Honduras

Honduras, misschien voor veel een nog onbekend land, maar zeker een land die je niet mag overslaan tijdens jouw reis door Middden-Amerika. Wanneer je Honduras Googled zie je foto’s van de meest prachtige stranden, welke je (ons in ieder geval wel) direct overhalen. Naast de prachtige stranden biedt Honduras zeer mooie natuur en misschien wel het leukste: Honduras wordt nog niet overspoeld door het massatoerisme.

TIP ♥ –bekijk hier de goedkoopste tickets naar Honduras

Gezien de reputatie van Honduras gaan meeste reizigers naar omliggende landen en is de kans dus groot dat je de mooiste plekjes voor jezelf hebt en je ervaringen nog specialer zijn. Met de reputatie van Honduras bedoelen wij dat het land vaak als niet veilig omschreven wordt, maar het reisadvies voor Honduras is positief. Laat ons je overtuigen waarom Honduras op jouw Bucket list moet staan!

Waarom je naar Honduras ‘moet’

Honduras heeft zeker weten onze vooroordelen volledig overwonnen. Van te voren wisten we niet echt wat we konden verwachten, maar van minuut 1 heeft Honduras ons positief verrast. De natuur is schitterend, de stranden zijn paradijselijk en je kunt er enorm goed duiken. En voor de cultuur liefhebbers zijn er zelfs maya tempels te vinden bij de grens van Guatemala.

Deze combinatie van de vele bezienswaardigheden en schitterende natuur, maakt het zeker de moeite waard om naar Honduras te gaan!

Oké, even terug naar de reputatie van dit prachtige land. We zijn ons ervan bewust dat Honduras veelal niet bezocht wordt vanwege de onveilige reputatie. Op twee steden na kun je prima door dit land heen reizen.

Wel moet je extra goed opletten op de momenten dat er wat groots in de politiek gebeurt. Wil je het zeker voor het onzeker nemen tijdens je reis? Reis dan samen, overdag en vermijd in de avonden de straat. Draag bovendien geen dure sieraden of andere dure items, maar dit geldt in alle landen waar je komt.

Highlights Honduras

Vliegtickets Honduras

Beste reistijd Honduras

Wat is er te zien

Prachtige stranden, ongerepte natuur, maya cultuur en heerlijk eten, do we need to say more? Van de mooiste eilanden tot de regenwouden in La Mosquita, ook dit land in Midden-Amerika gaat je verrassen! Tijdens onze reis door Honduras zijn we voornamelijk in het noorden geweest. Hier vindt je dan ook veel mooie bezienswaardigheden, waaronder de prachtige eilanden.

Voor de duikliefhebbers goed nieuws: in Honduras vind je een prachtige onderwaterwereld. Voornamelijk voor de oostkust van Honduras kun je enorm goed duiken. Neem de ferry naar de tropische eilanden Utila en Roatan om te duiken en te snorkelen. Vooral Utila staat bekend om het duiken, je kunt hier namelijk goedkoop je PADI halen. Kortom: in Honduras vindt je enorm veel verschillende bezienswaardigheden voor een afwisselende reis!

Budget Honduras

Backpacken Honduras

Reisinfo Honduras

3 gedachten over “Honduras”

 1. Wat een handige en leuke informatie hebben jullie over Honduras nu!
  Ik mis alleen een handige reisroute en tijd. Wat zijn jullie ideeën hierover?

  1. Hoi Sophie,

   bedankt! Onze blogger die in Honduras is geweest heeft de route van Honduras op haar lijstje staan om te schrijven 🙂 Hou ons blog daarom goed in de gaten want het komt er aan 🙂

   Happy travels,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven