Hoofdmenu
reis expert header

Backpacken Nieuw-Zeeland

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 maart, 2020

Backpacken is tegenwoordig een populaire manier om een land te ontdekken. Backpacken in Nieuw-Zeeland betekent voor iedereen wat anders. De een wil zo goedkoop mogelijk, zo lang mogelijk weg blijven, terwijl de ander 3 weken met een rugtas op door het land trekt. Backpacken in Nieuw Zeeland geeft je veel vrijheid. Je zit niet vast aan een reis schema en je kiest je eigen route. Het is vooral populair bij jongeren.

Nieuw-Zeeland is een van de mooiste landen die wij ooit hebben gezien. Het heeft een bepaalde magie die iedereen weet te raken. Ga je backpacken in Nieuw-Zeeland? Lees dan snel verder.

Backpacken in Nieuw-Zeeland

Zelf ben ik al twee keer in Nieuw-Zeeland geweest en beide keren zijn we met een camper door het land gereden. Backpacken in Nieuw-Zeeland is voor mij dan ook de ultieme manier van reizen.

De Kiwi’s zijn ontzettend aardig en zullen waar nodig je altijd vriendelijk op weg helpen. De natuur is schitterend en de wegen lekker rustig. En als je dan een mooi plekje vindt, ergens in de natuur waar je mag kamperen is dat puur Reisgeluk.

Misschien val ik nu in herhaling, maar Nieuw-Zeeland is een schitterend land. Het heeft misschien niet de tempels zoals Azië of de tropische stranden zoals Fiji maar een mix van alles. Je kunt hier skiën, surfen, wandelen over vulkanen helderblauwe meren bezoeken of mountainbiken door de mooiste bossen ter wereld.

En er is geen betere manier om dit land te ontdekken dan door te backpacken in Nieuw Zeeland. Het geeft je alle vrijheid die je nodig hebt om het prachtige land door te reizen. Het is niet het goedkoopste land om te backpacken, maar wel een van de makkelijkste.

Alles is goed geregeld, wegen zijn goed, mensen zijn behulpzaam, pinautomaten werken en bussen, treinen en vliegtuigen vertrekken op tijd.

backpacken in Wanaka

Visum Nieuw Zeeland

Voor je visum hoef je niet zo veel te doen. Als je op reis gaat naar Nieuw-Zeeland mag je met een Nederlands of Belgisch paspoort namelijk maximaal drie maanden in het land blijven ZONDER dat je een visum hoeft aan te vragen. Over het algemeen is drie maanden meer dan genoeg.

TIP ♥ – meer weten? Bekijk onze pagina visum Nieuw-Zeeland

Vervoer Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is niet eens zo’n heel groot land. Het heeft ongeveer dezelfde grote als Frankrijk. Het is dan ook vrij eenvoudig om rond te reizen in het land. Voor de meeste reizigers val het vervoer Nieuw-Zeeland op een huurauto of huurcamper neerkomen, maar ook met het openbaar vervoer kom je op veel bestemmingen.

Check hieronder meer info over het huren of kopen van een camper of een auto.

TIP ♥ – meer weten over ander vervoer in Nieuw-Zeeland? Bekijk onze pagina vervoer Nieuw-Zeeland

CAMPER KOPEN / HUREN

Het huren of kopen van een camper is ideaal voor degene die zelf rond willen rijden, en ook nog eens alle vrijheid willen qua overnachten.

AUTO KOPEN / HUREN

Het huren of kopen van een auto is ideaal voor degene die zelf rond willen rijden, maar liever overnachten in vaste accommodatie zoals hotels of hostels..


Budget Nieuw-Zeeland

Het backpacken in Nieuw-Zeeland is niet zo goedkoop. Zeker niet als je net uit Azië komt zoals wij. Prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Een camper of auto huren of kopen is al een flinke slag in je budget. De bezienswaardigheden zijn vaak gratis, maar activiteiten weer behoorlijk prijzig.

