Chili is een groot avontuur. Het land is niet alleen uniek qua vorm maar ook qua wat het te bieden heeft. Er zijn namelijk weinig landen die veelzijdiger zijn dan Chili. De bezienswaardigheden Chili zorgen ervoor dat Chili elke reiziger weet te boeien en amuseren. Er zijn weinig reizigers die Chili niet gelijk bombarderen tot een van hun favoriete landen!

Check hieronder de mooiste bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden Chili

Chili is een van de gekste landen. Het land strekt zich ongeveer 4.500 kilometer uit langs de kust van Zuid-Amerika. In het zuiden ligt Patagonië, een van de meest indrukwekkendste regio’s ter wereld, en aan de andere de kant van het land de droogste woestijn op aarde. Dat is Chili. Je hebt uitgedroogd woestijnen, vruchtbare valleien, vulkanen, oeroude bossen, enorme gletsjers en fjorden. De natuur in Chili is wonderbaarlijk! Het meest wonderbaarlijke is misschien nog wel dat zo veel van de natuur en cultuur zo lang intact is gebleven.

Wat is er te zien

Zoals gezegd, er zijn weinig landen die zo divers zijn als Chili. Van de alpaca herders van de Altiplano en de gaucho’s van Patagonië tot de zakenlieden van Santiago en van de meeste kleurrijke stad Valparaiso tot sterren kijken in de Elqui Valley.

Waar Chili echter bovenal in uitblinkt zijn de duizelingwekkende landschappen. Waar je ook bent, hoe je ook reist, het ene na het andere oogverblindende landschap komt voorbij. Een groot deel van Chili bestaat uit uitgestrekte, nauwelijks aangetaste wildernis maar ook interessante koloniale steden. Chili, en de bezienswaardigheden Chili, behoren tot de meest ongerepte delen van deze planeet, en je mag ze niet missen.

Torres del Paine

Torres del Paine is een graag gezien plaatje dat over het internet zwerft. Aangeprezen door vele reizigers als wellicht een van de mooiste natuurgebieden ter wereld. De steile bergtoppen, felblauw en helgroene meren en adembenemende gletsjers. Foto’s en woorden schieten tekort om dit prachtige gebied te beschrijven. Dit is een absolute must voor alle hike liefhebbers.

Patagonië Chili

Patagonië is een van de mooiste gebieden ter wereld en met Torres del Paine en Tierra del Fuego heeft het een aantal belangrijke toeristische trekpleisters. Dit uitgestrekte gebied is veelal onbewoond. Daarom heeft natuur heeft hier vrij spel en is het op vele plekken ongerept. Magische gletsjers, actieve vulkanen, het machtige Andesgebergte, weelderige nationale parken en ijsgebieden.

Santiago de Chile

Santiago is een levendige en dynamische metropool in het midden van het langgerekte Chili. De kleurige Latijns-Amerikaanse hoofdstad ligt op 520 meter boven de zeespiegel aan de voet van het immense Andesgebergte. Dit is de stad waar 40% van de Chileense bevolking studeert, woont en werkt. Geef je over aan de energieke vibe van deze verassende stad.

Valparaiso

Valparaíso is een kleurrijke havenstad aan de Grote Oceaan. De stad ligt in een baai en is gebouwd op 42 heuvels. Het is zonder twijfel de allermooiste stad van Chili. En een van de mooiste steden van Zuid-Amerika. Door de bijzondere architectuur, de bebouwde heuvels en verfbom van kleur

Atacama Desert

De Atacama Desert; de meest spectaculaire highlight in het noorden van Chili. De Atacama Desert is een van de droogste plekken ter wereld en het landschap is erg bijzonder. Ze zeggen dat de hoge hoeveelheden kwarts en koper in de regio de mensen positieve energie geeft.

San Pedro de Atacama

Een absolute aanrader wanneer je in Chili bent is een bezoek aan de Atacama woestijn, gelegen in het Noorden van Chili. Het landschap van Atacama is zo uniek en uiteenlopend, vele beschrijven het vaak zelfs als een reisje naar het maanlandschap. De stad vanuit waar je al deze landschappen kan ontdekken is San Pedro de Atacama.

Carretera Austral

Wanneer je het zuiden van Chili wilt verkennen kun je de Carretera Austral route rijden. Deze route neemt je mee langs de zuidelijke hoogtepunten van het land en staat bekent als een van de mooiste routes om te rijden op deze planeet.

Iquique

Gelegen in een baai met een gouden kustlijn, behoort Iquique tot Chili’s belangrijkste badplaatsen. Het heeft met casino’s, een boulevard en leuke activiteiten zoals surfen, paragliden en sand-boarding, ook alles te beiden wat je van een badplaats verwacht. Je kunt hier makkelijk een week verblijven zonder je te vervelen.

Arica

Arica noemt zichzelf ‘The City of Everlasting Spring‘. En daar is niks aan gelogen want Arica is eigenlijk gewoon een heerlijke stad. Niet de mooiste, wel een van de leukste. Het is het hele jaar warm en zonnig, er is genoeg te doen, er zijn goudkleurige zand stranden, een mooi stadscentrum.

Paaseiland

Easter Island staat ook wel bekend als het Paaseiland. Het ligt in de Grote Oceaan en het is een provincie van Chili. De hoofdstad van Paaseiland is Hanga Roa. Veel mensen kennen het eiland vanwege de honderden paaseilandbeelden (Moai).

Elqui Valley

Rustig, indrukwekkend en nog niet overspoeld door toerisme, dat is hoe je de Elqui Valley kunt omschrijven. Deze vallei ligt in de Andes en wordt gevoed door de Puclara en La Laguna waardoor de vallei bijzonder groen. In combinatie met de heuvels en de melkweg die je hier ’s nachts kunt kijken is dit één van de mooiste plekjes in Chili.

Lauca National Park

Dit park is uitgegroeid tot een van de meest populaire bezienswaardigheden in het noorden van Chili. Het is niet alleen de hoogte (tussen de 3.000 en 6.300 meter), maar ook het spectaculaire landschap dat bezoekers vaak sprakeloos achter laat.

Coyhaique

Coyhaique staat bekend als de ‘laatste stad’ van Chili en ligt in het prachtige Patagonië. De meeste reizigers komen af op de prachtige omgeving van Coyhaique. Er zijn veel Nationale Parken in de omgeving te vinden met allerlei activiteiten. De stad is de ideale plek voor de actieve reiziger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven