Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Belize

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 28 april, 2020

Belize is één van de kleinste landen van Midden Amerika, maar tevens een van de meest veelzijdige. Het grenst aan Mexico en Guatemala. Als je op Belize Googled krijg je prachtige plaatjes van witte stranden en een helder blauwe zee voorgeschoteld, maar het land heeft echt veel meer te bieden. Het land heeft ons in alle opzichten verrast.

TIP ♥ –bekijk hier de goedkoopste tickets naar Belize (€584)

Uiteraard kun je hier heel duiken en snorkelen, maar wat veel mensen niet weten is dat er ook uitgestrekte oerwouden, berggebieden, prachtige natuurgebieden en watervallen zijn. Tevens vind je er een hoop exotische dieren. En voor de cultuur liefhebbers zijn er nog een aantal Maya tempels te vinden. .

Waarom je naar Belize ‘moet’

Wij hebben het land in 2018 twee keer bezocht. We wisten niet echt wat we van tevoren van het land moesten verwachten, maar het heeft ons geboeid van de eerste tot en met de laatste minuut. Het land is echt schitterend, veel veelzijdiger dan je in eerste instantie denkt. Toch zijn het de locals die het land maken. We hebben nergens in Zuid- of Midden-Amerika zulke aardige mensen ontmoet als in Belize.

Iedereen verwelkomt je met een glimlach en is oprecht geïnteresseerd, iets wat zeker niet overal vanzelfsprekend is. Dit in combinatie met de vele bezienswaardigheden en schitterende natuur, maakt het voor ons een van de leukste landen in Midden-Amerika.

Highlights

Vliegtickets

Beste reistijd

Wat is er te zien

Echt veel meer dan je denkt! Veel reizigers zien dit als de Malediven van Midden-Amerika en komen hier alleen om te relaxen aan het strand en dat is zo zonde! De natuur in Belize is echt adembenemend. Je hebt grotten, regenwouden, rivieren en uiteraard de stranden.

Vooral in het noorden en tegen de grens, rondom Xunantunich en San Ignacio is veel te zien. Zo kun tours boeken door grotten, amish people (mennonieten) bezoeken in het noorden, relaxen aan het strand van Caye Caulker of duiken in de Belize Barrier Reef. Vergis je niet in wat er allemaal te zien is. Je kunt hier makkelijk een maand reizen!

Budget

Backpacken

Visum & Vervoer

Wat wij vinden:
  • 9/10
    Reis-Expert - 9/10
9/10

Samenvatting

Belize is één van de kleinste landen van Midden Amerika. Het grenst aan Mexico en Guatemala. Als je op Belize googled krijg je prachtige plaatjes van witte stranden en een helder blauwe zee te zien. Daarnaast staat Belize bekend om misschien wel werelds grootste duik bezienswaardigheid, de “big blue hole”.

Meer lezen over Belize?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU