Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Japan

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 28 oktober, 2022

Het land van de rijzende zon, de Samurai, de heerlijke sushi, sake en de bekende sumoworstelaars. Iedereen in de wereld lijkt wel wat te kennen van Japan. Maar zodra je landt, is het net alsof je op een andere planeet terecht komt.

Bereid je voor op een reis je die nooit meer vergeet in een veelzijdig land waar moderne steden word afgewisseld door rustige, traditionele dorpjes! Waar eeuwenoude tradities stand houden maar waar technologie hoog in het vaandel staat.  Daarnaast maakt de vriendelijke en open bevolking jouw reis door Japan er één om nooit te vergeten!

Waarom moet je naar Japan

Je kunt er werkelijk van alles zien en doen. Reis met een hogesnelheidstrein (die akelig op tijd rijden) van noord naar zuid om tussendoor uit te stappen om boeren aan het werk te zien op hun rijstvelden. De ene dag kan je in een hypermoderne speelhal spelletjes spelen terwijl je de andere dag in een hotspring ligt en naar de (bekende) bloesem kijkt of de sneeuw ziet vallen. Het land is ongekend veelzijdig.

Eilanden in Japan

Wat veel mensen niet weten is dat het land bestaat uit maar liefst 6.852 eilanden! De grootste hiervan zijn Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu. Samen vormen deze eilanden 97% van de totale oppervlakte. Reizen in Japan is niet goedkoop in vergelijking met andere landen in Azië

De laatste jaren is daar door de overheid echter veel aan gedaan. Op populaire plekken zijn de prijzen naar beneden gehaald en ook het vliegen is de laatste jaren veel goedkoper geworden.

Highlights Japan

Vliegtickets Japan

Beste reistijd Japan

Backpacken Japan

Wat is er te zien?

Het land heeft zo veel te bieden en is zo anders dan andere landen in Azië dat het zonde is om niet te bezoeken! De natuur in Japan is overweldigend mooi. Je kan bergen beklimmen in de Japanse Alpen of duiken bij Okinawa. Daarnaast heeft het prachtige land een unieke cultuur. Van de geisha’s in Kyoto tot tempels in Tokyo. Japan kan zelfs de meest ongeïnteresseerde reiziger boeien.

TIP ♥ –  als je een auto wil huren vergeet dan niet een International Driving Permit (IDP) aan te vragen

Reizen door Japan is een ervaring die je niet snel zal vergeten. Het land heeft een schitterende natuur met prachtige rijstvelden, riviertjes, bergen en stranden. Daarnaast biedt het een schat aan cultuur door de rijke geschiedenis van het land.

Top Tips Japan

Reizen in Japan is heel anders dan reizen in Thailand of Vietnam. Het is ten eerste een stuk verder ontwikkeld maar ook minder toeristisch. Je zult meer met de trein en metro reizen dan met minivans. Dat maakt het reizen wel uitdagend (vinden wij). We hebben een aantal tips voor je.

  • Vergeet niet dat ze hier andere stopcontacten hebben. Een wereldstekker is dus noodzakelijk;
  • Als je veel met de trein in of naar steden reist koop dan de Japanse versei van de OV (Japan Rail Pass). Dit scheelt een hoop geld;
  • Er zijn in Japan steeds meer budget luchtvaartmaatschappijen. Enkele voorbeelden zijn Jetstar, Peach en Skymark;
  • Er komen nogal wat natuurrampen voor in het land. Houd daarom de reisinformatie goed in de gaten.

Reisgids Japan

Weet je al dat je naar Japan wil, maar weet je nog niet welke route je wil volgen? Check dan onze reisgids voor Japan vol met superhandige tips en routes.

Budget Japan

Visum Japan

Vakantie Japan

Vervoer Japan

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!