Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

El Salvador

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 maart, 2020

Samen met Honduras is El Salvador een van de mist bezochte landen op het vaste land van Midden-Amerika. Het land heeft lange tijd te lijden gehad onder de slechte reputatie. Waar landen als Guatemala en Nicaragua in rap tempo populairder worden blijft El Salvador achter. Is dat erg? Nee, maar wel zonde want het is een van meest ondergewaardeerde landen van het continent.

TIP ♥ – wist je dat een retourtje San Salvador helemaal niet zo duur is. Voor €505 vlieg je heen en weer! 

Iedereen die op zoek is naar avontuur, ongerepte bestemmingen, authentieke steden, vriendelijke locals, oude Maya cultuur en koloniale steden in een land waar nauwelijks toeristen komen moet El Salvador op de bucketlist zetten. Het land kruipt langzaam uit zijn schulp en steeds meer reizigers weten El Salvador te vinden.

Terecht, want het is een geweldige bestemming!

Waarom naar El Salvador

Costa Rica, Panama, Mexico en zelfs landen als Cuba of de Dominicaanse Republiek zijn al jaren favoriete bij reizigers. El Salvador niet. Natuurlijk, het land heeft te maken gehad met gang-oorlogen en criminaliteit en kwam altijd negatief in het nieuws, maar laat je niet misleiden. El Salvador is hot!

De veiligheid is enorm verbeterd en reizigers die zich wagen aan dit kleine land komen in een ongerept paradijs terecht waar je kunt surfen, koffieplantages kunt bezoeken, vulkanen kan beklimmen, koloniale steden kunt ontdekken, nationale parken kunt verkennen of ontspannen op een van de stranden.

Ga nu naar El Salvador nu het nog authentiek, traditioneel en ongerept is.

Highlights

Vliegtickets

Beste reistijd

Wat is er te zien

El Salvador is een van de kleinste landen in Midden-Amerika. Dat maakt het ook zo’n leuk land om te bezoeken. In korte tijd kun je heel veel zien. En er is heel veel te zien. Zo vind je hier de grootste Maya piramide van Midden-Amerika; Tazumal.

En in plaats van hagelwitte stranden heet El Salvador met El Tunco en Esteron goudbruine, ongerepte stranden. En dan hebben we het nog niet gehad over de vulkanen en nationale parken die het land rijk is en koloniale steden zoals Suchitoto of Juayúa en Apaneca die je tijdens de Ruta de las Flores kunt bezoeken.

Kortom, genoeg te zien!

Budget

Backpacken

Visum & meer

Wat wij vinden:
9/10

Samenvatting

De veiligheid is enorm verbeterd en reizigers die zich wagen aan dit kleine land komen in een ongerept paradijs terecht waar je kunt surfen, koffieplantages kunt bezoeken, vulkanen kan beklimmen, koloniale steden kunt ontdekken, nationale parken kunt verkennen of ontspannen op een van de stranden.

Meer lezen over El Salvador?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU