Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Sri Lanka

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Zo veel te zien in zo’n klein land; van ongerepte tropische stranden, 2000 jaar oude tempels, vriendelijk lachende locals, kuddes wilde olifanten, heerlijk eten en ’s werelds beste surf plekken en dat allemaal voor scherpe prijzen. Het land is lang overgeslagen door de internationale reiswereld, reizend naar andere landen in Azië.

Die tijd is geweest; Sri Lanka is hot! Sri Lanka betekent letterlijk ‘prachtig eiland’ en daar is niks aan gelogen. Het is een land in opkomst. Door de korte afstanden doe je tientallen nieuwe ervaringen op in één dag! Mediteren in oude tempels, olifanten spotten in het wild, surfen aan de kust, een traditioneel dorp bezoeken, slapen op het strand of toch ergens één van de geweldige gerechten proberen. Het is bijna letterlijk binnen handbereik.

Waarom naar Sri Lanka

Door oorlogen, conflicten in het land en natuurrampen is het land lang van de radar geweest bij veel reizigers. De laatste jaren is dat gelukkig aan het veranderen en weten veel mensen dit prachtige land te vinden.

Het is een bijzonder klein land (net iets kleiner dan Ierland) maar kent meer UNESCO-sites dan menig groter land; er is enorm veel te zien in Sri Lanka. Het land is één en al cultuur en de oude tempels gaan meer dan 2000 jaar terug uitblinkend in prachtige details.

Highlights Sri Lanka

Vliegtickets Sri Lanka

Beste Reistijd Sri Lanka

Wat is er te zien?

De natuur is nog zo ongerept dat je zomaar olifanten tegen het lijf kan lopen. Nationale Parken staan vol met bijzondere dieren als luipaarden, waterbuffels, krokodillen, vogels en apen. Als je bij wil komen van de Nationale Parken kan je chillen aan één van de oogverblindende stranden; vaak nog ongerept en gezien de oppervlakte van het land makkelijk te vinden.

Surfen en duiken in Sri Lanka is van wereldklasse maar zonder massatoerisme. Mocht je genoeg gesurft of gedoken hebben kan je altijd nog het binnenland intrekken richting de wereldberoemde (bizar groene) theeplantages, rijstvelden en regenwouden.

Sigiriya

De ruïnes van Sigiriya zijn niet alleen de meest indrukwekkende geologische formaties van Sri Lanka, maar ook één van de grootste culture schatten van het land. Sigiriya is een 200 meter hoge rots midden in de jungle met op de top de ruïnes van één van de spectaculairst gelegen heiligdommen ter wereld.

Polonnaruwa

Polonnaruwa is een oude koningsstad in het oosten van Sri Lanka. Vanaf deze stad regeerde verschillende koningen 800 jaar geleden over het land. Polonnaruwa was het commerciële en religieuze centrum. De oude tempels en ruïnes die je hier vandaag de dag nog vindt geven een aardig beeld over hoe deze koningsstad er uit gezien moet hebben in de hoogtijdagen

Adam’s Peak

Adam’s Peak ligt in een schitterende omgeving in het centrale gedeelte van Sri Lanka. Deze 2.243 meter hoge berg is al meer dan 1000 jaar een belangrijk pelgrimsoord voor verschillende mensen. Het schijnt de berg een voetafdruk van boeddha herbergt.

Budget Sri Lanka

Vakantie Sri Lanka

Backpacken Sri Lanka

Reisinfo Sri Lanka

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!