Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Hotel China

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Als je op reis gaat naar China hoor overnachten daar ook bij. Zeker bij een backpack reis of een rondreis door China is het belangrijk om goed tot rust te komen. Qua overnachten China heb je veel mogelijkheden. Of je nu een budget hostel zoekt in Lijiang of een super-de-luxe hotel in Beijing, alles is beschikbaar in China. Accommodatie is tegenwoordig makkelijk online te boeken. Hoewel dit vaak niet nodig is omdat er genoeg opties zijn kan het in sommige gevallen wel handig zijn om accommodatie van te voren te boeken. Op deze pagina hebben wij onze tips over overnachten China en het boeken van accommodatie onder elkaar gezet.

Kosten oevernachten China

Wat de kosten van overnachten China precies zijn is moeilijk te vertellen. Dit is namelijk geheel afhankelijk van je eigen wensen. Je kan er voor kiezen om te overnachten in een budget accommodatie of een luxe hotel. Daarnaast zijn prijzen vaak afhankelijk van het hoog- of laagseizoen en of ze bij een bekende highlight liggen of niet. Zo betaal je in Shanghai nu eenmaal meer dan in Suzhou. Een budget optie kan nog geen €5 kosten terwijl je voor een luxe hotel ook makkelijk €500 per nacht betaald. Om wat specifieker in te gaan op de verschillende opties qua overnachten China hebben we hotels, hostels en guesthouses uitgelicht.

Hotel China

Eerste nacht boeken

Eén van de eerste vragen bij het plannen van je reis is of je de eerste nacht wel of niet moet boeken. Wij raden altijd aan om dit te doen. Niet omdat je bang hoeft te zijn dat er geen accommodatie beschikbaar is maar omdat je dan niet na een lange reis hoeft te zoeken naar accommodatie. Als je net in een vreemde stad bent aangekomen is het prettig om je taxichauffeur naar je slaapplek te dirigeren dan met je rugtas of koffer een slaapplek te zoeken. Dit voorkomt niet alleen zoeken maar ook een hoop stress. Daarnaast is een wat luxer bed de eerste nacht ook wel lekker.

Online boeken

Als je je accommodatie online wilt boeken zijn er veel mogelijkheden. Voor het boeken van een hostel of guesthouse kan je et beste kijken bij Booking.com. Ook een hotel kan je makkelijk en eenvoudig boeken bij Booking.com. Het boeken via internet is makkelijk, veilig en snel. Bedenk wel goed hoeveel nachten je ergens wilt blijven. Zeker als je de eerste nacht wilt boeken is het online boeken een prima uitkomst. Je kunt echter ook tijdens je reis online boeken. Als je ergens ’s avonds laat aan komt is het prettig om al accommodatie te hebben!

Meer lezen over China?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU