Hotel Myanmar

Myanmar is lang afgesloten geweest voor de buitenwereld. Het land is pas toegankelijk voor toeristen. Een groot voordeel hiervan is dat álles is het land nog echt authentiek is. En de cultuur en tradities nog steeds stand houden. Nadeel hier van is dat de prijzen nog redelijk hoog zijn, zeker in vergelijking met omliggende landen als Thailand en China.

Prijzen voor accommodatie kunnen hier zo maar twee keer zo hoog liggen.

Tegenwoordig kan je het overnachten Myanmar ook online regelen. Het is voor je visumaanvraag zelfs noodzakelijk om je eerste nacht in Myanmar gereserveerd te hebben. Wij hebben een overzicht gemaakt met de beste opties qua overnachten Myanmar.

Kosten overnachten Myanmar

Het overnachten in Myanmar is duurder dan andere landen in Zuid-oost Azië. Het land is pas net toegankelijk voor toerisme en er is geen overvloed aan hotels, hostels of guesthouses. Hierdoor is er weinig concurrentie en zijn de prijzen hoger dan je verwacht.

Voor een hostel betaal je in Myanmar al snel €17 ($20) terwijl je voor eenzelfde kamer in Thailand hooguit €7,50 zou betalen.

De prijs/ kwaliteitsverhouding in Myanmar ligt wat lager dan je zou verwachten. Dit betekent niet dat er geen goede hotels, hostels of guesthouses zijn. Zeker hotels zijn er in werkelijk alle soorten en maten.

Bij de resorts gaat het geld overigens wel naar de overheid in plaats van de locals. De kosten van overnachten Myanmar zijn daarnaast ook afhankelijk van je eigen wensen. Als je low budget wil reizen zul je in dorms moeten slapen omdat privékamers in hostels vaak niet onder de $20 komen.

TIP ♥ – voor het online boeken van zowel hostels als hotels kan je kijken bij Booking.com.

hotel myanmar

Hotel Myanmar

Een hotel is waarschijnlijk de meest gebruikte accommodatie in Myanmar. Omdat er in Myanmar relatief weinig backpackers komen en juist veel grote groepen reizigers zullen er vaker hotels worden gebruikt. Hotels bieden je net wat meer faciliteiten en comfort dan een hostel.

De prijzen liggen ook wel wat hoger. Voor een normaal hotel betaal je in Myanmar al snel $50 per nacht, en dat zijn geen overdreven luxe hotels. Je kan er ook voor kiezen om in resorts te slapen voor $300 per nacht. De kosten van een hotel zijn dan ook afhankelijk van je eigen wensen.

Het reizen in Myanmar is anders dan in andere landen. Mensen spreken weinig Engels en je vindt niet zomaar overal een hotel. Van tevoren boeken neemt een deel van de vrijheid van het reizen weg, maar in Myanmar (zeker in het hoogseizoen) is dit wel aan te raden. Op bekende plekken zijn hotels vaak volgeboekt in het hoogseizoen.

TIP ♥ – de beste website om hotels online te boeken is Booking.com.

hostel myanmar

Hostel Myanmar

Het hostel is de populairste optie onder backpackers. Nu is Myanmar niet meteen ‘backpack land nummer 1’ en zijn er meer georganiseerde tours dan echt backpackers, maar iedereen zal een keer overnachten in een hostel.

Aangezien de prijzen qua accommodatie in Myanmar hoog zijn zullen meer mensen geneigd zijn in een hostel te overnachten in plaats van een hotel. Vaak doet de kwaliteit van een hostel niet veel onder van die van een hotel (afgezien van dure resorts).

Ga er niet van uit dat je in Myanmar zomaar overal een hotel vindt. Wij zijn zelf geen voorstander van het van tevoren boeken van je accommodatie, maar in Myanmar (zeker in het hoogseizoen) kan dit geen kwaad. Op plekken als Bagan of het Inle Lake.

Meer zijn hostels vaak volgeboekt in het hoogseizoen. Vooraf boeken is dan ook geen overbodige luxe. De gemiddelde prijzen van hostels in Myanmar liggen rond de $20.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven