Japan

Het land van de rijzende zon, de Samurai, de heerlijke sushi, sake en de bekende sumoworstelaars. Iedereen in de wereld lijkt wel wat te kennen van Japan. Maar zodra je landt, is het net alsof je op een andere planeet terecht komt.

Bereid je voor op een reis je die nooit meer vergeet in een veelzijdig land waar moderne steden word afgewisseld door rustige, traditionele dorpjes! Waar eeuwenoude tradities stand houden maar waar technologie hoog in het vaandel staat.  Daarnaast maakt de vriendelijke en open bevolking jouw reis door Japan er één om nooit te vergeten!

Waarom moet je naar Japan

Je kunt er werkelijk van alles zien en doen. Reis met een hogesnelheidstrein (die akelig op tijd rijden) van noord naar zuid om tussendoor uit te stappen om boeren aan het werk te zien op hun rijstvelden. De ene dag kan je in een hypermoderne speelhal spelletjes spelen terwijl je de andere dag in een hotspring ligt en naar de (bekende) bloesem kijkt of de sneeuw ziet vallen. Het land is ongekend veelzijdig.

Eilanden in Japan

Wat veel mensen niet weten is dat het land bestaat uit maar liefst 6.852 eilanden! De grootste hiervan zijn Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu. Samen vormen deze eilanden 97% van de totale oppervlakte. Reizen in Japan is niet goedkoop in vergelijking met andere landen in Azië

De laatste jaren is daar door de overheid echter veel aan gedaan. Op populaire plekken zijn de prijzen naar beneden gehaald en ook het vliegen is de laatste jaren veel goedkoper geworden.

Highlights Japan

Vliegtickets Japan

Beste reistijd Japan

Backpacken Japan

Wat is er te zien?

Het land heeft zo veel te bieden en is zo anders dan andere landen in Azië dat het zonde is om niet te bezoeken! De natuur in Japan is overweldigend mooi. Je kan bergen beklimmen in de Japanse Alpen of duiken bij Okinawa. Daarnaast heeft het prachtige land een unieke cultuur. Van de geisha’s in Kyoto tot tempels in Tokyo. Japan kan zelfs de meest ongeïnteresseerde reiziger boeien.

TIP ♥ –  als je een auto wil huren vergeet dan niet een International Driving Permit (IDP) aan te vragen

Reizen door Japan is een ervaring die je niet snel zal vergeten. Het land heeft een schitterende natuur met prachtige rijstvelden, riviertjes, bergen en stranden. Daarnaast biedt het een schat aan cultuur door de rijke geschiedenis van het land.

Top Tips Japan

Reizen in Japan is heel anders dan reizen in Thailand of Vietnam. Het is ten eerste een stuk verder ontwikkeld maar ook minder toeristisch. Je zult meer met de trein en metro reizen dan met minivans. Dat maakt het reizen wel uitdagend (vinden wij). We hebben een aantal tips voor je.

 • Vergeet niet dat ze hier andere stopcontacten hebben. Een wereldstekker is dus noodzakelijk;
 • Als je veel met de trein in of naar steden reist koop dan de Japanse versei van de OV (Japan Rail Pass). Dit scheelt een hoop geld;
 • Er zijn in Japan steeds meer budget luchtvaartmaatschappijen. Enkele voorbeelden zijn Jetstar, Peach en Skymark;
 • Er komen nogal wat natuurrampen voor in het land. Houd daarom de reisinformatie goed in de gaten.

Reisgids Japan

Weet je al dat je naar Japan wil, maar weet je nog niet welke route je wil volgen? Check dan onze reisgids voor Japan vol met superhandige tips en routes.

Budget Japan

Visum Japan

Vakantie Japan

Vervoer Japan

0 gedachten over “Japan”

 1. Hallo Azië expert,

  Ik weet niet of mijn vraag ongebruikelijk is maar ik probeer het toch maar.

  Wij hebben er voor gekozen om onze reis voor Japan zelf samen te stellen. Dit lukt op zich best wel aardig alleen twijfelen we over een aantal verblijfslocaties en of dit praktisch realistisch en goed te doen is of dat het niet de moeite waard is.

  Exclusief de reis zijn we 18 volle dagen in Japan. (18 maart t/m 4 april, 5 april vliegen we door naar Bali)

  18 t/m 22 maart 2020 Tokio (Verblijf in Tokio is al geboekt)

  Vervolg:

  Takayama (23 t/m 25 maart) (via Nagoya)
  Kyoto (25 t/m 30 maart) dagtrip naar Hiroshima/naastgelegen eiland, misschien dagtrip Kobé
  Osaka (31 maart t/m 4 april) dagtrip naar Nara en Koya-San

  Nadat we de uitzending van 3 op reis hadden gezien over Japan met Chris Zegers leek het ons ook leuk om nog zuidelijker te gaan.
  Fukuoka leek ons ook leuk om 2 nachten heen te gaan met een dag trip naar Huis ten Bosch. Wellicht nog wat anders.

  Hopelijk kunnen jullie op onderstaande eenvoudig advies over geven:

  •is bovenstaande haalbaar in 18 dagen en waar zou zouden we dagen kunnen schrappen om ook richting Fukuoka te gaan.
  •Zijn de Japanse alpen de moeite waard? (ik heb mede voor Takayama gekozen omdat we er niet al te lang voor hebben uitgetrokken en er in deze periode nog redelijk veel gesloten is zoals alpine route, kamikochi moeilijk te bereiken etc. Of adviseren jullie om nou juist niet naar Fukuoka te aan op basis van jullie ervaringen. Of omdat het anders te veel wordt.

  Groeten,
  Tom van den Boom

 2. Hallo,
  Ik ben een 24 jarige single vrouw en mijn droom is al voor een paar jaar om naar Japan te gaan op rondreis.
  In mijn vriendenkring en familie ben ik de enige die deze passie heeft en zou dus alleen vertrekken.
  Is dit doenbaar zelfs als ik de taal niet spreek? Of kies is beter voor een georganiseerde groepsreis?

  1. Hoi Sara,

   wij zijn net terug uit Japan er we zijn er genoeg alleen reizende vrouwen tegen gekomen. Wij spreken ook geen Japans en we hebben ons prima vermaakt 😉 Bijna alles staat in het Engels aangegeven, de jongeren spreken goed Engels en zodra ze zien dat je ergens niet uit komt, komen ze je gelijk helpen. Japanners zijn super behulpzaam.

   Ht reizen in Japan is wel wat meer op jezelf. In landen als Thailand, Indonesië, Vietnam etc. kom je sneller andere reizigers tegen. Heel veel jongere backpackers vind je niet in Japan. Toch zijn ze er zeker wel. Probeer vooral in hostels te overnachten, zeker in Tokyo. Dan kom je genoeg mensen tegen.

   Fijne reis!

   Groeten,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven