Goedkope vliegtickets Thailand

Als je naar Azië reist ontkom je bijna niet aan Thailand. Bijna alle vluchten richting Zuidoost-Azië gaan via Bangkok. En waar een vliegticket Thailand vroeger een groot gat sloeg in je budget kan je nu al goedkope vliegtickets boeken, als je goed zoekt, voor minder dan €550. Daarnaast is Bangkok een ideaal startpunt voor je reis door Thailand.

Wij hebben tips hoe jij de goedkoopste vliegtickets Thailand kunt boeken. Goedkope vliegtickets Thailand vinden is geen ingewikkeld proces, je moet alleen een aantal stappen volgen. Om je goed op weg te helpen hebben wij onze tips betreffende goedkope vliegtickets onder elkaar gezet.

Goedkope vliegtickets Thailand boeken

Waar moet je precies op letten tijdens het boeken van goedkope vliegtickets Thailand? Er zijn een hoop factoren van belang bij het boeken van je ticket. Zo is het verschil tussen hoog en laagseizoen of weekend en door de weeks vliegen bijzonder groot.

De beste manier om vliegtickets Thailand te boeken is om naar verschillende vergelijkingssites te gaan.

Zo kan je bijvoorbeeld kijken op Cheaptickets.nl. Zorg er altijd voor dat flexibel bent in de vliegdata. Vliegen op zaterdag of zondag is nou eenmaal duurder dan op een doordeweekse dag. Je ‘verliest’ dan misschien een dag van je vakantie maar bespaart een hoop geld.

Persoonlijk gebruiken wij Cheaptickets.nl voor goedkope tickets naar Thailand. Onze ervaring is dat zij niet alleen scherpe tickets aanbieden, ze hebben ook de beste service.

Stap 1 – Goedkope vliegtickets Thailand

Natuurlijk is het belangrijk om te weten wanneer je vliegt. Wij gaan er vanuit dat je weet wanneer je wilt maar dat je nog wel flexibel bent in de precieze datum. Zit je echt vast aan een datum dan wordt het wat lastiger, niet onmogelijk maar wel lastiger om het goedkoopste ticket te vinden.

Wat wij altijd als eerste doen is een prijsalarm instellen op Skyscanner.nl. Je vult in wanneer je wilt vliegen, waarheen en wanneer je terug gaat. Er komt dan een pop-up van Skyscanner voor het prijs alarm. Vul hier je email adres in en je krijgt direct een email als de prijs voor deze vlucht omhoog of omlaag gaat.

Prijsalarm

Goedkope vliegtickets Thailand

Stap 2 Goedkope vliegtickets voor Thailand

Download daarna de app van Skyscanner.nl! (nee wij worden niet gesponsord door Skyscanner, was het maar zo’n feest;-))

In deze app zit namelijk een handige tool. Je vult in dat je bijvoorbeeld wilt vliegen vanaf Amsterdam naar Tokio. Daarna kan je vervolgens kiezen in welke maand je wilt vliegen. Skyscanner geeft vervolgens alle prijzen per dag aan. Het enige wat jij hoeft te doen is te kijken wat de beste prijzen zijn op de dagen dat jij wilt gaan vliegen.

Wij vinden dit echt de ideale app en gebruiken hem iedere keer weer. Boeken wij dan al onze tickets via Skyscanner? Soms wel, soms niet.. wij gebruiken de app, het prijsalarm, maar zoeken ons daarnaast ook gewoon suf op internet naar het vinden van de beste deals. De ene keer is dit op CheapTickets.nl de andere keer via Skyscanner.nl.

De laatste tip is dus om ALTIJD andere websites te checken voor dezelfde dagen en vertrek/aankomst plaatsen. Er wil wel eens een speciale actie of deal zijn op een andere website met NOG betere prijzen. Hieronder vind je een overzicht van de beste vliegwinkel websites.

Datum zoeken

Stap 3 voor Goedkope vliegtickets Thailand

De website Matrix Airfare Search is een handige tool om goedkope vliegtickets Thailand op te zoeken. Zij vergelijken verschillende dagen en plaatsen met elkaar. Je kan hier geen tickets boeken. Het enige wat jij dus nog hoeft te doen is het ticket wat er uit hun zoekmachine komt bij bijvoorbeeld CheapTickets.nl op te zoeken en te boeken. Let er hierbij op dat je de website waar je een ticket wil gaan boeken niet te vaak bezoekt. De kans is groot dat bij elk bezoek je ticket duurder is geworden.

Goedkope vliegtickets Thailand

Hoe boek je het goedkoopste vliegticket Thailand? Er zijn verschillende dingen bepalend voor de prijs van je ticket. Zo is het vliegen in het weekend altijd duurder. Het plannen van reis is dus wel belangrijk. Om je reis goed te plannen zou je ons eBook, Reisgids Thailand, kunnen aanschaffen. Hierin staan 4 super uitgebreide routes. Deze kan je goed gebruiken tijdens het voorbereiden van je trip door Thailand.

Daarnaast kan het heel erg schelen als je niet alleen vluchten vanaf Amsterdam bekijkt maar ook vanaf BrusselDüsseldorf en Frankfurt. Dit is vaak een stuk goedkoper vliegen. Mocht je in de gelegenheid zijn om vanaf een andere stad, buiten Nederland te vliegen, probeer dit dan ook eens. Wij vlogen vorig jaar vanaf Dusseldorf en dit scheelde ons €300 PER TICKET!

De beste vliegticket websites

Er zijn ontelbaar veel websites te vinden waar je goedkope vliegtickets Thailand kan boeken. Als je goed zoekt en op tijd boekt kan een ticket zomaar ineens €100 goedkoper zijn dan gepland! Wij hebben een overzicht gemaakt met de beste websites voor het boeken van je ticket. Lokale vliegmaatschappijen als Thai Airways vind je ook bij een vergelijker als Skyscanner.nl!

36 gedachten over “Goedkope vliegtickets Thailand”

 1. Hoi,
  Wij willen in de kerstvakantie naar thailand vliegen, wij zien nu enkel nog maar een paar tickets welke allemaal boven de 900-1000€.. Zouden dit nog gaan dalen of kan ik beter snel boeken?

  1. Hoi Janneke,

   ik ben bang dat dat niet veel goedkoper gaat worden. Kerst en Nieuwjaar zijn ontzettend populaire en drukke weken en dus zijn de tickets vaak een stuk duurder. De kans dat de prijzen zakken schat ik niet zo heel hoog in. Het is uiteraard nooit 100% te voorspellen.

   Happy travels,
   Tues

 2. Hallo,

  Ik zou in de kerstvakantie 2018 naar Bangkok willen vliegen. De tickets kosten momenteel iets meer dan 900 euro vanuit Brussel (ik woon in België). Zouden de prijzen nog dalen of moet ik snel boeken denk je?

  Alvast bedankt.
  Groetjes,
  Sylvie

 3. Hoihoi,

  Mijn vriend en ik willen deze zomer op vakantie naar Thailand (ja we zijn een beetje laat met boeken). We willen rond 18 juli gaan en rond 5augustus terug. Nu ben ik benieuwd of de prijzen rond 700€ gezien de periode dat we boeken reëel zijn. We weten dat we wat aan de late kant zijn, maar misschien zijn er nog tips? Alvast bedankt
  Groeten Robin

  1. Hoi Robin,

   ik ben bang dat je geen goedkopere tickets gaat vinden. Je vliegt midden in de vakantiemaanden waarin tickets eigenlijk altijd duur zijn. €700 is geen gekke prijs voor die tijd. Als je goedkopere tickets zou willen moet je buiten het seizoen vliegen. Vanaf oktober worden de prijzen weer lager 🙂

   Groeten,
   Ties

 4. Beste Allemaal

  Wij willen graag 4 tickets boeken in zomervakantie. Ik weet dat de prijzen dan hoger liggen, maar het kan niet anders vanwege de kids.. Ik heb alle berichten gelezen, maar als ik voor zomer 2019 wil boeken, dan is dat niet mogelijk. Voor zomer 2018 kom in niet onder de 1000 euro voor rechtstreekse vluchten. Met overstappen ben je ook extra geld kwijt. Je besteed immers ook geld tijdens overstap. Hebben jullie een tip) vakantie periode is voor zomer 2018 21 juli- 31 aug. We willen 3 weken gaan. Groetjes, Margriet

  1. Hoi Margriet,

   Voor rechtstreekse vluchten in de periode die je wil zul je geen goedkope tickets vinden. De enige manier om de prijs omlaag te krijgen is een tussenstop, maar dan nog zal een ticket rond de €750 kosten. Tickets worden helaas niet goedkoper in die periode omdat het vakantieperiode is. Tickets voor de zomer van 2019 zijn nog niet et boeken. Prijzen zijn pas 10 tot 12 maanden van tevoren bekend.

   Groeten,
   Ties

 5. Hallo allemaal,

  Ik wil graag een ticket boeken naar Thailand. Wat een verrassing :). Nu lees ik de tips. Ik ben de verschillende sites afgegaan en vind nu via Matrix ITA een prijs van 545,-. Is dit een goede prijs? Alleen hoe kan ik deze exacte vlucht terug vinden zelf? Op skyscanner en WTC wordt die vlucht niet gevonden en komt het 40,- pp duurder uit. Alvast bedankt!

  1. Hoi Anouk,

   Leuk dat je naar Thailand gaat. De prijs lijkt me vrij goed. Afhankelijk van wanneer je wil vliegen. Zeker in de zomer vakantie is dit een prima prijs omdat je dan gewoon meer betaald door het hoogseizoen. (EDIT) ik zie nu dat je half dec wil gaan. Dan is dit vrij “duur”. Als je buiten de Nederlandse vakanties vliegt met buitenlandse vliegmaatschappijen en bereid bent om een (lange) overstap te maken kan je al voor 400 a 450 euro vliegen. Hier moet je echter wel een beetje geluk en geduld voor hebben.

   Je zou andere sites als cheaptickets.nl of momondo.nl eens kunnen proberen. Overigens is het wel zo dat Matrix de prijzen exclusief dossier of boekingskosten laat zien. Vaak rekenen boekingswebsites nog dergelijke kosten bovenop je ticket prijs. Dat kan die 40 euro misschien verklaren?

   Reisgroet,
   Sjoerd

 6. Beste Ties,

  2 berichten hierboven heb je het over goedkopen vluchten naar Bangkok in ons hoogseizoen (juli/aug) en als je die zoekt, je wel een jaar van te voren moet boeken. Nu zoek ik via Matrix een vlucht in die maanden in 2018, maar dan geeft ie aan dat die periode te ver (langer dan 330 dagen) weg is en de zoekfunctie werkt dan niet. Heb je een tip waar ik dan kan kijken voor juli/aug 2018?

  1. Hoi Monique,

   Het is inderdaad lastig om langer dan een jaar van te voren naar tickets te zoeken. Vele boekingswebsites geven maar maximaal tot 12 maanden vooruit de prijzen weer.
   Je zou aankomende zomer de prijzen op skyscanner in de gaten kunnen houden. Deze hebben een prijs alarm, zo blijf je op de hoogte of de prijs omhoog gaat of juist daalt.

   Mijn advies zou zijn om een week of 2 de prijs in de gaten te houden (zodra dit kan ivm de data). Op die manier krijg je een goed beeld van wat een ticket ongeveer moet kosten.
   Als je dan ergens een prijs vindt die onder dit gemiddelde zit kan je deze boeken.

   Groeten,
   Sjoerd

 7. Hi,

  ik wil 13/14/15 april tot 5/6/7 mei naar Thailand denk dat bangkok de goedkoopste optie is om naartoe te vliegen. zijn er nog tips voor een goede website op tickets te kopen?

  Groeten Fred

 8. Hoi Sjoerd,

  Ik ben op zoek maar een schappelijke prijs voor de zomer 2017 voor 2 volwassenen en 2 kinderen.
  Vertrek 21 juli of de dagen daarna en terug tussen 15-19 augustus
  Nu zie ik bij de matrix site prijzen van rond de 650, maar waar boek ik die dan? En wanneer zullen de prijzen zakken? Maand voor vertrek of al eerder? Prijzen zijn nu echt hoog…dus wellicht beter om nog even te wachten?

  Groetjes Inge

  1. Hoi Inge,

   Matrix Airfare zoekt alleen vluchten.. Je kunt ze hier niet boeken. Je ziet wel een vluchtnummer staan bij de vluchten die hij zoekt. Die vluchtnummers moet je onthouden en dan bij een andere site boeken (WTC of rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij).

   De prijzen gaan echter niet meer zakken. Je vliegt precies in het hoogseizoen in onze vakantiemaanden. Een ticket naar Thailand vind je in die periode niet onder de €750. Als je in die periode goedkoop wil vliegen moet je echt een jaar van tevoren boeken. Alleen buiten het hoogseizoen zijn prijzen voor vliegtickets naar Bangkok rond de €450.

   Groeten,
   Ties

 9. Hallo,

  Wij willen aankomende zomer met onze vier kinderen (dan 16, 13, 12 en 9 jr) naar Thailand. We zijn al een tijdje op zoek naar vliegtickets. Het liefst vliegen we vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf, maar omdat we aan de zomervakantie gebonden zijn liggen de tarieven helaas een stuk hoger.
  Nu hebben we bij Etihad tickets gevonden vanaf Frankfurt naar BKK voor 570,- p.p. Dit is van 31 juli t/m 18 augustus 2017 met een tussenstop op Abu Dhabi van 4 uur. Nadeel is de afstand van en naar het vliegveld. Nu is mijn vraag is dit een mooie alternatief voor die prijs? Of is het de moeite waard om nog even te wachten om toch vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf te vliegen? Alvast bedankt.

  Groetjes Miriam

  1. Hoi Miriam,

   Excuus voor het late antwoord. Gaaf dat jullie met het gezin op reis gaan.
   Zo te zien is het een prima deal. Ik weet alleen niet hoever Frankfurt voor jullie rijden is. Persoonlijk denk ik dat je niet goedkoper dan €570,- p.p. (ik zie nu zelfs €540) gaat vinden in deze periode. Zeker niet met zo’n korte tussen stop. Garanties kan ik daar alleen niet voor geven. Wel is de maand januari traditioneel gezien een maand waarin veel aanbiedingen voorbij komen, je zou deze nog kunnen afwachten.

   Het is grotendeels afhankelijk van de hoeveel tijd en geld die het gaat kosten om in Frankfurt te komen. Dat zou op moeten wegen tegen het verschil dat je betaald vanuit één van de andere steden (Op dit moment Brussel €628,- / Amsterdam €680,- en Dusseldorf €575 (wel 2 tussenstops op de heenweg) ).

   Groeten,
   SJoerd

 10. Wij reizen naar Thailand. Vervolgens reizen we via Bangkok naar Chang Mai, dit is een hele schone en ook wat koelere plaats in het noorden van Thailand.

 11. Hoi Ties,

  Bedankt voor je reactie.
  Ik werk in het basisonderwijs waardoor ik aan de schoolvakanties gebonden zit.
  Ik ga gewoon even heel goed zoeken naar een voordelig ticket;)
  Groetjes Nicole

 12. Hoi hoi,

  Vraagje,
  Wij zijn aan het twijfelen om deze zomer naar Thailand te gaan of met kerst en oud en nieuw. Weten jullie toevallig hoe het zit met de vliegtickets? Zijn deze juist goedkoper of duurder in de winter en schilt dit veel/

  Groetjes NIcole

  1. Hoi Nicole,

   de periodes die je noemt zijn helaas de twee duurste periodes om te vliegen. Ticktprijzen schieten in de zomer heel hard omhoog richting €750 per ticket. Net na de vakantie heb je meer kans op goedkopere tickets. Zoek eens op tickets voor eind augustus/begin september. Dit is na de vakantie en tickets kosten dan zo’n €485 (zie CheapTickets). Dat scheel al 🙂 Je reist dan in het tussenseizoen, net voor het hoogseizoen en dat is prima te doen.

   Wat betreft tickets voor oud en nieuw kan ik kort zijn 🙂 Deze zijn duurder. December is een dure maand om te vliegen. Ten eerste omdat het vakantie periode is en ten tweede omdat je midden in het hoogseizoen reist. Tickets gaan snel richting de €700. Ik heb er een gevonden van 13 december tot 10 januari voor €590.

   Ik hoop dat je er zo uit komt! Alvast een goede reis 🙂

   Groeten,
   Ties

 13. Ik ga jullie tips eens volgen. Kijken of het een goedkoop ticket oplevert.. Ik zoek me ieder jaar weer rot maar dit klinkt in ieder geval goed.
  Alvast bedankt.

  Groeten,
  Ria

 14. Bedankt voor jullie tips guys! Zeker weten dat ik nu goedkoop vlieg. Ticket gevonden van €435 heen en terug vanaf Amsterdam. Goedkoper wordt het niet denk ik zo. Voor mij in ieder geval niet.. 😛

 15. Mijn vriend en ik willen van de zomer ook naar Thailand voor ongeveer 3 weken. Heeft iemand goede/handige tips voor als je alleen een ticket wilt boeken daarheen en dan daar zelf gaat rondreizen?

  1. Hoi Wendy,

   Super leuk dat jullie naar Thailand gaan. Goede keuze ook ;). Thailand is een land waar je heel goed zelf kunt rondreizen. Er rijden tussen de grote trekpleisters en steden meer dan genoeg bussen, minivans of treinen om zelf je vervoer te kunnen regelen. Hotels en hostels zijn er zat dus je vindt altijd wel een slaapplek. Mocht je zeker van je zaak willen zijn of een voorkeur voor accommodatie hebben kan je altijd even online reserveren via bijvoorbeeld booking.com.
   Ook binnenlandse vluchten zijn eenvoudig te boeken via bijvoorbeeld skyscanner.nl of Airasia.com.

   Mocht je nog andere vragen hebben horen we dat natuurlijk graag. Anders alvast heel veel plezier!

   Groeten,
   Sjoerd

 16. De site matrix airfair is een mooie site maar bij het zoeken van de vlucht op de maatschappij sites komen wij vele malen duurder uit.
  Wij zoeken een vlucht omstreeks 22 juli tot 25 augustus naar Bangkok voor 2 volw. 1 kind 12 jaar 1 kind 10 jr.
  Prijs op matrix is € 2205,25 maar op andere sites kan het verschillen vanaf € 640 (29 u) tot € 1600,- pp.
  Heeft iemand nog tips waar je de eva air tickets voor deze prijs dan ook boeken kan.

  gr Marc

  1. Hoi Marc,

   Ik heb net even gekeken maar ik vind tickets van 609 per persoon op matrix. Is die 2205,25 niet de totaal prijs voor 4 personen toevallig?

   Groeten,
   SJoerd

 17. Oke bedankt voor de tips! Ik ben al even aan het kijken maar blijf rustig doorzoeken tot we de beste aanbieding gevonden hebben 😉
  CHeers

 18. Hoi Azie Expert,

  Hebben jullie nog inside informatie of de ultieme tip voor het boeken van de goedkoopste tickets?

  Cheers,
  Bart

  1. Hoi Bart,

   Het enige wat ik hier nog bij kan zetten, aangezien er hierboven eigenlijk alles al staat, is dat je geduld moet hebben.
   Soms kan een ticket een paar dagen of 2 weken later ineens 200 euro goedkoper zijn. Geduld en timing zijn soms dus crusiaal.. 😉

   Reisgroet,
   Sjoerd

 19. Hoi Emiel! top website he dat matrix Airfare. Wij gebruiken hem ook altijd. In het Noorden zouden we zeker Chiang Mai, Pai en natuurlijk Khao Yai National Park aanraden. Mocht je nog meer informatie nodig hebben neem dan even contact met ons op via facebook of ons contact formulier.

  Reisgroet,
  Sjoerd

 20. Die website Matrix Airfare Search is een uitkomst! Ideaal.. Even zoeken en direct geboekt. TOP!
  Wij gaan deze winter 3 weken naar Thailand, hebben jullie nog tips? We willen graag het Noorden gaan bekijken…

 21. Bedankt voor de tips mannen! Net mijn ticket geboekt bij Cheaptickets. Zijn inderdaad samen met skyscanner verreweg de goedkoopste op het internet. En nu genieten van 3 weken Thailand deze zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven