en die kunnen je meer leren dan de beste reisgidsen. Een guesthouse Nepal is vaak goedkoper dan een hostel hoewel ook hier de prijzen kunnen variëren.

Gemiddeld zal je niet meer dan €10 hoeven betalen voor een kamer.

Meer lezen over Nepal?

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU