Sri Lanka

Zo veel te zien in zo’n klein land; van ongerepte tropische stranden, 2000 jaar oude tempels, vriendelijk lachende locals, kuddes wilde olifanten, heerlijk eten en ’s werelds beste surf plekken en dat allemaal voor scherpe prijzen. Het land is lang overgeslagen door de internationale reiswereld, reizend naar andere landen in Azië.

Die tijd is geweest; Sri Lanka is hot! Sri Lanka betekent letterlijk ‘prachtig eiland’ en daar is niks aan gelogen. Het is een land in opkomst. Door de korte afstanden doe je tientallen nieuwe ervaringen op in één dag! Mediteren in oude tempels, olifanten spotten in het wild, surfen aan de kust, een traditioneel dorp bezoeken, slapen op het strand of toch ergens één van de geweldige gerechten proberen. Het is bijna letterlijk binnen handbereik.

Waarom naar Sri Lanka

Door oorlogen, conflicten in het land en natuurrampen is het land lang van de radar geweest bij veel reizigers. De laatste jaren is dat gelukkig aan het veranderen en weten veel mensen dit prachtige land te vinden.

Het is een bijzonder klein land (net iets kleiner dan Ierland) maar kent meer UNESCO-sites dan menig groter land; er is enorm veel te zien in Sri Lanka. Het land is één en al cultuur en de oude tempels gaan meer dan 2000 jaar terug uitblinkend in prachtige details.

Highlights Sri Lanka

Vliegtickets Sri Lanka

Beste Reistijd Sri Lanka

Wat is er te zien?

De natuur is nog zo ongerept dat je zomaar olifanten tegen het lijf kan lopen. Nationale Parken staan vol met bijzondere dieren als luipaarden, waterbuffels, krokodillen, vogels en apen. Als je bij wil komen van de Nationale Parken kan je chillen aan één van de oogverblindende stranden; vaak nog ongerept en gezien de oppervlakte van het land makkelijk te vinden.

Surfen en duiken in Sri Lanka is van wereldklasse maar zonder massatoerisme. Mocht je genoeg gesurft of gedoken hebben kan je altijd nog het binnenland intrekken richting de wereldberoemde (bizar groene) theeplantages, rijstvelden en regenwouden.

Sigiriya

De ruïnes van Sigiriya zijn niet alleen de meest indrukwekkende geologische formaties van Sri Lanka, maar ook één van de grootste culture schatten van het land. Sigiriya is een 200 meter hoge rots midden in de jungle met op de top de ruïnes van één van de spectaculairst gelegen heiligdommen ter wereld.

Polonnaruwa

Polonnaruwa is een oude koningsstad in het oosten van Sri Lanka. Vanaf deze stad regeerde verschillende koningen 800 jaar geleden over het land. Polonnaruwa was het commerciële en religieuze centrum. De oude tempels en ruïnes die je hier vandaag de dag nog vindt geven een aardig beeld over hoe deze koningsstad er uit gezien moet hebben in de hoogtijdagen

Adam’s Peak

Adam’s Peak ligt in een schitterende omgeving in het centrale gedeelte van Sri Lanka. Deze 2.243 meter hoge berg is al meer dan 1000 jaar een belangrijk pelgrimsoord voor verschillende mensen. Het schijnt de berg een voetafdruk van boeddha herbergt.

Budget Sri Lanka

Vakantie Sri Lanka

Backpacken Sri Lanka

Reisinfo Sri Lanka

0 gedachten over “Sri Lanka”

 1. Hai!
  Mijn vriend en ik overwegen om in februari een rondreis van 3 weken te maken door sri lanka. Nu ben ik tegen die tijd ong 16 weken zwanger en vroeg me af of jullie dit land als een fijne bestemming kunnen aanraden tijdens zwangerschap? Bedankt vast!

  1. Hoi Maxa,

   Mocht je behoefte hebben aan persoonlijk advies kun je ons een mailtje sturen of ons bezoeken op de vakantiebeurs de komende dagen. We staan daar op het bloggers square (hal 12 stand D125) om mensen met vragen over hun reizen te helpen.

   Groeten,
   Sjoerd

 2. Hoi, wij hebben het plan om in september naar Sri Lanka te gaan, alleen vind ik het nieuws over de noodtoestand wel een beetje beangstigend. Denken jullie dat we daarom beter een andere reisbestemming kunnen zoeken? Of maak ik mij te druk hierover?

  Ik hoor het graag. Alvast bedankt voor jullie reactie!
  Groetjes, Manon

  1. Hoi Manon,

   zover wij weten is de noodtoestand opgeheven. Daarnaast viel het, zover wij gehoord hebben, we waren er niet zelf, voor toeristen wel mee.
   Vergeet niet dat veel mensen in landen als Sri Lanka afhankelijk zijn van toeristen. Ze zullen dus niet zo snel overgaan tot geweld tegen toeristen. Vaak is het, zoals ook nu het geval was, lokale onrust.

   Uiteraard is de beslissing aan jezelf en kunnen wij niks garanderen. Maar volgens onze informatie is het prima te doen voor toeristen in Sri Lanka.

   Groeten,
   Sjoerd

 3. Hoi,

  Mijn vriendin en ik gaan in september aan een rondreis beginnen in sri lanka, ik vroeg me af hoe het daar gesteld staat met kledij?
  Ik heb gelezen dat voor tempels te bezoeken je een lange broek en t shirt best kunt aan doen voor respect want anders mag je het domein niet betreden maar geldt dit dan voor overal of enkel in de tempels?
  het zou bijvoorbeeld geen kwaad kunnen dat je rondloop in een short/rokje met t-shirt of is dat best af te raden.

  Alvast dank

  grtz
  Alec

 4. Hallo, Ik denk er aan om midden oktober een 16-daagse groepsrondreis te gaan maken door Sri Lanka.
  Van Colombo, via Negombo, Sigiriya, Matale, Kandy, Nuwara Eliya, Bandarawela/Haputale en Belihuloya. Om daarna nog ± 4 dagen te verblijven op het strand in het Zuidwesten van Sri Lanka.
  Is dit dan een beetje te doen met het weer, of valt er in deze periode dan écht veel regen in Sri Lanka ?
  Vriendelijke groeten, Luuk.

  1. Hoi Luuk,

   het weer is, zeker de laatste jaren, steeds moeilijker te voorspellen. Het is niet meer zo dat het regenseizoen alleen maar regen heeft en het droogseizoen helemaal droog is. Seizoenen beginnen te verschuiven dus we kunnen hier ook niet echt een advies over geven. Oktober is een beetje een tussenmaand. Er kan dus van alles gebeuren. Mei t/m augustus zijn de echte regenmaanden. De maanden daarna kan het regenen, maar ook stralend weer zijn. Er zal in oktober vast een keer een bui vallen, maar hoe erg dat is is niet te voorspellen 🙂

   Groeten,
   Ties

 5. Dag,
  kunnen jullie iets zeggen over de huidige status van het vliegverkeer op Sri Lanka? Door de tropische storm/cycloon is het zuiden en meest zuidelijke westen flink getroffen. Kunt u iets zeggen over de bereikbaarheid en de staat van de vliegvelden en het transport naar de noordelijke en noordoostelijke gebieden op dit moment?
  Hartelijke groet, Wendy

  1. Hoi Danielle,

   De enige manier lijkt mij per vliegtuig. Wel wat duurder dan andere bestemmingen maar dat is helaas niet anders met de malediven.
   Een enkeltje Colombo Malé kost al snel 100 euro.

   Happy travels,
   sjoerd

 6. Weten jullie een mooie route om Sri Lanka te kunnen zien? We zoeken een hoop informatie over het land en vinden gelukkig een hoop op jullie site. Hela

  1. Hoi Mark,

   Je zou eens kunnen kijken naar onze Reisgids sri Lanka Dit is een mooie Reisgids voor Sri Lanka. Wordt in beschreven waar je kan slapen, eten, wat te doen in steden en hoe je van A naar B komt. Alles wat je nodig hebt dachten wij 🙂

   Groeten,
   SJoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven