Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum Chili

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 13
 • Onze reisgidsen
  Reis-Expert reisgids
 • Bijgewerkt op 1 september, 2023

  Een van de eerste dingen die je doet voor een vakantie is het checken of je een visum nodig hebt. Gelukkig ben je daar voor Chili snel klaar mee. Je hebt namelijk geen visum nodig voor een bezoek aan Chili. Je visum voor Chili is dus zo geregeld.

  Visum voor Chili

  Zodra je op het vliegveld van Santiago of over de grens aan komt in Chili krijgen alle Nederlanders en Belgen een visum voor 90 dagen. Je hoeft hier niet voor te betalen.

  In je paspoort krijg je een stempel waarmee je 90 dagen lang vrij door Chili mag reizen.

  Hoewel je geen visum voor Chili nodig hebt of krijgt, krijg je wel een zogenaamde 90-day-tourist-card. Deze kaart moet je goed bewaren omdat ze deze weer vragen zodra je het land verlaat.

  Alle Nederlanders en Belgen hebben geen visum voor Chili nodig. Je mag 90 dagen in Chili reizen.

  Wat heb je nodig

  Hoewel je op het vliegveld gratis een 90-dagen visum krijgt, dien je wel een aantal dingen op orde te hebben voordat je een visum krijgt.

  Dit zijn;

  • je paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst in Chili
  • één lege visumpagina voor de stempel van de douane
  • een bewijs van een retourvlucht of uitgaande vlucht uit Chili

  Wil je langer dan 90 dagen in Chili blijven? Neem dan contact op met de ambassade.

  Reizen naar Argentinië

  Chili loopt aan de oostgrens bijna helemaal gelijk met die van Argentinië. Er zijn dus wel wat plekken waar je de grens kunt oversteken tussen Chili en Argentinië.

  In totaal zijn er 19 grensovergangen. Dit zijn de belangrijkste;

  • Calama Jujuy
  • La Serena ➜ San Juan
  • Santiago (of Valparaiso) Mendoza en Buenos Aires
  • Temuco San Martin de los Andes
  • Osorno Bariloche
  • Puerto Ramirez Esquel
  • Puerto Natales Rio Turbio

  Reizen naar Bolivia

  In het noorden grenst Chili aan Bolivia. Ook hier kun je de grens oversteken en je reis vervolgen. De wegen zijn de laatste jaren enorm verbeterd.

  Er loopt nu een snelweg tussen Arica (Chili) en La Paz in Bolivia. Een andere route is tussen Iquique naar Colchane. Op beide routes rijden bussen.

  Het is zelfs mogelijk om vanuit Chili naar Brazilië te reizen. Je reist van vanuit Santiago naar Sao Paulo. Deze reis duurt wel 55 uur.

  Meer lezen over Chili?

  13 comments

  1. marijn

   Hola!

   Ik ben Marijn en ik verblijf momenteel in Chili met een toeristenkaart die geldig is tot 2 april. Ik zou graag een maand langer willen blijven. Ik ben te laat voor het verlengen van mijn huidige kaart. Ik zou u graag willen vragen of het mogelijk is om de grens over te steken en weer terug te komen. Ik heb dit eerder gedaan, maar volgens mij zit er een maximum van 2 keer op. Maar volgens mij geld dat maximum ook per kalender jaar.
   Ik zit ondertussen op mijn 3e touristenkaart;

   1) 5 September 2022 tot 4 december 2022
   2) 28 November 2022 tot 26 februari 2023
   3) 2 Januari 2023 tot 2 april 2023

   Ik denk dus dat ik opnieuw een toeristenkaart kan ontvangen, maar durf niet het land te verlaten of mijn ticket om te boeken voor ik het zeker weet. Weet u toevallig hoe dit precies zit of waar ik dit na zou kunnen vragen? Ik heb de NL ambassade in Chili, de Chileense ambassade in NL, de immigration office, de ministery of foreign affairs gecontact maar die reageren niet of wijzen me door naar een andere instantie en de tijd begint ondertussen te dringen.

   Bij voorbaat dank,

   Groet,

   Marijn

   1. Ties Lagraauw Post author

    Hoi Marijn,

    voor zover wij weten, mag je maximaal 2x per kalenderjaar het land binnen komen gedurende de tijd die je hebt. Helaas zijn dit hele specifiek vragen die wij zelf niet kunnen beantwoorden. Wellicht is het beter om je toeristenvisum te veranderen naar een werkvisum zodat je langer kunt blijven.

    Happy travels,
    Ties

  2. floris

   ik denk dat ik een probleem heb want ik heb een enkel vliegticket gekocht om dat ik niet wist welke dag ik terug wou gaan zo dat ik geen stress heb. dus kan ik nog steeds de stempel krijgen of wat moet ik doen?

   1. Ties Lagraauw Post author

    Hi Floris,

    je moet kunnen bewijzen dat je het land verlaat. Dat kan met een vliegticket, maar ook een busticket bijvoorbeeld. Overigens bestaat er ook een kans dat er niemand naar vraagt, maar dat is op eigen risico.

    Happy travels,
    Ties

  3. Maud

   Wij willen in Chili een auto kopen en daarmee de grens over. Dan hebben we dus geen busticket of retourvlucht. Weet jij wat we dan het beste kunnen doen?

   1. Ties Lagraauw Post author

    Hi Maud,

    je kunt een goedkoop busticket kopen. Kost vaak niet meer dan €20 en daarmee bewijs je dat je het land verlaat.

    Happy travels
    Ties

  4. Angel

   weet je toevallig hoelang zo’n visumaanvraag duurt?

   1. Ties Lagraauw Post author

    Hi Angel,

    je hoeft geen visum aan te vragen. Bij aankomst krijg je een stempel in je paspoort.

    Happy travels,
    Ties

  5. Maikel

   En wat als je geen retourvlucht hebt, maar je wil per bus reizen naar andere landen. Is dat dan een probleem?

   1. Ties Lagraauw Post author

    Hi Maikel,

    dat is genen probleem, zolang je maar een ticket – mag dus ook een busticket zijn – hebt waarmee je kunt aantonen dat je het land verlaat.

    Happy travels,
    Ties

  6. Anoniem

   Visitor Rating: 4 Stars

  7. Karin

   Beste meneer/mevrouw,

   Kun je ook meermaalse de grens oversteken tussen chili en argentinie? Want aangezien (zeker in patagonie) de bezienswaardigheden heel dicht bij elkaar liggen lijkt het voor de hand liggend dat je meermaals de oversteek tussen de 2 landen maakt.

   Hartelijke groet,
   Karin

   1. Ties Post author

    Hoi Karin,

    excuus voor de late reactie. Het visum dat je krijgt is een 90 dagen single entry visum. Als je een multiple entry visum zou willen moet je hiervoor contact opnemen met de ambassade.

    Groeten,
    Ties

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  NieuwsbriefN

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

  Onze ReisO

  Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

  Lees verder

  BOEK NU