Als je op een krap budget reist, met het openbaar vervoer, en je gaat alleen kamperen of je overnacht in hostels, je kookt je eigen maaltijden, moet je rekenen op zo’n NZ$60 per dag. Dat is ongeveer €40 per dag per persoon. Dat is wel echt low-budget.

TIP ♥ – meer informatie over het budget vind je op onze pagina Budget Nieuw-Zeeland.

Backpacken in Nieuw-ZeelandHet Fiordland National Park

Overnachten Nieuw-Zeeland

Overnachten in Nieuw-Zeeland kan op allerlei manieren. De meeste backpackers kiezen er voor om een kleine bus/auto te huren of kopen waar ze in kunnen slapen. Hierdoor zul je weinig in hotels of hostels komen. Daarnaast zijn hotels vrij prijzig. Zelfs voor een hostel betaal je al snel zo’n NZ$25-30 per nacht. Als je dan 2 maanden weg gaat wordt dan een grote kostenpost.

Backpackers komen niet zo druk in hotels. En met prijzen vanaf NZ$150 per nacht is dat ook niet echt backpacker-vriendelijk. De hostels in Nieuw-Zeeland zijn favoriet onder backpackers en zijn te verdelen in YHA hostels en BBH’s (Budget Backpacker Hostels). Beide beginnen bij zo’n NZ$20 per nacht.

TIP ♥ – de goedkoopste vorm van overnachten zijn de campings. Je kunt op sommige plekken vrij kamperen, maar een low-budget caping kost je vaak niet meer dan NZ$5 per nacht incl. faciliteiten.

overnachten in een camper

Bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland

Backpacken in Nieuw-Zeeland is zo gaaf doordat het een van de mooiste landen is op deze planeet. De bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland zijn zo spectaculair dat het land een onvergetelijke indruk achter laat.

De prachtige natuur (en die is echt oogverblindend mooi!), de bijzondere culturen, de vele activiteiten en de rust die je hier nog vindt maken Nieuw-Zeeland een fascinerende bestemming. Bekijk hieronder de mooiste bezienswaardigheden van het Noorder- en Zuidereiland.

Beste reistijd Nieuw-Zeeland

Het weer in Nieuw Zeeland is te vergelijken met het klimaat in Nederland of België. Dat betekent dat je koude tot zachte winters hebt en warme zomers (niet altijd). Er is geen regenseizoen aangezien het hele jaar door regent.

Vooral in de winter kunnen er flinke regenbuien ontstaan. Het noorden van het Noordereiland heeft, omdat het zo dicht naar de evenaar ligt, een subtropisch klimaat.

TIP ♥ – op de pagina beste reistijd Nieuw-Zeeland vind je meer info over de beste reistijd.

Beste reistijd zuidereilandBeste reistijd om te backpacken in Nieuw-Zeeland

TIP ♥ – hou de site van de AA Accommodation Guide in de gaten. Hier vind je veel handige info!

Wat wij vinden:
  • 9/10
    Reis-Expert - 9/10
9/10

Samenvatting

Backpacken is tegenwoordig een populaire manier om een land te ontdekken. Backpacken Nieuw-Zeeland betekent voor iedereen wat anders. De een wil zo goedkoop mogelijk, zo lang mogelijk weg blijven terwijl de ander 3 weken met een rugtas op door het land trekt. Backpacken Nieuw Zeeland geeft je veel vrijheid. Je zit niet vast aan een reis schema en je kiest je eigen route. Het is vooral populair bij jongeren.

Meer lezen over Nieuw-Zeeland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We Need You!

Wij houden van reizen en het delen van Reisgeluk, maar de reisbranche heeft het zwaar. Ook wij.

Gebruik jij graag onze website en wil je iets doen? Steun ons dan in deze lastige tijd.

Dan kunnen wij doorgaan met het maken van de beste reiscontent! Wij zijn je zeer dankbaar.

 

JA, IK WIL HELPEN!