Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Australie

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 1 september, 2023

Australië wordt door vele als een van de mooiste landen ter wereld gezien. Niet geheel onterecht wat ons betreft. Het biedt voor iedere reiziger, backpacker of vakantieganger wel iets. Het heeft prachtige natuur gebieden, enorm veel mogelijkheden tot outdoor activiteiten, een vriendelijke bevolking en een bijzondere cultuur. Ons advies: boek een ticket of reis en ervaar het zelf :).

TIP ♥ – voor €871 boek je een retourtje Amsterdam – Sidney  boek je tickets hier

Reisinformatie voor Australië

Er gaan ieder jaar duizenden Nederlanders richting Australië. Sommige voor het eerst, andere voor de tweede of derde keer. het is geen reis die je zo maar even maakt. Je wilt jezelf goed voorbereiden want je reist tenslotte wel naar de andere kant van de wereld.

Elke minuut die je daar moet bezig zijn met dingen die je van te voren had kunnen regelen is eigenlijk zonde van de tijd. Daarom hebben we op deze pagina alles wat je moet weten voor je vertrekt op een rijtje gezet. Met deze reisinformatie voor Australië ga je goed voorbereid op pad:

Beste reistijd Australië

Het weer in Australië is eigenlijk het hele jaar door prima voor een bezoek aan het land. Omdat Australië zo groot is, is het wel afhankelijk van waar je naar toe wil. Normaal gesproken kun je het beste naar het zuiden tijdens de Australische zomers. Die loopt van december tot en met maart.

Hou er wel rekening mee dat de prijzen in deze periode hoger liggen en het drukker is qua toeristen. De beste maanden voor het tropische noorden zijn mei tot en met oktober, terwijl het weer in het binnenland goed is van oktober tot en met november en maart tot en met mei.

TIP ♥ – voor meer gedetailleerde informatie over de de beste reistijd kun je de pagina beste reistijd Australië bezoeken

Fraser Island

Budget Australië

Bij reisinformatie voor Australië horen natuurlijk ook de kosten. De één slaapt 3 maanden in een tentje en betaald daar voor net zoveel als iemand anders die 3 weken in 4 sterren hotels slaapt. Daarom maken wij altijd een onderscheid in budget. Wil je echt low budget gaan reizen om het zo goedkoop mogelijk te houden, reken dan op zo’n $60 tot $80 per dag, per persoon. Dit is zo’n €40 to € 55 euro.

Reken op zo’n €60 tot €80 per dag als normaal budget. Het wordt iets goedkoper als je met z’n tweeën reist.

Hier gaan we er vanuit dat je slaapt in dorms van hostel of op een camping, zelf kookt en niet iedere dag een activiteit doet.

Realistisch

Wees realistisch met het berekenen van je budget Australië. Je kunt voor AU$25 per dag rondkomen maar heel veel van het land zie je dan niet. €25 per dag zijn bedragen die je in Azië wellicht wel haalt, maar niet in Australië. Prijzen zijn enigszins vergelijkbaar met die in Nederland.

TIP ♥ – meer informatie over het budget lees je op onze Budget Australië pagina.

QueenslandQueensland, Green-Island, Cairns, Australia  

Visum Australië

Een toeristenvisum vraag je aan als je alleen gaat reizen in Australië. Wil je reizen combineren met werken, of alleen werken? Dan dien je een Working Holiday visum aan te vragen. Gelukkig is het aanvragen van een visum Australië makkelijk, snel en gratis. Er zijn drie soorten visums voor toerisme;

  • eVisitor 651 visum – gratis / 90 dagen toegang
  • Electronic Travel Authority (ETA) – $20 / 90 dagen toegang
  • Visitor 600 – $130 tot $335 / 3,6 of 12 maanden toegang
  • via VisumdienstAustralië.nl


TIP ♥ – alle info over het visum kun je lezen op onze pagina Visum Australië.

QueenstownCruisen in je camper 

Inentingen Australië

Voor Australië zijn geen verplichting inentingen. Het land heeft een uitstekende gezondheidszorg en ziekenhuizen en verzorgingshuizen behoren tot de wereldtop. Er zijn zelfs geen aanbevolen inentingen voor het land.

TIP ♥ – meer info lees je op onze pagina Inentingen Australië

Eten en drinken Australië

Er is in Australië een grote verscheidenheid aan eten en drinken. Doordat het land een lange geschiedenis kent van immigranten zijn er genoeg wereldse gerechten te krijgen. Daarnaast kun je low budget in een pop up restaurant eten of super de luxe in een 5-sterren restaurant. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om zelf te koken.

TIP ♥ – meer info over het eten vind je op de pagina Eten en Drinken Australië.[

Een lekker koud biertje uit Australië 

Vervoer Australië

Australië is groot. Heel groot. De keuze voor het juiste vervoer is daarom belangrijk. Ga je maar een deel van het land bekijken of wil je echt het hele land rond? Dat zijn vragen waar je van te voren goed over na moet denken.

Een huurauto kan prima voor een deel van het land maar als je ook door de beroemde great outback wil gaan rijden is het wel verstandig om daar de juiste auto voor te huren. Veel reizigers zullen overigens voor een camper kiezen.

Omdat dit enorm kan schelen in de kosten die je anders voor overnachtingen moet maken. Je kunt een camper huren maar ook kopen. Naast deze opties is er ook nog de keuze voor het openbaar vervoer.

Met het openbaar vervoer kom je op veel bestemmingen maar hou er wel rekening mee dat je minder flexibel bent en niet alle bezienswaardigheden even goed bereikbaar zullen zijn.

De goedkoopste en makkelijkste manier om rond te reizen is met de bus (coaches of shuttle bussen). Binnenlandse vluchten vind je voor een redelijk prijs als je van tevoren boekt. Met huurauto’s en campers, met name de kleintjes zie je het meeste van het land. Blijf je langer dan een paar maanden? Dan is het voordeliger om er een te kopen.

Meer lezen over Australië?

2 comments

  1. Anoniem

    Visitor Rating: 4 Stars

  2. Sjoerd lagraauw

    Visitor Rating: 5 Stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU