Hoofdmenu
reis expert header

Reizen in Chili

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

De meeste mensen kennen Chili alleen maar van zijn bijzondere vorm. Het lange, smalle strookje land strekt zich 4.500 kilometer langs de kust, net zo lang als van Noorwegen tot Nigeria. En dat terwijl het maar land op het breedste punt maar 175 kilometer is. Met de zee aan de ene kant, het Andes gebergte aan de andere kant en het oogverblindende binnenland heeft het land genoeg te bieden.

Reizen in Chili

Chili is een bijzonder land. Door zijn lang en uitgestrekte vorm heeft het een grote diversiteit aan bezienswaardigheden. Je kunt er het Andesgebergte bewonderen, het schitterende landschap van Patagonië in je opnemen of aan het strand bijkomen in Arica.

Patagonië

Patagonië mag je niet overslaan

Wat voor type reiziger ben jij?

Voordat we je meer vertellen over het reizen in Chili is het goed om te bepalen wat voor reiziger jij bent. Je kunt immers op verschillende manieren door het land reizen. Wil je gaan backpacken, met een auto rondreizen of liever aan het strand vakantie vieren?

Het kan allemaal, het ligt er maar net aan wat voor type reiziger je zelf bent.

Backpacken in Chili

Backpacken in Chili wordt tegenwoordig steeds populairder, vooral onder jongeren. Hoewel Chili niet echt het backpackers land van Zuid-Amerika is. Mede omdat veel backpackers kiezen of kozen voor mooi weer en veel strand. Daar komt de laatste jaren echter wel verandering in. Naast de vele rondreizen in Chili vind je er de laatste jaren ook steeds meer backpackers.

Dat backpacken alleen is weggelegd voor de jonge reizigers vinden wij overigens een misverstand. Iedereen die wil reizen in Chili kan dat als backpacker doen. Backpacken hoeft niet perse met een backpack te zijn. Het gaat om de vrijheid die je ervaart tijdens het reizen. Backpacken is meer de instelling die je hebt tijdens het reizen dan dat je daadwerkelijk met een backpack op pad gaat. Of dat nu is met een koffer, een huurauto of een stel van 75 maakt niks uit.

Backpacken in Chili ➜ Tips

Wij jij graag backpacken in Chili? Check dan onze pagina over backpacken met alle tips die je moet weten over backpacken in Chili.

Rondreis in Chili

Chili is een van de beter ontwikkelde landen in Zuid-Amerika. Er reizen dan ook steeds meer mensen af richting Chili. Doordat het land zo goed ontwikkeld is, is het reizen in het land ook een stuk makkelijker. Daarnaast is het een van de meest diverse en fascinerende landen in Zuid-Amerika. Een rondreis door Chili is dan ook een absoluut een unieke ervaring.

Waar Chili bovenal in uitblinkt zijn de duizelingwekkende landschappen. Waar je ook bent, hoe je ook reist, het ene na het andere oogverblindende landschap komt voorbij. Een rondreis Chili staat dan ook garant voor avontuur en bijzondere ervaringen. Je kan tijdens je reis meer dan genoeg kiezen om te doen. Bezoek uitgestrekte woestijnen, vruchtbare valleien, vulkaanpieken, oeroude bossen, enorme gletsjers en fjorden.

Rondreis in Chili ➜ Tips

Wij jij graag rondreizen in Chili? Check dan onze pagina over rondreizen in Chili met alle tips en de beste reisorganisaties voor reizen in Chili.

Vakantie in Chili

Binnenkort meer informatie over het houden van een mooie vakantie in het prachtige Chili!

Vakantie in Chili ➜ Tips

Ook een vakantie in Chili behoort tot de mogelijkheden. Bekijk al onze tips en opties voor de beste vakantie in Chili.

Meer lezen over Chili?

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU