Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een van de mooiste landen ter wereld als je het ons vraagt. Het biedt alles waar je naar op zoek bent. Het heeft een oogverblindend mooie natuur, vriendelijke mensen, een breed scala aan outdoor activiteiten, de bijzondere cultuur en vriendelijke mensen. Wij zouden duizend pagina’s vol kunnen schrijven, maar we raden aan een ticket te kopen en het land zelf te ontdekken.

TIP ♥ – boek je retourtje Amsterdam – Auckland nu voor €866

Elk jaar reizen er duizenden mensen naar Nieuw-Zeeland. Vaak in combinatie met een reis naar Australië of Azië.  Het is geen reis die je zo maar even maakt. Het ligt aan de andere kant van de wereld, maar is elke minuut in het vliegtuig meer dan waard.

Als je van natuur, fietsen, kajakken, wandelen, klimmen of surfen. Voordat je gaat reizen is het goed om deze pagina met reisinformatie Nieuw-Zeeland te lezen;

Beste reistijd Nieuw-Zeeland

Het weer in Nieuw-Zeeland is te vergelijken met het klimaat in Nederland of België. Dat betekent dat je koude tot zachte winters hebt en warme zomers (niet altijd). Er is geen regenseizoen aangezien het hele jaar door regent. Vooral in de winter kunnen er flinke regenbuien ontstaan.

Het noorden van het Noordereiland heeft, omdat het zo dicht naar de evenaar ligt, een subtropisch klimaat. De beste maanden om Nieuw-Zeeland te bezoeken zijn december tot en met maart.

TIP ♥ – als je meer gedetailleerde informatie zoekt over de beste reistijd check dan de pagina beste reistijd Nieuw-Zeeland.

Beste reistijd Nieuw-ZeelandBeste reistijd Nieuw-Zeeland

Lake Matheson
Lake Matheson in Nieuw-Zeeland

 

Budget Nieuw-Zeeland

Je dagbudget kan heel erg variëren, aangezien een budget altijd persoonsgebonden is. Als je op een krap budget reist, met het openbaar vervoer, en je gaat alleen kamperen of je overnacht in hostels, je kookt je eigen maaltijden, moet je rekenen op zo’n NZ$60 per dag. Dat is ongeveer €40 per dag per persoon. Dat is wel echt low-budget.

TIP ♥ – reken op zo’n €50 tot €70 per dag als normaal budget. Het wordt iets goedkoper, als je met z’n tweeën reist.

Als je het iets luxer aan pakt en je huurt een auto, je verblijf in hotels en motels, je gaat uit eten gaan en je bezoekt nog eens een betaalde bezienswaardigheid dan ga je al snel naar de NZ$100 per dag (€70).

TIP ♥ – meer gedetailleerde info vind je op onze pagina Budget Nieuw-Zeeland.

Visum Nieuw-Zeeland

Een van de eerste dingen die je doet voor dat je op reis gaat, is het uitzoeken van de visumeisen in Nieuw-Zeeland. Gelukkig ben je hier snel klaar mee want je hebt geen visum voor Nieuw-Zeeland nodig.

Je hebt vanaf 1 oktober echter wel een Electronic Travel Authority (eTA) nodig én moet je een International Visitor Conservation and Tourism Levy betalen om Nieuw-Zeeland te kunnen bezoeken. Zo’n eTA kun je zelf regelen via de officiële website, maar je kunt een NZeTA Nieuw-Zeeland laten regelen door gespecialiseerde organisaties.

Wil je toch langer dan drie maanden blijven? Of heb je een strafblad? Dan raden we je aan om contact op te nemen met de ambassade van Nieuw-Zeeland in Den Haag.

TIP ♥ – meer informatie over je visum vind je op de pagina Visum Nieuw-Zeeland

Abel Tasman National Park
Het prachtige Abel Tasman Park

Inentingen Nieuw-Zeeland

Er zijn geen verplichte inentingen Nieuw-Zeeland. Dat komt onder meer door de uitstekende gezondheidszorg is in Nieuw-Zeeland. Ziekenhuizen en verzorgingshuizen behoren zelfs tot de top van de wereld. Er zijn zelfs geen aanbevolen inentingen voor het land.

TIP ♥ – meer info lees je op onze pagina Inentingen Nieuw-Zeeland

Eten en drinken Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland kun je echt van alles eten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Van 5-sterren restaurants tot low-budget tentje en van zelf koken tot een pizzeria. Echt alles is verkrijgbaar. Het eten Nieuw-Zeeland vindt zijn oorsprong in de Britse keuken, een ongelukkig erfgoed dat vandaag de dag nog steeds gegeten wordt door de oudere Nieuw-Zeelanders.

Pas in de laatste 25 jaar is het eten Nieuw-Zeeland enigszins verbeterd. De chef-koks zijn wakker geschud en maken vandaag de dag gebruik van de fabelachtige voorraad van super-verse ingrediënten die hier verkrijgbaar zijn.

TIP ♥ – meer info over het eten vind je op de pagina Eten en Drinken Nieuw-Zeeland.

Vervoer Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is niet eens zo’n heel groot land. Het heeft ongeveer dezelfde grote als Frankrijk. Het is dan vrij eenvoudig om rond te reizen in het land. Voor de meeste reizigers val het vervoer Nieuw-Zeeland op een huurauto of huurcamper neerkomen, maar ook met het openbaar vervoer kom je op veel bestemmingen.

De goedkoopste en makkelijkste manier om rond te reizen is met de bus (coaches of shuttle bussen). Binnenlandse vluchten vind je voor een redelijk prijs als je van tevoren boekt. Met huurauto’s en campers, met name de kleintjes zie je het meeste van het land. Blijf je langer dan een paar maanden? Dan is het voordeliger om er een te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven