Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Mauritius

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Mauritius klinkt als ‘just another island‘, maar vergis je niet. Dit is een van de mooiste eilanden in de Indische Oceaan. Het is een plek die iedereen minimaal één keer in zijn of haar leven zou moeten bezoeken. Dit tropische eiland was ooit het thuis van de uitgestorven dodo. Het biedt heerlijke temperaturen en de mooiste stranden die je ooit gezien hebt!

Wij weten het zeker. Mauritius is jouw nieuwe bucketlist bestemming!

Er wonen net iets meer dan een miljoen mensen waardoor het een oase van rust is. Het eiland, gelegen boven Madagascar en naast Reúnion is een must-see voor iedereen die een ongerept tropisch paradijs wil bezoeken.

Waarom naar Mauritius

Google eens op afbeeldingen van Mauritius. We denken dat dat wel overtuigend genoeg is. Het is een tropisch paradijs waar je ‘u’ tegen zegt. Mauritius heeft een geweldige mix van culturen, gastvrije mensen, een gevarieerde keuken en een prachtige natuur. De stranden en het ongekend heldere zeewater behoren tot de mooiste ter wereld.
Wat is er te zien

Voor zo’n klein eilandje verrassend veel. Wat veel mensen niet weten is dat Mauritius veel meer biedt dan alleen mooie stranden en palmbomen. Je hebt hier Le Morne, een gigantische berg die hoog boven de azuurblauwe zee en parelwitte zandstranden uit steekt.

Verder heb je natuurlijk Charamel waar je de Seven Coloured Earth kunt spotten, en je hebt nog het indrukwekkende Black River Gorges National Park.

Er is meer te doen en zien dan je denkt!

De natuur is overweldigend, de mensen zijn ongekend vriendelijk, het eten is heerlijk, je kunt er eilandhoppen tussen de mooiste eilanden en de cultuur is veel rijker dan je zult vermoeden.
Meer lezen over Mauritius?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU