Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Tibet

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Tibet, ook wel The Roof of The World genoemd, is het land van de Dalai Lama’s, de bezetting door China, de ontzettend mooie natuur en de vriendelijke mensen. Het is één van de bekendste landen in Azië. Tibet heeft een turbulent verleden maar wordt helaas door de rest van de wereld aan het lot, in dit geval China, overgelaten.

Het mysterieuze Tibet

De naam is een afleiding van Tubbat. Lang geleden noemde Arabische geschiedenis schrijvers het koninkrijk zo. Het is eeuwen lang een afgeschermd land geweest met mysterieuze boeddhistische koninkrijken verstopt achter duizenden meters hoge bergen. Tot 1950 was het land een onafhankelijke staat in het Tibetaanse Hoogland en was het een schat aan cultuur en tradities.

Toen het land haar deuren opende was het helaas al grotendeels ingenomen door China. Grote delen van het land en tempels zijn verwoest door de Chinezen. De geestelijk leider van het land, de Dalai Lama moest vluchten samen met nog duizenden Tibetanen en de prachtige cultuur en tradities worden verwoest door de Chinezen.

Visum

Alle Nederlanders hebben een visum nodig voor Tibet (China). De meeste kiezen voor een toeristenvisum. Omdat Tibet onder China heb een visum voor China nodig. Daarnaast moet je een zogenaamd Tibet Travel Permit aanvragen.

Waarom moet je naar Tibet?

Omdat het een schitterend land is. Het is eeuwig zonde dat China de unieke cultuur van Tibet langzaam laat verdwijnen, maar alsnog is dit een indrukwekkend land. Het is een schitterend land en heeft geweldig veel te bieden. Helaas is het voor toeristen wat moeilijker om het land in te komen dan in bijvoorbeeld Laos. Zo ben je bijvoorbeeld verplicht een gids te huren, maar het is absoluut de moeite waard.

Bezoek het land en je wordt overspoeld door cultuur, kunstwerken van moeder natuur en ongelooflijk vriendelijke mensen. Het is één van de meest magische landen in Azië! Laten we hopen dat dat zo blijft..

Highlights Tibet

Reisinformatie Tibet

Beste reistijd Tibet

Meer lezen over Tibet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU