Australië

Australië is een van de meest bezochte landen. En dat is niet vreemd want Australië staat bij de meeste reizigers voor een eindeloos avontuur, waar het leven eenvoudig kan zijn, waar de horizon oneindig lijkt en waar het altijd ‘surf’s up’ is. Een land waar reizen bovendien bijzonder gemakkelijk gaat. Het is geen wonder dat de Aussies hun eigen land Lucky Country noemen.

Het land is zo groot als Amerika, maar heeft slechts 23 miljoen inwoners. Hierdoor is het niet alleen van de mooiste landen ter wereld, het is ook een van de dunst bevolkte landen ter wereld. Het bijzondere is dat het binnenland zo goed als onbewoond is. Hierdoor woont het grootste deel van de bevolking binnen 20 kilometer van de oceaan. Een schitterende oceaan overigens waar je kunt duiken of surfen of gewoon lekker kunt relaxen.

Waarom Australië

Omdat het een schitterend land is. De iconische Outback, de uitgestrekte legendarische woestijn, het Great Barrier Reef, de grootste levende structuur op aarde, de indrukwekkende kust en de regenwouden maken een verblijf in dit fascinerende land tot een ongekend hoogtepunt. Het is een land met ongekend veel mogelijkheden. Van surfen op de beste golven tot kamperen in de bush, van stedentrips tot roadtrippen in je kamper.

Highlights

Vliegtickets

Rondreis

Wat is er te zien in Australië

Australië is een bijzonder land. Een van de meest afgelegen, maar ironisch genoeg, ook een van de meest populaire, met name onder backpackers en budget reizigers. Het is een hele reis om er te komen, maar als je er dan bent wordt je beloond met heel veel moois. Zo is er de Great Barrier Reef, een van de bekendste koraalgebieden ter wereld, het prachtige Tasmanië, tot en met Sydney, de bruisende stad. In het binnenland heb je Uluru, een gigantische rots die zo’n 8 kilometer beslaat en wat te denken van de 50.000 kilometer aan kust? Kortom, er is altijd wat te doen.

Beste reistijd

Budget

Backpacken

Top Tips Australië

Zoals gezegd is Australië hét backpackersland. Veel backpackers trekken naar Australië voor de reis van hun leven. Niet gek ook, want het is een van de mooiste en meest toegankelijke landen ter wereld. Het reizen in Australië is daarnaast ook erg makkelijk. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

  • Australië ‘doen’ in 2 of 3 weken is een veelgemaakte fout. Dat is niet te doen. Het is een gigantisch land met grote afstanden. Je kunt beter twee of drie regio’s kiezen tijdens je reis.
  • Een andere misvatting is dat de seizoenen omgedraaid zijn. Dat is waar in het zuiden van het land, maar zeker niet in het noorden. De beste tijd om Sydney te bezoeken, is december t/m maart, maar het tegenovergestelde geldt voor het Great Barrier Reef.
  • Stopcontacten in Australië zijn niet zoals wij die kennen. Maar ze zijn ook niet Amerikaans, Aziatisch of Europees. Australië heeft zijn eigen stopcontacten, die lijkt op de Amerikaanse, maar dan net anders. Let hier dus op voordat je vertrekt.
  • Eten is vrij duur. Als je uit eten gaat ben je al snel $30 kwijt. Als je toch uit eten wilt met een klein budget moet je voor Aziatisch eten gaan. Ze hebben hier namelijk goedkoop (en lekker) Aziatisch eten.

Reisinformatie

Camper

Auto kopen of huren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven