Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Thailand

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 8

Bijgewerkt op 15 november, 2022

Het land van de glimlach. Thailand is populair onder reizigers. En terecht! Dit prachtige land heeft zoveel te bieden dat iedere reiziger hier wel aan zijn of haar trekken komt. Prachtige stranden, tropische eilanden, party eilanden, prachtige natuur parken, grote steden, kleine steden en een prachtige natuur in het noorden van het land. Je kunt er heerlijk relaxen maar ook super actief vakantie vieren. Veel mensen die voor het eerst naar Azië gaan vertrekken dan ook naar Thailand.

TIP ♥ – vlieg voor €326 naar Bangkok!

Waarom naar Thailand?

Thailand noemen ze ook wel de hoofdstad van Zuidoost-Azië. Dit, omdat het één van de meest bezochte landen van Azië is. Het is het populairste vakantie land voor Nederlanders, buiten Europa.

Thailand heeft echter veel meer te bieden dan alleen witte standen en een blauwe zee. Het biedt een ongekende diversiteit.

Prachtige kustplaatsen, bergachtige gebieden vol mooie valleien, jungles waar je een mooie trekking kunt maken, schitterend cultureel erfgoed wat je kan bezichtigen, de Full Moon feesten en festivals en een bevolking die altijd voor je klaar staat. Dit alles maakt je reis een onvergetelijke ervaring.

Lees hieronder meer over alle informatie over Thailand die je nodig hebt.

Highlights

Vliegtickets

Beste reistijd

Backpacken

Wat is er te zien?

Dit is een van de meest diverse landen die je kunt bezoeken. Daarnaast is het land toerist-vriendelijk. Dat wil zeggen dat het heel erg makkelijk reizen is in Thailand. Zeker als je voor de eerste keer gaat. Het land combineert plezier met tropische stranden, eeuwenoude tempels, bruisende steden, prachtige eilanden en de altijd lachende bevolking.

Waar je ook gaat of staat, Thailand zal je verbazen in de positieve zin. Het eten is er heerlijk en het weer bijna altijd goed. Of je nu een week wel chillen op een van de eilanden of een maand lang bergen wil beklimmen en tempels wil bezoeken.

In het ‘Land van de Glimlach’ is het allemaal mogelijk.

Top Tips Thailand

Thailand is een makkelijk land om in te reizen. En eigenlijk raden we aan om zin min mogelijk van tevoren te plannen of vast te leggen. Maar voor degene die voor het eerst naar Thailand gaan, of voor degene die graag meer tips zoeken voor een tweede of misschien wel derde reis naar Thailand, hebben we een aantal tips op een rijtje gezet.

  • Probeer het eten op de night markets en straat (street food). Zeker in Bangkok en Chiang Mai is dat heel er lekker!
  • Neem wat cash mee (Amerikaanse dollar of Euro). Het kan voorkomen dat je pinpas het niet doet (of kwijt raakt) en dan is cash geld wel zo handig.
  • Huur een brommer op. Het is de makkelijkste en leukste manier om grote delen te verkennen en geeft je veel vrijheid.
  • Leer een paar woordjes Thais. Dat vergemakkelijkt het reizen
  • Pas op voor scams. Zeker in bij het verkopen van tours in grote steden wil dat nog wel eens gebeuren. Vraag tips en prijzen bij je accommodatie. Zij weten vaak de echte prijzen.

Budget Thailand

Visum Thailand

Hotels Thailand

Rondreis Thailand

Vakantie Thailand

Vervoer Thailand

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!