Nha Trang is een van de meest bijzondere steden van het land. Ooit een klein vissersdorp, maar vandaag de dag is het een bruisende stad, propvol restaurantjes, bars, hotels en hostels. Of dat een verbetering is van hoe het was zullen we nooit weten. Wat we wel weten is dat Nha Trang alle vormen van authenticiteit is verloren. Helaas heeft deze stad hetzelfde lot ondergaan als Siem Reap in Cambodja. Investeerders bouwen het vol het hotels en hoogbouw. Je moet er van houden. Nha Trang is niet bij iedereen geliefd en is zo’n stad waar je het liefst gelijk weg wilt, of waar je de tijd van je leven hebt. Wat je er ook van vindt; het is een bijzondere stad!

Nha Trang. Een paradijs… voor Russen

Nha Trang is een beetje vergelijkbaar met Bangkok, je moet er van houden. Het is niet bij iedereen een favoriet. Hoewel het de ‘beach capital‘ wordt genoemd heeft het niet de mooiste stranden van Vietnam.

De laatste jaren is er door de overheid echter een hoop geïnvesteerd om het dé badplaats van Vietnam te maken. Zonder succes als je het mij vraagt.

De tijd dat dit een klein vissersdorp was is geweest. Nha Trang is vooral populair bij Russen en dat is te merken. Er staan veel grote (lelijke) resorts, mensen worden regelmatig beroofd en de lokale bevolking is er niet vriendelijker op geworden.

Zonde, want het ligt in een indrukwekkende omgeving. Omgeven door groene bergen, een prima strand, helder blauw water en tropische eilanden voor de kust.

Nha Trang strand
Het strand is een stuk schoner dan het was

6x dingen om te doen in Nha Trang

Wat is er niet te doen in Nha Trang. Breng een bezoek aan één van de vele spa’s, chill aan het strand, bezoek één van de vele eilanden voor de kust, boek een motortour door de omgeving, ga duiken of bezoek de Cham torens in het centrum.

Je kunt je hier goed vermaken, maar als we eerlijk zijn hoef je hier niet langer dan een dag heen.

#1 Ga naar de Dam Market

De Cho Dam markt kan gezien worden als het centrum van Nha Trang. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kan je hier werkelijk van alles kopen. De Dam markt is de meest populaire markt in Nha Trang en is een imposante, vier verdiepingen tellend, betonnen constructie.

Binnenin vind je alles wat je je kunt bedenken. Van kleding en accessoires tot elektronica en huishoudelijke artikelen, verspreid over verschillende kleurrijke kraampjes. Ga hier ’s ochtends naar binnen en ontbijt op de foodcourt om je dag te beginnen.

#2 Bezoek de Long Son Pagoda

Gelegen aan de voet van de Tray Thui-berg, werd deze pagode gebouwd in 1886. De Long Son Pagoda is de plek waar je het grote witte Boeddhabeeld kunt zien boven op de berg die je op de meeste plaatsen in Nha Trang kunt zien.

De pagoda werd in 1990 door een cycloon verwoest. Het hele complex is op de huidige locatie heropgebouwd. In een poging om de exacte replica van de oude tempel na te bootsen, onderging Long Son vele restauraties en toevoegingen.

Achter de tempel leiden 152 treden naar de hoofdattractie van Long Son Pagoda, het 24 meter hoge witte Boeddhabeeld. Om de hoek vind je een grote liggende Boeddha.

TIP ♥ – entree is gratis.

Long Son Pagoda
De pagoda
Nha Trang
Long Son Pagoda

Nha Trang

#3 Vermaak jezelf met een van de vele watersporten

Nha Trang heeft een overvloed aan watergerelateerde activiteiten die je kunt doen. Van snorkelen en duiken tot surfen, parasailen, wakeboarden en nog veel meer. Als je van water houdt moet je hier zijn.

Het is een echte resort-stad, gebouwd om met name de Russen te vermaken.

Er zijn veel duikscholen en kleine touroperators die snorkeltours of andere wateractiviteiten aanbieden. Nha Trang is ook een populaire bestemming voor reizigers die hun PADI-duikbrevet willen halen.

Een van de beste plekken is de Nha Trang Sailing Club, een van de beroemdste plekken van Nha Trang. Niet alleen voor watersport, maar ook voor leuke feesten aan het strand.

Beste duikplekken

De beste plekken om te duiken zijn onder andere Moray beach, Coral Garden, Madonna Rock, Light House en Green Canyon.

TIP ♥ – doordat er zo veel duikscholen zitten in de stad is de concurrentie erg groot. Dat betekent dat de prijzen erg scherp zijn.

Nha Trang
Het uitzicht op de omgeving

#4 Bezoek de Po Nagar Cham Towers

De Po Nagar Towers zijn de bekendste bezienswaardigheden in Nha Trang. Ze zijn gebouwd tussen de 7e- en 12e-eeuw en worden nog steeds gebruikt voor aanbidding door Cham, Chinese en Vietnamese boeddhisten.

Oorspronkelijk had het complex zeven of acht torens, maar vandaag de dag staar er nog maar vier, waarvan de 28 meter hoge noordelijke toren de meest indrukwekkende is.

De torens staan ​​op een granieten heuvel 2 kilometer ten noorden van het centrum van de stad aan de oevers van de rivier de Cai. Er zijn gedetailleerde stenen verspreid over het complex, waarvan de meeste betrekking hebben op de geschiedenis of religie.

Deze plek heeft nog altijd een religieuze betekenis, dus zorg ervoor dat je je schoenen uittrekt voordat je naar binnen gaat en respectvolle kleding draagt.

TIP ♥ – deze plek is geopend van 6:00 uur tot 18:00 uur.

Po Nagar Cham Towers

Po Nagar Cham Towers

#5 Ga naar de Nha Trang Cathedral

De kathedraal van Nha Trang is een religieus monument dat nog altijd wordt gebruikt. Daarnaast is het een bekende toeristische attractie. Ondanks dat de kathedraal gebouwd is met eenvoudige cementblokken, ziet de kathedraal er verrassend elegant uit.

Er worden meerdere keren per dag diensten gehouden. De kathedraal werd gebouwd tussen 1928 en 1933 in Franse stijl, compleet met glas-in-loodramen. Het staat op een kleine heuvel met uitzicht op het treinstation.

TIP ♥ – entree is gratis

Nha Trang Cathedral
De kathedraal
Nha Trang
Happy times!

#6 Spring van de Ba Ho Waterfall

Op ongeveer 27 kilometer ten noorden van Nha Trang ligt de Ba Ho-waterval. Letterlijk vertaald betekent het “drie zwembaden“. De waterval is perfect voor een dagtrip en wordt nauwelijks drukker. De weg naar de waterval toe is misschien nog wel mooier dan de waterval zelf.

Bij de watervallen kun je zwemmen, maar pas op de stroming. Die is redelijk sterk, wij spreken uit ervaring. Je kunt in de stad tours boeken waarbij je achter op de brommer naar de waterval gaat. Een leuke dagtrip!

Ba Ho Waterfall
De waterval

Ba Ho Waterfall

De mooiste stranden van Nha Trang

Nha Trang wordt door vele beschouwd als de strandbestemming van Vietnam. Daar zijn wij het niet mee eens, want er zijn mooiere stranden in Vietnam. Wil je hier een dagje relaxen?

Bekijk dan deze stranden eens.

Tran Phu Beach

Tran Phu Beach is het bekendste strand, met high-end resorts aan de ene kant en een levendig strand aan de andere kant. Er zijn veel strandcafés, restaurants, bars en pubs waar met een eigen strandje met verstelbare stoelen en parasols.

Het is een prima plek om lekker te ontspannen.

Bai Dai Beach

Een goed alternatief is Bai Dai, op 30 kilometer van het centrum van Nha Trang. Het is hier rustiger met een meer lokale sfeer. De golven hier maken het een fantastische locatie om te surfen. Als surfen niet jouw ding is, drink dan gewoon een biertje en relax in een hangmat aan het strand.

Jungle Beach Resort

Een strook strand van Jungle Beach Resort is een van de meest afgelegen stranden in Nha Trang. Het is de twee uur durende rit langs de kust zeker waard. Je hoeft niet in het resort te slapen om het strand te bezoeken. Ze stellen het wel op prijs als je een drankje of een maaltijd besteld.

Strand van Nha Trang
Het strand

Overnachten Nha Trang

Qua overnachten Nha Trang heb je verschillende mogelijkheden. Accommodatie vindt je hier werkelijk in alle soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar fancy drie sterren hotels of lowbudget guesthouses, in Nha Trang is alles aanwezig.

Er zijn veel guesthouses, hostels, bungalows etc. door heel Nha Trang.

Budget opties

Er zijn veel budget opties voor backpackers. Nha Trang is een van de bekendste steden in Vietnam en dat betekent ook dat er genoeg budget reizigers komen. Daar wordt handig op ingespeeld. Een paar van de beste budget opties zijn:

Hotels

Bijna alle grote internationale hotelketens zijn aanwezig in Nha Trang. Als je niet van het low-budget reizen bent is er gelukkig nog veel meer keuze. Hotels zijn er vaak al vanaf zo’n €25 per nacht. Prima hotels zijn;

TIP ♥ – bekijk hier de selectie van beste hotels in Nha Trang

Lekker eten in Nha Trang

Heel Nha Trang is gericht op reizigers. Met name Russische reizigers. Je vindt hier ook veel Russisch georiënteerde restaurants. Gelukkig is er niet alleen maar Russisch eten te vinden. Er zijn ook genoeg lokale en Westers georiënteerde restaurants.

Dit zijn de beste:

Beste reistijd

De beste tijd om Nha Trang te bezoeken is van februari tot en met augustus, wanneer de temperatuur aangenaam is en de neerslag op het laagste niveau van het jaar ligt. De lente maanden zijn de beste tijd om hier te duiken.

Over het algemeen wordt reizen in september tot en met december niet aanbevolen. Hoewel het niet koud is valt er wel meer regen en heb je meer kans op tropische stormen.

Hoe kom je er?

Het is vrij makkelijk om in Nha Trang te komen. Vanuit het hele land gaan er bussen (of vliegtuigen) naar deze bekende badplaats. De makkelijkste manier om er te komen is met de bus. Vanaf de volgende plekken kun je van en naar Nha Trang reizen;

  • Dalat  $7 p.p. | 5 uur
  • Danag  $15 p.p. | 12 uur
  • Ho Chi Minh  $15 p.p. | 12 uur
  • Mui Ne  $8 p.p. | 6 uur

TIP ♥ – zoek en boek hier direct al je bustickets in Vietnam

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven