Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Nicaragua

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Nicaragua wordt steeds populairder. Waar Costa Rica en Panama tot een aantal jaar geleden dé landen waren om te bezoeken in Midden-Amerika worden Nicaragua en Guatemala de laatste jaren steeds populairder. Heel gek is dat niet. Met prachtige natuur, indrukwekkende vulkanen, heerlijke stranden en oude koloniale steden is hier meer dan genoeg te zien.

TIP ♥ – een retourtje Nicaragua vanaf€465 – boek ze hier

Naast dat er ontzettend veel te zien en doen is, is het reizen in Nicaragua ook ontzettend makkelijk. Het land is qua oppervlakte 3x groter dan Nederland, maar de belangrijkste bezienswaardigheden liggen allemaal op rijafstand van elkaar. Dat betekent dat je in relatief korte tijd veel kunt zien.

Waarom naar Nicaragua

Omdat het nog niet wordt overspoeld door massatoerisme. Veel reizigers kiezen voor landen als Costa Rica of misschien wel Colombia en Peru als je Zuid-Amerika willen bezoeken. Tot een aantal jaar geleden was Nicaragua helemaal niet  zo ‘hot’ als het nu is. Best gek, want het is een schitterend land.

Er zijn weinig landen in Midden-Amerika waar het reizen zo makkelijk, leuk en voordelig is! In combinatie met de mooie natuur, oude steden, prima stranden en vriendelijke locals veranderd Nicaragua snel in een land dat iedereen wil bezoeken. En terecht!

Highlights Nicaragua

Vliegtickets Nicaragua

Beste reistijd Nicaragua

Wat is er te zien

Een hele hoop. Alles wat je tijdens je reis zoekt vind je in Nicaragua. Het mag dan niet de ruïnes hebben zoals het nabijgelegen Guatemala of de tropische regenwouden zoals Costa Rica… Nicaragua betoverd haar bezoekers met een adembenemend mooie natuur, actieve vulkanen, witte zandstranden en oude steden.

Zo mag je de koloniale architectuur van Granada zeker niet missen. Maar ook bekende bezienswaardigheden zoals de bijzondere eilanden als Ometepe in Lake Nicaragua en de Corn Islands aan de oostkust mag je zeker niet missen. En als je even genoeg hebt van het strand of de fel gekleurde huisjes (bijna onmogelijk) kun je altijd nog het binnenland in bij Matagalpa. Kortom, er is genoeg te zien!

Budget Nicaragua

Backpacken Nicaragua

Reisinfo Nicaragua

Meer lezen over Nicaragua?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU